Karakter Eğitimi: Temel İlke ↗
İnsanların yorumlarından dolayı kendinizden şüphe eder misiniz?
Karakter Eğitimi: Temel İlke ↗

Sen kendini biliyorsun …insanların algısına kapılmamak gerekiyor, çünkü insanlar artık hele bu dönemde objektif bir değerlendirme yapma ihtimali çok düştü.
Yaptığınız güzel yemekten, Güzelliinize, yeteneklerinize kadar , insanların kötü yorumu sizi etkiliyor mu?
İnsanlar, bana ayna muamelesi yapıyor. Kendi dışı ve içi nasılsa bana bakıp benim hakkımda fikir beyan ederken esasında kendisini tanımlıyor. Kimisi övüyor, kimisi dövüyor, kimisi sövüyor.
Ben kendimi gayet iyi tanıyorum. Ne olup olmadığımın farkındayım. Kendime dair tüm algıların doğru ve objektif... Kimsenin yorumuna ya da onayına çok fazla ihtiyacım kalmadı diye düşünüyorum. Çünkü insanlar kendi aralarında hatta kendi içlerinde bile benim hakkımda o kadar farklı, zıt ve birbiriyle çelişen birbirini iten yorumlar yapıyor ki neye inanacağıma şaşırmıyorum.
Ben kendimi objektif olarak değerlendiriyorum çok şükür. 186 boy 72 kiloyum, ortalama tip ve düşük kas kütlesine, kıvrak zekaya (yüksek demiyorum yanlış anlaşılmasın) ve hazır cevap bir mizaca sahip, agresif ama kindar olmayan aksine merhamet timsali, en çok öfkelendiği kişiye dâhi hakaret ettiği zaman dahi sanki cinayet işlemiş gibi oturup burnunun direği sızlayarak, gözyaşı döken, kalbi aşkla, yüreği insan sevgisiyle, geçmişine küskün, gelecekten beklentisiz, an itibariyle de mutsuz, yalnız ve başarısız bir adamım. Bu kadar...
Bu ülkede Fiko kadar kendine karşı dürüst ve acımasız 100 birey olsa memleketin kaderi değişir, bugün ülkede yaşanan bireysel, ailevi, toplumsal, ekonomik ve siyasi problemlerin hepsi en geç 5 yıl içinde çözülür, toplumun kanayan bütün yaraları tedavi olurdu.
Ben kendimden şüphe etmem hiç bir şekilde.. zaten kimse umurumda değil.. ağzı olan konuşuyor zaten.. ben kendimi bildiğim sürece isterse tüm dünyada ki insanlar bana karşı çıksın ya da benim yanlış olduğumu söylesin vaz geçmem kendi düşüncelerimden
Kendimi biliyorum ve şuursuz değilim. Kendimi biliyorum ve laf olsun diye lak lak edip boş yapanları takmıyorum. Öyle her yoruma açık filan değilim. Kimse beni öyle kafasına göre boşuna yorumlaması. Beni yorumlaması için benimle yaşaması ve beni çok iyi tanıması gerekir
Öyle biri çok az var onlara dahi bu hakki vermiyorum. YAVAŞ...
etkilemez. etkilenmemeli de zaten. herkes öznel bir açıdan bakıyor çünkü. nesnel bir yorum yapmasını zaten beklemiyorum. he diyip geçmek lazım, hatta kendi fikrini belirtmene bile gerek yok. o an inandiramazsin ki çünkü. herkes öznel açıdan kendi açısından bakıyor. sen de kendi açından bakıyorsun.
Cevap
14Cevap
Ben kendimi biliyorum, beni Rabbim biliyor, beni ailem biliyor gerisi umurumda değil
🎈 süper yorum
Yorumlarından şüphe etmem ama bir çok kişi bir konu hakkında aynı şeyi söylüyorken ben farklı bir şey söylüyorsam. Dediğim şeyin doğruluğundan şüphe etmeye başlarım o zaman.
Kesinlikle hayır. Duruşumu ve kendimi bilirim ve emin şekilde hareket ederim. İnsanların fikirleri benim için bir yere kadar önem arz eder.
Bazen oluyor.
Yani yaşadığım şeyler konusunda olmuyor. Neticede ne yaşadığımı biliyorum. Çok şükür ki şuur kaybım yok.
Bu bilgi konusunda oluyor. Acaba ben mi yanlış veya eksik biliyorum diye düşünüyorum ama bilmediğim konuda tartışmaya girmemeye özen gösteriyorum.
Ben kendimi iyi biliyorsam ve kendime saygım varsa dış bağımlı bir insanda değilsem neden bir başkasının söylediğine göre var olup yok olayım ki.
İnsanları tatmin etmek yerine kendimi mutlu etmek edebilmek için yaşıyorum bu hayatı. Yapıcı eleştiri baş tacı ama onun dışında kalan her şeye sağırım
Anlık belki modumu düşürebilir. Ama saatlerce günlerce o olumsuz yorumu düşünmem. İnsan psikolojisi ama 10 güzel söz duysa içinde 1 söz kötü olsa onu çeker alır. Aslında insan temkinli olmaya odaklı olduğundan ilk negatifleri düşünür ve olumsuz cümle duyduğunda da ilk onu çeker alır. Temel sebebi o.
Evet bazen etkiler ama ben umursamamaya çalıyorum boş veriyorum sanda tavsiye ederim
ve bir sey daha soyleyiyim seni eleştiren kişi hiç bir zmana dost olamz ne yazıki🥺🙁😕
Evet haklısın çok ciddiye almıyorum ben de fenomenliğe çok önem veriyorlar burdan değişim çok komik 😄
Evet aynen öyle djdnsn
Karar verdim herkesi fenomen yapacağım isteyenleri
Söz gitmiş
beni bilen biliyor bilmeyende bilseymiş 😂
İnsanlar her şekilde yorum yapar konuşur ağızları torba değil sıkamazsın malasefff🤷🏼♀️
ve dedikleri şeyler umrum dışı
Bilseymiş dkdndn
Hayır insanların yorumları çok önemli değil. Ben kendimi biliyorum sonuçta
Ben kendimi biliyorum, sevdiğim insanlar dışında kimsenin yorumuna bakmam beni tanıyan insanlar da beni biliyor gerisi pek umurumda değil.
Her zamanki gibi net ve güzel yorum
İsteyen istedigini düşünsün umrumda değil. Sevdigim biriyse üzülürüm ama sarı çizmeli mehmet ağa ne demiş umrumda olmaz. Dış kapının dış mandali yanii
Belki farkında olmadan karşı tarafta farklı bir düşünce yaratabilirim. Bu da kendimden şüphe ettirmez. Ama daha farklı aşırı uçlu bir şeyde de kasıt ararım.
Beni çok iyi tanıyan bir insansa bir sorgularım bazen objektif bakıyor muyum kendime diye. Ama kayda değer bir eleştiri olmalı ve de beni tanidiğini düşündüğüm biri..
İnsanları cok ciddiye almıyorum. Bana faydası dokunabilecek insanlarla irtibat içinde olurum beni kötü etkileyen kişileri hayatımdan çıkardım.
Ben kendimi biliyorken niye başka insanların düşünceleriyle ilgileneyim ki. Kendi hakkına girmek olur bu.
Bu tarz bir duruma gelebilmek için ancak çok çok fazla duygusal olarak yıkılmış olmam lazım ki manipülasyon yapabilesin.
Elalemin ağzına s...
Hiç biri umurumda değil hiç biri benimle tabuta girmeyecek o yüzden dedikleri hiç bir şey umurumda degil
Benim kendime karşı olan tutumum kimsenin demesiyle değişmez
hayir hic etkilenmem zaten oyle insanlari hayatimda da tutmuyorum
Hayır kendimi tanıyorum ve biliyorum umrumda olmaz
neye istinaden söylenmişse onunla ilgili kendimi tepeden tırnağa süzgeçten geçiririm belki göremediğim bir şeyler vardır
Zaten kötü yorum yapan biri kıskanıp çekemiyordur istisnalar hariç
İnsanların düşüncelerine göre kendimi şekillendirmem, kendi doğrularım vardır..
İnandığım şeyi söylemişsem hayır
Etkilemiyor... bildiğim yoldan şaşmam
İnsanların mk bana bir şey olmasın
Hayır etmem insanları o kadar umursamıyorum
Yok etmem ki niye edeyim
Ederim ben biraz elalem ne derciyim takılırım yani
Elalemle hayat zor ama snsn
Ederim bazen
hayır şüphe etmem
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?