Ekonomik durum ve çevre gibi şeyler direkt etkiler. Kişiliğimize başka neler etki eder?

Ekonomik durum ve çevre gibi şeyler direkt etkiler. Kişiliğimize başka neler etki eder?

Güzel soru...
Karakterin oluşumuna etki eden faktörlere bakarsam, mutlaka aileden alınan terbiye, yakın çevrenin dünya görüşü ve yaşam stili, ailenin geliri ve ekonomik durum, okunan kitaplar ve izlenen filmler olarak sıralayabilirim.
Ama her şeyden evvel tabi ki kişinin neyi nasıl algıladığı da mühimdir. Benim müthiş derecede etkilenip de tekrar tekrar okuduğum Suç ve Ceza yahut Fareler ve İnsanlar hakkında '' he ya, fena değil işte '' diyenleri de duydum :))) Sadece okumak için okumuşlar...
İçselleştirip de özümsemek, kendini geliştirmek başka bir olay.
Devleti Aliyye döneminde bir Fransız general İstanbul'a ziyarette bulunduğu ve yaşadığı süre sonrasında şunu kaleme almıştır,
Türk gencinin edep, adap ve gelenekleri, mükemmel bir edep derecesinde olması kişinin ve ya ailesinin çabasından değil, çevresinde herhangi bir fenalık bulunmamasından dolayıdır.
Ben bu söze her daim katıldım, bu gün küfürlü konuşma arkadaşlar arasında çocuk yaşlara kadar indi, halbuki ben gençliğimde arkadaşlarım arasında hiç küfürlü konuşmazdım. Öyle ki bu yaşıma geldim hala daha konuşmuyorum.
Kötü insanlar... Onlar sayesinde daha güçlü ve daha donanımlı olmayı başardım.
https://www.youtube.com/embed/SZn69vtvjEgOnlar yüzünden her düştüğümde daha ileri sıçrayarak kalktım ayağa.. bugün ki beni var eden ve bu kadar güçlü olmamı sağlayan bütün şrfsizlere selamlar 🖐️
Inancim, ailem ( özellikle annem), sosyal çevrem, okuduklarım, izlediklerim, yediklerim (beslenmeyi lütfen hafife almayın.) ve başıma gelen her şey.
Cevap
11Cevap
Çok anime izledim vakti zamanında. O yüzdendir glb duyguları biraz aşırı yaşıyorum.
Şu heriften kıl kapıyorum. İnsanlar buna nasıl gülüyor anlamak zor
Din, psikolojik durumum, izlediğim ve dinlediğim şeyler yani kişisel deneyimlerim...
Beni en çok etki eden ama sonuca ulaşamayan green cart Hüseyin’e sesleniyorum. amerikada hot dog macerasını seninle birlikte geçmişe attım. kötü bir deneyimdi başaramadık
En çok ekonomik durum
yediğim kazıklar
yaşatılan travmalar
İlişkiler, okul hayatı vb.
Hayat be hacı. Hayat insanı deler geçer.
Herşeyden biraz var, salmışım açıkçası.
Ekonomik durum dogru👍
Ekonomii
Ekonomi, çevre
İzlediğim diziler
Sürekli yalnız kalmak
Küçükken yaşadıklarım
Başarı kesinlikle 👑
Sıcaklar jsjsj
Okuduklarımız, izlediklerimiz, gittiğimiz yerler.
paraaa
Ehonomi
Money. Sadece money.
alkol fiyatlarının pahalılığı
Para eder
Çevre
Din, aile
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?