Sizce ben psikiyatriye görünmeli miyim?

Arkadaşlar 2 dakika beni dinler misiniz? Vesvese artık hayatımı o kadar çok olumsuz etkiledi ki anlatamam. Yaşamakta artık zorlanıyorum. En az 40 dakika gusül abdesti almaktan , en ufak bir yere dokunduğum zaman ellerimi durmadan yıkamaktan , karşımdaki insana yırtık , yıpranmış ve ya buruşmuş para vermekten korkmaktan , herhangi bir eylem yaptıktan sonra acaba doğru mu yaptım ya yanlış yaptıysam düşüncesinin kafamda oluşmasından , yaptığım bir işin 2 dakika sonra aklıma gelen belirsizlik hissinden çok yoruldum. Sigaram , alkolüm , zinam yoktur. Peki neden böyle bir şey bir anda bende oluştu. Gerçi yıllardır böyleyim. Asla isyan etmiyorum halime şükürler olsun ama böyle yaşamak zorlaştırıyor beni. şu an kpss hazırlanıyorum ekstra olarak garsonluk yapıyorum. İş yerinde çalışırken biri bahşiş verdigi zaman bile gidip soruyorum benim için mi verdiniz diye çünkü kul hakkından çok korkuyorum. Birinin hakkına girmekten çok korkuyorum. Adam bu senin dese bile 10 15 dakika sonra yine yanına gidip benim için mi vermiştiniz sorusunu müşteriye yanıltıyorum. En ufak şeyleri kafama takıyorum. Benim niyetim kimsenin parasını yememek , kul hakkından uzak durmak ama iç sesim beni üzüyor. Az önce aklıma yıllar önce bir müşterinin bana bahşiş verdigi geldi aklıma iç sesim diyor ki ya onun parasını alıp vermediysen ya çocuklarının rızkını aldıysan gibi düşünceler. Ben bu davranışlarımı ve iç sesimi yenemedim. Ne yapacagım bilmiyorum? Daha anlatamadığım bir sürü şey. Biliyorum bu bir hastalık. Obsesif kompulsif bozukluk. Ben böyle değildim. Sosyalde bir insanım. Yıllardır lisanslı olarak futbol oynuyorum da. Ege üniversitesinden de mezunum. Müzik ile de ugraşıyorum gayet sosyal bir insanım. Ama bu durum beni çok üzüyor :(

Sizce ben psikiyatriye görünmeli miyim?