Sizce psikologa veya psikiyatriste gitmeli miyim?

Çocukluğumdan beri zor durumlardan kurtuluşumu hep hastalıkta veya ölümde görüyorum. Mesela sınava yeterince çalışmamışım bunun için düşük not alacağım ve ailemden azar işiteceğim diye korkuyorum ve diyorum ki inşallah hastalanayım de o sınava girmeyım ve gerçekten de hastalanıyorum sonra da seviniyorum istediğim oldu diye. Çocukluğumda anne annem bana sürekli baskı uyguluyordu ve istediğini yapamayınca beni hep azarlıyordu ve hakaret ediyordu zaten o bizden uzak yaşıyor o yüzden ailem beni onun yanına hep yaz aylarında gönderiyordu o yazlar bana bir yıl kadar uzun geliyordu o kadar dayanamiyordum onun yanında. Bir yaz dedim ki inşallah beni bir araba vuracak ve bu defa onun yanına gitmeyeceğim diye ve öyle de olmuştu onun yanına gideceğim gün beni araba vurmuştu çok kötü durumdaydım nerdeyse ölecekmişim dedi doktorlar ama ben yine de sevinmiştim onun yanına gitmedim diye ve bunu ondan bir kurtuluş olarak görmüştüm. Bu durumlar bende hala ara sıra devam ediyor. Birkaç ay önceye kadar istemediğim bir işte çalışıyordum ve hep diyordum inşallah hastalanayım de yarın işe gitmeyım diye ve bir kere grip olmuştum ve yine hasta halimle sevinmiştim işe gitmedim diye. Bu durumlar sizce normal mı, siz de buna benzer şeyler yaşadınız mı? Bu durum bazen beni ciddi düşündürüyor ve normal biri olmadığımı düşünüyorum, çünkü zor durumlardan kurtuluşumu hep bu psikopatça düşüncelerde arıyorum.

Sizce psikologa veya psikiyatriste gitmeli miyim?