- her ne kadar toplumda kadınların birbirini kıskandığı empoze edilmeye çalışılıyor olsa da
- erkekler de hemcinslerini kıskanır ,

Break dans ortamındaki arkadaşlardan bir tanesi yanıma gelmek istedi.
Ailem ile yaşadığım ve anneminde sinir hastalığı gibi benzer durumları olduğundan kabul edemedim. Annemi de tanıdığı için dilerse arayıp izin isteyebileceğini söyledim. Aradan çekildim.
Başka bir arkadaşta Didim’e gelmiş. Didim’den de Fethiye, Antalya gezecekmiş.
Vatsap grubunda oda yanıma gelmek istediğini yazmış. Bende uyuduğum işin görmemiştim. Sabah uyandığımda uzun uzun yazıp durumu anlattım. Diğer arkadaşta gruptaydı. Ben yazdıktan sonra kimse cevap vermedi.
Aradan 5-6 saat sonra Didim’deki arkadaş yanıma geldi baskın yaparcasına. Birlikte foto çekilip gruba attım. Herkes laf dinlemediği için sırıtıyordu. Diğer arkadaşta ister istemez bozuldu, kıskandı vs.
Benlik bir durumda yoktu. Kısaca nadiren buna benzer durumlar olabiliyor.
Kıskanma duygumu çok yıllar yıllar önce yendim. Bu yüzden çok mutluyum.
kıskanma duygusu olan veya çok olan asla mutlu olamaz. sürekli kendisiyle kıyas yapar.
Allahın başka kuluna vermiş olduğu nimetleri, güzellikleri, zenginliği kıskanmak bir nevi Allaha isyandır. Allahın işine karışmaktır. Bunlar da O kişinin imtihanıdır.
Sorunun cevabını öğrenmek için öncelikle kıskançlık duygusunun ne olduğunu ve nasıl işlediğini bilmemiz gerekiyor. İmrenmek ve kıskanmak arasındaki farkı ayırt edince anlıyor insan. Kıskanmanın birçok sebebi var. Genel olarak kendisinde olmayan bir şeye sahip olunması veya kendisiyle denk bir özelliğin bulunması insanı kıskanmaya itiyor.
Ondan daha iyi olduğu için.
Cevap
7Cevap
Öz güveni düşük olduğu için
Fiziki ya da başarı olarak kendinden daha iyiyse, ya da mutluluk ve refah düzeyi daha güzelse olabilir. Hasetçi insanlar var sonuçta.
Kendisinde bir eksiklik görmüşse kıskanır.
Karşı tarafa kendisinden çok ilgi gösteriliyorsa kıskanır.
Erkekler kıskansada kadınlar gibi hasetlik düsünmez
Bak gerçekten öyle
Kimseyi kıskanacak kadar özgüven eksikliği yaşamadım sanırım hayatında çok görünüşüyle ilgili zobaliga uğrayanlar bu duyguya daha fazla sahip oluyorlar.. bence insan kendini sevmeli karsisindakinede saygı duymalı...
Ben kıskanmam bence kıskanan kısa olduğu için insan kendinde olmayanı kıskanır boyunu düzgün fiziğini ten rengini saç rengini göz rengini
Ben şahsen fiziği güzelse hayatı güzelse kıskanırım ister istemezl
Sırf bu yüzden mi 😯
Kıskanılma nedeni olabilecek seyelri
Başarılardan, fizikten dolayı hasetçikler çok olunca
Kıskançlık bir özgüven eksikliği sorunudur yani psikolojik bir rahatsızlıktır. Halbuki kıskanacağina kendini geliştirse çok daha fazla katkısı olur.
Kıskanmak konusunda hep kadınları gösterir bir şekilde insanlara algilatiyolarya şaşıp kalmakla yetine biliyorum sadece
Erkeklerde de var bu , daha çok arkadaş çevreni , kişiliğini , insanlarla olan samimiyetini ve saygını kıskanırlar
Tabikide erkeklerdede var bu konu insanlıkla alakalı cinsiyet ayrımına gerek yok
Muhakkak
Kısadır boyunu kıskanır
Şişkodur kilonu kıskanır
Sesini kıskanır
Aileni kıskanır
Maddi durumunu kıskanır
Çekiciliğini kıskanır
Soyunu kıskanır
Başarını kıskanır
Böyle uzar gider.
Bilmiyorum o duygu bende yok
Kadınlar kıskanır erkekler değil