Nedir bu kıskançlık, nedendir bu hasetlik ey dostlar? 😪 Hani kıskançlık çok sevmekti. Ondan mı kaynaklanıyor acaba bu da? 🤔 Bir insan hemcinsini neden kıskanır? Siz hemcinsleriniz tarafından kıskanılır mısınız?
Yokluğun ortasında kaldım. Orada nefes alamıyorsam limandır kalbin ama esefle kınarken battı gemi. Sakın bir şey söyleme. Beklenmedik bir yerinde devletimsin. İlletin sadece bana mahçup. O yoz topraklardan geçerken memlekette gibi hissedersin ya. İşte bu yüzden yakarım diğerlerini. . . Tükendiğimi hissederdin. Çöllerde kaldı şarkımız. Şiirlerimizi okuyacaklar tüm kızgın topraklarda... . . Elinde barış olduğunu söylerken gözlerinde bana bakıyor kanlı kılınçlardaki kılıçlar.
2 sene evvel bir arkadaşım arabasını satmak zorunda kaldı. Babası müteahhit işleri iyi gitmiyor vs. Çok da gırgır yapan kafa bi çocuktur. Kanka beni eve bırakırsın artık eşek değilsin vs dedi bende bilmem bırakır mıyım acaba diye devam ettim şakaya. Bana o an kustuğu nefreti anlatamam. Senelerdir çalışmışım da anca bi araba almışım havasını atıyor muşum vs.. Adamın senelerdir hayata bakışının altındaki porsche cebindeki paradan ibaret olduğunu ve bunları tamamen egosal olarak çevresinden kendini üstün tuttuğuna şahit oldum. Demek istediğim yapısal bir durum.. Değişmez.
Kadının, kadına yaptığını erkek yapmıyor! Sanırım bu kabul görme, sevilme, başarı hırsından kaynaklanıyor. Kendini beceremediği ya da akıl edemediğini karşı tarafta görünce gözler kısılıyor, dudaklar büzülüyor 🤣 Bırak gerçek hayatı, şu kıytırık sitede bile azıcık sivrilsen kafana balyoz yiyiyorsun... Ben de kıskanırım ama 'yaaa o çantayı ben niye bulamadım, yaaa keşke benimde senin gibi dalgalı olsa saçlarım, yaaa o pantolon benim üstümde niye öyle durmadı' gibi. Hasetlik bazında değil de, özenmek gibi. Haset iyi bir şey değil, insanın içini kemirip çürütür, yapmasınlar...
Özellikle kadınlar arasında bu durum ne yazık ki var. Bu durumdan ben de mağdurum.. hatta taklit edilirim ve millete tam tersiymiş gibi anlatırlar.. yakından tanıyanlar gerçeği anlar... ezik hissedenler böyle yapıyor... bence bir hastalık da olabilir ileri safhaları.. Konuya dönecek olursak, pek çok kişinin yazdığı gibi kendisinde olmayanı başkasında görünce kıskanıyorlar. Tehlikeli bir karakter bozukluğu, kıskançlıktan hasetliğe kayması çok daha vahim... çünkü hasetlikte karşısındaki kişi zarar görsün istiyor bu virüsler...
Özgüvensizlikten kaynaklı olabilir... hasetten fesatlıktan bu en çokta kadınlar arasında olan bir durum malesef :/ çoğu kadın birbirleriyle savaş içindedir bazı kadınlara şahit oldum tek dertleri hemcinslerini demoralize etmek sanırım öyle yapınca egoları okşanıyor kendine güvenen bir insan karşısındaki herhangi birini kıskanmaz diye düşünüyorum.
Beni bir hemcinsimin kıskanacağını açıkçası düşünmüyorum, bu genelde kadınlar arasında daha yaygın bir durum. Kadınlar erkeklere göre hemcinslerini şahsi fikrim olarak söylüyorum daha fazla kıskanır, neden olarak bir sürü neden söylenebilir. Her şeyin fazlası zarar olduğu gibi kıskançlığın da fazlası zarardır, dozunda bırakmalı.
Zaten genelde hemcinsler kıskanılır. Onda olan bir özellik ben de neden yok? Bu soruyu içlerinde sorarlar. Dışarıya karşı da ona özeniyormuş gibi değil aksine küçümsüyormuş gibi davranırlar. Yıllar önce üniversite sınavında çok az daha fazla puan aldım diye bir arkadaşım ağlamıştı ve benimle konuşmamıştı. İlk şokum o oldu galiba.
İnsan işte nefsi var ki bahane içindeki kötülüğe. Nerden baksam cevap bulamıyorum sanırsam yetiştirilme tarzıyla alakalı ebeveyn hatası olabilir. Kıskanılır mıyım ki öyle olsa bile buna yormam önce , yorsam bile çok da önemsemem aklımda kalmaz o yüzden sanmıyorum.
Kıskançlık kendini yetersiz gören ilkel duyguları olan insanların işidir. Ben güzel olan ve başarılı olan her hemcinsimle gurur duyuyorum. Keşke her kadın birbirini desteklemeyi öğrenebilsede dayanışmanın gücüyle daha da güçlensek.. Ama bizde önce kadına, kadın hançer vurur.
Kişilik & Karakter konusunda 18,4b cevap paylaştı.
Zaten kadınlar makyajı ve güzel olmayı erkekler için değil kadınlar için yapıyor. ☺ evde saatlerce saciyla, makyajıyla uğraşıp dışarda başka kadının saçına makyajina giyimine bakan canlıya kadın denir ☺
Her ay kanayıpta ölmeyen canlıya güven olmazdır doğrusu.
İnsanlar kendin de olmayanı kıskanabilir bu normaldir. Fakat nasıl kıskandığı da önemlidir. Kişi eğer "Ayy bu araba çok güzel keşke bende de olsaydı" diyor ise bu durum normaldir. Ama sırf o araba kendisin de yok diye "haset" bir şekilde kıskanıyor ise, o kişi egoist ve şımarıktır.
- ... çünkü hayvanlar aleminin bir parçası olarak insanlar üreme iç güdüsü nedeniyle hemcinsleriyle rekabet halindedir. Öğrenilmişlikler olmasa kıskançlık hissetmeden rekabet olmaz.
- Kıskandığını açık açık söylemiş olanları saymazsak beni kim, ne kadar kıskanıyor; bilmiyorum, ilgilenmiyorum.
Bunu genelde kadınlar yapıyor. Erkeklerde de nasıl olur statuden ötürü ya da bir kadından ötürü kıskanma olur. Ötesinde ki psikolojik bir rahatsızlıktır bence.
Sevmek dünyanın en güzel şeyidir, kıskanılmayacak kadar güzel bir duygudur aslında. Bence insanlar başkalarından önce kendilerini çok sevselerdi bu tür olaylarla karşılaşmazdık diye düşünüyorum, kendisini sevmeyi bilen insan başkasınıda kıskanmadan sevmesini bilendir. Kıskançlığı ortaya çıkaran faktörler o kadar çok ki yetenekler, beceriler, yakışıklılık, güzellik, zenginlik v. s gibi. Kıskançlık şeytanın insanın birbirlerine düşürdüğü bir oyundur.
Özelikle kadınlarda görülen bir durum. Erkekler kadınların karşı cins için süslendiğini düşünür mesela. Bordo bereli erkek iyi bilir. Kadınların giyimi, makyajı ve bakımı %80 kendi aralarında ki üstünlük çabası, kıskançlık ve hiyerarşi duygusu ile yapılır. Erkeklerde bu durum "ulan adama bak yanındaki hatuna bak" ya da "vay o* çocuğu arabaya bak" şeklinde gelişir.
Kadınların çoğunda var bu kendisini karşılaştırma işi. Kendilerinin beğenmedikleri yönleri, başka kadınlarda bu yönlerin olması vs. Hatta kendi çaplarında bir yarış halinde gibiler.
Ben de anlamıyorum bunu. Bizim hatun sürekli beni rahatsız ediyor bu kadınlar diye sızlanıyor bana. Belli ki kıskançlık yapıyorlar. İşinde iyi, dikkat çeken güzel bir hatun. Konuşmasını, oturmasını kalkmasını bilir ve çoğu gibi sığ beyinli değildir, boş işlerle uğraşmaz, sürekli gelişim halindedir. Sanırım kıskanmaları için pek çok sebep var
Beni pek kıskanan olduğunu düşünmüyorum ama şahsen ben filmde veya internette yakışıklı birini görsem vay anasını bee adama bak bir de bana bak böyle şansın... derim :)
Asla o seviyeye veya şeye sahip olamamaktan kaynaklı da olabilir kişiyi az da olsa rol model olarak görüyor da olabilir.. Karşıdakinin tutumu bunun ne niyette olduğunu belirtiyor 👍🏻
Kişilik & Karakter konusunda 13,7b cevap paylaştı.
Ben kıskanırsam ya oyunda kaybettiğim içindir ya da benden iyi başarı göstermiştir ondandır.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Açıkçası Erkeklerin umurunda bile değilsiniz. Çok anlam yüklemez aklı başındaki erkekler kadınlara. Sevgilimse sevgilim, karımsa karım, ya da metresimse metresim deyip geçen tayfa var. Sizin yarışınız kendinizle ve erkekler gülüp geçiyor
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hemcinsini kıskanma durumu daha çok kadınlarda oluyor. Rekabet meseleleri falan.