Genel olarak evet. İnsan zarar gördükçe çevresie duvarlar örer. Bu duvarlar sadece kendini korumak içindir. Sen nasıl bağı bostanı çit ile çevirir hayvanattan, kurttan falan korumak istersin işte bizde kendşimizi koruruz.
Dost dediklerimiz hain çıktı. Sırtımızı yaslandıklarımız ihanet etti. Sen desen ki ben sütten ak kaşığım. Ama ben bunu bilemem. Sözüne bakar itibar ederiz. Sen öyle diyorsan doğrudur deriz. Ama biz de bir adım geride dururuz.
O sebepte ötürü karşımızdakine saygı duymakla beraber mesafemizi koruruz. Ne ben zarar göreyim ne de Sen Azizim. Şimdi ben sana çok iiyi biriyim desen inanacak mısın? Elbette şüphe edersin. Sen Şeytan' ın ben mesumum demesine inanırmısın. İnanmazsın elbet. Herkes sırtına bir kürk giymiş. Kimisi Kurt' a bürünmüş, kimisi Tilki' ye kimisi de Şeytan' a. Ama bir kürk var ki o ada Kuzu' dur. O masum canlıdan bile bu mahlukatlar yüzünden Kurt muamelesi eder olmuşuz.
İşte biz de bir Kuzu aldık o da Kurt çıkıverdi. Sen söyle ne yapalım şimdi.
ilk bakışta karar veririm genelde , şüphe ile yaklaştığım kişilerde haklı çıkarım , ben en çok yağ çeken insanlara karşı şüpheli olurum , bana karşı Dikleşip , tartışan insanlarla da sıkı dostluklar kurmuşumdur
Kimseyi tanımadan yargılamam. Hatta bir çok insanın “kötü” diye nitelendirdiği birileri, benim için öyle olmayabilir. Kimseye şüpheci yaklaşmam, onları tanımak için kendime, kendilerini tanıtmaları işin onlara o şansı veririm.
Kişilik & Karakter konusunda 20,2b cevap paylaştı.
Selam gadası 🙃
Her zaman bardağa dolu tarafından bakmaya gayret eden bir insanım. Ama bu devirde kedi görünüp ama aslında vahşi bir aslan olan çok insan var. Zaten o insanlar ne kadar kendilerini gizleselerde Allah doğru dürüst iyi insanın her zaman yanında oluyor. O yüzden o tür insanların gerçek yüzlerini bir zaman sonra anlıyoruz
Kimseye olagan şüpheli olarak bakmam. İnsanlara suçlu gibi yaklaşmak ne kadar doğru? Bunu kredi gibi düşün ben onlara veririm. Bunu nasil kullandıklarını kendileri belirlerler. Bu elbette her şeye koru körüne inanırım demek değil. Aklım var, hislerim var. Elbette tartarım
Suçlu olarak bakmak değilde nasıl desem temkinli davranıp uzun vadede güvenmek kastettiğim. Diğer türlü insanların bizi üzmesi daha kolay gibi geliyor.
Önceden insanlara karşı ön yargılı değildim sıcak samimi davranırdım sonra baktım zarar veriyor bu davranışlarım bana bende herkese soğuk ve temkinli şüpheci yaklaşmaya başladım
Bir kere güvenen bir yapım var. O güven gidince, geriye dönüşü olmayan bir yola giriyoruz. Hayat benim için rolanti de ama insanlar değişken oluyor. Kimse için kendimi paranoyak edemem.
Evet artık böyle, önceden herkesin her dediğine inanırdım, samimi olduklarını düşünürdüm. Yaşanılanlar değiştirdi bu durumu. İyi mi etti kötü mü bilemem ama bana iyi geliyor.
Evet şüpheciyim yıllarda geçse güvenmiyorum güvenemiyorum aslında çok zorluyorum güvenmek için ama o kadar çok arkamdan bicaklandimki kime nasıl güveneyim