+1 yılHerkes için geçerli bir şey. Kimse ne zaman öleceğini nasıl öleceğini bilemez. Ama bunu çok da düşünmemek lazım o gün muallak çünkü. Yaşayabiliyorken yaşa, bunu düşünerek hem hayatını zehir ediyorsun hem de yaşayamıyorsun. Zaten kim öldüğünü görüyor ki? Öldürecek kadar şiddetli bir acıda direkt bilinç kaybı oluyor sonrasında gözünü açamıyorsun. Ölüm gelse bile hızlı gelir yani, gelmiyorken yapabildiğin yap, hayatın keyfini çıkarmaya bak. Çok düşünmek insanın en büyük düşmanıdır.
07 Yorumla
Soran+1 yılHayatım çok pişmanlık dolu olunca tek çarem ölüm düşünmek hayatımı etkiliyor Allah'a da şüphelerim olunca korkmamam için hiç bir gerekçem kalmıyor
- +1 yıl
Biz insanız mükemmel canlılar değiliz, kusursuz değiliz. Ne pişmanlıkların oldu bilemem, ama hepsi gelip, geçiyor olan oldu önemli olan bu pişmanlıkları tekrar yaşamamak. Sen belki kötü şeyler yaşadın, yanlış seçimler yaptın bir de bardağın dolu tarafından bak kötü yaşadığın ne varsa bir daha şahit olmayacaksın, bir daha başına gelmeyecek bir kere en kötüsünü görerek tecrübe edindin zaten. Aslında bu kötü tecrübeler sana bir daha hatasız bir hayat kurma şansı tanıyor. Bu sefer pişman olmayacağın seçimler yapabileceğin bir hayat. Tecrübe edindin çünkü, ama şimdi oturup sadece geçmişi düşünürsen hiç bir şey elde edemezsin. Nefes alıyorsun sonuçta ne yanlış gittiyse baştan yap, hangi yanlış seçimi seçtiysen doğrusunu seç bu hayat senin hayatın nasıl şekillendirirsen öyle gider neyi seçersen öyle biter. Neyi seçmen gerektiğini artık tam olarak biliyorsun da.
Soran+1 yılGeçmiyor ya geçmiş hep pesimden geliyor
- +1 yıl
Bir psikiyatrist yardımı alman en doğrusu olur senin için, zannımca kendi başına bir şeyler başarabilecek durumda değilsin çok yıpratmış seni geçmişin birilerinin yardımı ile ayağa kalkıp hayatına bakabilirsin ancak.
Soran+1 yılPsikayrr direk tımarhaneye atıyor
- +1 yıl
Neyi başaramıyorsun tam olarak, hayatına devam etmene engel olan şey nedir? Daha açıklayıcı konuşabilirsen belki buradan bir çözüm önerebilirim.
Soran+1 yılSosyal fobi falan var
En İyi Cevaplar
Ölümden her insan korkar fakat bu düşünceyi sürekli akla getirip üzerinde durmak doğru bir hareket olmayacaktır. Ölüm, hayatın bir parçasıdır. Sadece insanlar ölmez, hayvanlar ve bitkiler de ölürler. Bir insan bunun bilinciyle yaşamalı ve bu olayı normal karşılamalıdır. Allaha inancından emin olmalı sık sık dua etmeli yüce yaradana yönelmelidir. Muhakkak ki Allah'a güvenmeli ve ona sığınılmalıdır.
06 Yorumla
Soran+1 yılPeki Allah'a inancında hasar olan biri ne yapmalı
Soran+1 yılAslında doğru tutunacak hiç bir dalım kalmadı
Soran+1 yılHuzur hiç gelmiyor bana maalesef
- +1 yıl
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
32Cevap
+1 yıl1-ne olacağı belli de inanmayan için değil
2- ölürken herkes yalnızdır buna yapacak bişey yok
3-seni anlayamam ben zira yarın öleceksin deseler 2-3 pişmanlıktan hariç zil takıp oynarım
10 Yorumla
+1 yılHepimiz öleceğiz ama ya ölümümüzün tarihini bilseydik o daha felaket olurdu. Ama bak bilmiyoruz bu da güzel bir şet5
11 Yorumla
Soran+1 yılBence hiç güzel değil korkunç
+1 yılHer canlı bir gün ölümü tadacaktır. O yüzden düşünme ve yaşa. Son nefesine kadar dolu dolu yaşamaya çalış..
02 Yorumla
Soran+1 yılAma mutsuz bir şekilde yaşamak beni çok yoruyor
- +1 yıl
Ölümü düşünmeyi bırak ve güzel şeylere odaklan
- Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılKorksanda korkmasanda basina gelecek birsey dusunursen kafayi yersin dunya ya yasama garantisiyle gelmedik fakat olme garantisiyle geldik
02 Yorumla
Soran+1 yılAcısından çok korkuyorum ayriyetten de yok olma düşüncesi de korkutuyor
- +1 yıl
Yapacak birsey yok
- Kişilik & Karakter konusunda 682 cevap paylaştı.
+1 yılCehennem var. Bu dünyada elimiz yansa dayanamıyoruz diğer dünyada bedenimiz uyanacak defalarca aynı acıyı duyacaz
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılYoo gayet belli. Iyi isen cennet, kötü ise cehennem
04 Yorumla
Soran+1 yılYanı Allah var
- +1 yıl
Daha mantıklı bi açıklama var mi
Soran+1 yılBilmem
- +1 yıl
Bulursan bize de soyle. Bulana kadar Buna inanacagiz
- Kişilik & Karakter konusunda 452 cevap paylaştı.
+1 yılBunu yenmelisin dogum kadar ölümde normal ki insan kokularıyla sınanır rabbim ölümünde hayırlısıñı versin bence bunu düşün korkunla yüzleş
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 763 cevap paylaştı. Anlamsiz zaten ölecez bun icin hayirlisini istemeliyiz
02 Yorumla
Soran+1 yıl🤷♀️ orası öyle de Allah nerde onu da hiç bilmiyorum
+1 yılDüşünme böyle şeyleri işin içinden cıkamazsın
02 Yorumla
Soran+1 yılYa zaten çıkamıyorum ki çok korkuyorum basıma geleceklerden
- +1 yıl
Kaçınılmaz son ama korkutma kendini güzel eşyler düşün
Her nefis bir gün ölümü tadacaktır. Yapacak bir şey yok
00 Yorumla
+1 yılYok olup gidiceksin işte herkes gibi, korkunun ecele faydası yok
00 Yorumla
+1 yılDüşünme o zaman illa düşünmek istiyorsan ona göre yaşa
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende bir an önce ölmek istiyorum bu dünya saçma geliyor gereksiz geliyor bana herkesin başına gelecek şey korkuyorsan düşünme
03 Yorumla
Soran+1 yılDüşünmemek değıştirmeyecek ki sonumu
Cevap sahibi+1 yılDüşünüp deliriyorum demişsin düşünme işte eninde sonunda hepimizin başına gelecek sonuçta kaçamayız bundan ne zaman nasıl öleceğimiz belli değil ki
Soran+1 yılAma ölüceğiz ve onu yaşayacağız
Gizli Üye(30-35)+1 yıl3 defa ölümden döndüm kalbim dahi durdu. Korkmaktan ziyade hazır değiliz.
015 Yorumla
Soran+1 yılKalp krizi mı geçirdin
Cevap sahibi+1 yıl2 defa trafik kazası geçirdim. Bir tanesi arabayla bir tanesi motosikletle.
Arabayla 6 takla attım. O kazada kalbim durdu hastaneye giderken ambulansta ama geri çalıştırdılar 10 gün yoğun bakımda yattım.
Motosikletle yaptığım kazada da 1 hafta yoğun bakımda yattım. Durumum kötüydü.
En son da boğulan birini kurtarmaya çalışırken suda beni bastırdı beni boğdu. Bilincimi kaybettim. Bir kaç kişi fark edip beni dışarı çektiler ilk yardım yaptılar öyle kurtuldum.
Soran+1 yılÇok geçmiş olsun acı hisettin mı peki
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim. Arabayla ve motosikletle yaptığım kazalarda şu oldu.
İkisinde de ben suçlu değildim. Arabayla yan yoldan kontrolsüz çıkan sürücü bana vurup beni yoldan çıkarttı sadece o vurma anını ve yoldan çıkış anını hatırlıyorum sonrası yok.
Motosikletle de kırmızıda geçen arabayla kafa kafaya çarpıştık arabayı fark edip frene gitti elim sonrasını hatırlamıyorum.
Ama boğulma anını hatırlıyorum. Beynine basınç oluyor ciğerlere hava alamıyorsun boğazın tıkalı gibi gözlerindeki damarların acıdığını hissediyorsun yavaş yavaş gözler kararmaya başlıyor o sıra ciğerlerin yandığını hissediyorsun sonra bilinç gidiyor zaten
Soran+1 yılPeki neden boğmaya çalıştı seni kurtardığın kişi
Cevap sahibi+1 yılPanikle yukarı çıkmak için beni suyun içine bastırdı tuttu beni nefessiz kaldım bende tam çıkarken bu sefer ayağıyla bastırdı o sıra nefesimi çekmeye çalışıyordum suyun dışında orada su yuttum çok fazla toparlayamadım
Soran+1 yılPeki sende psikoljik travma bıraktı mı bütün bu yaşadıkların
Cevap sahibi+1 yılPsikolojik travmadan ziyade ölmeye hazır değildim bunu fark ettim. O kadar saçma yaşıyoruz ki ölsem Ahirette ne yapacağım diye düşündüm ki ben çok dinle alakası olan birisi değildim. Doğru düzgün dua bilmem namaz kılmam içki içerdim falan. O an insana değişik bir şey geliyor ve sanki bütün her şeyi hissediyorsun. Allahın varlığını onun karşısına çıkma korkusu içine ister istemez öyle bir yerleşiyor ki. Belki dikkat edersen yaşı ilerlemiş belli yaşını aşmış kişiler hep dine yönelir camilere gider kapanır dua okur dini vazifelerini yerine getirmeye başlar çünkü onları da ölüm korkusu yerine hazırlıksız olma korkusu sarar.
Ben bu yaşadıklarımdan sonra çok oturdum düşündüm. Dedim ki Allah bana 3 şans verdi. Düzgün bir insan olarak karşısına çıkmam için belki bana bir şans verdi diye düşündüm. İçkiyi zinayı her şeyi bıraktım namaza başladım iyi insan olma yolunda adımlar attım hep. Hayatımı o kadar güzel yönde etkiledi ki. Her akşam yastığa başımı koyduğumda vicdani olarak çok rahat bir şekilde uyumaya başladım. şu an belki tamamen hazır değilim ettim işlediğim günahların tövbesini ediyorum hala ama şu an ölsem vicdanım rahat giderim korkmam. İnşallah daha çok ibadet edip, daha çok iyilik yaparak bu dünyadan göçüp giderim.
Soran+1 yılEn azından inandığın bir şey var senin bende o da yok
Cevap sahibi+1 yılBenim de yoktu diyorum ya laftaydı yani. O an gerçekten bir şeyleri hissediyorsun.
Soran+1 yılAllah gerçekten var yani peki neden bize görünmüyor sence
Cevap sahibi+1 yılGörünse bunca sınavın ne anlamı var ki?
Şimdi sen bir sınava giriyorsun diyelim ki. Yeterince çalışmamışsın ve o sınavdan kalacaksın. Yaz okulu bilmem ne okul uzaması bir sürü ceza seni bekliyor. Sınavın ortasında hoca dedi ki yazın cevap bu cevap şu sen o sınavdan gidip tam puan aldın. Peki ya ne anlamı kaldı? Allahın bunca sınavı yapması cenneti ve cehennemi bize sunması ve bunları hak edene göre dağılımının yapılması boşa mı sence? Kendini gösterdiğinde bunca şey boşa gitmiş olmaz mı mesela.
ya da şöyle düşün. Belki de görünüyor. Her gün karşımıza bir şekilde çıkıyor belki bir obje ya da birisi olarak. ya da farklı bir şekilde ancak bizim beynimiz belki de bunu idrak edemiyor.
ya da onlarca kanıt. Yani bir cinayet alanı düşün. Suç işlenmiş suç aletleri orada. Suçluyu bulabileceğin bir sürü kanıt var. İlla ki o suçluyu yakalamak için suçlunun orada olmasına gerek mi var? Buda dünya üzerinde ki bazı oluşumların kanıt niteliğindeki şeyleri. Düzen bir kanıt mesela kusursuz çoğu şey. İlla ben yaptım demesine gerek yok.
Soran+1 yılAma neden ki hala çözemiyorum dinler karışık geliyor
Cevap sahibi+1 yılDinler karışık değil aslında. Temelde hepsinin mantığı aynıdır bu ilk çağlardan itibaren gelmiş ve gerçekçilik payları yüksek olanlar günümüze ulaşmış ve yayılmıştır. En yaygın olan dinlere baktığın zaman çoğu şeylerde hep ortak şeyleri sunar ve söyler ya da yasaklar. Ancak bazı dinlerde kitapların o dönemlerinin ileri gelen din adamlarının kendine göre uyarlamasından dolayı farklılaşmış ya da farklı mezhepler çıkmış. Bakıldığında inanılan kişi ibadetler günahlar sevaplar çoğunda hep aynıdır aslında. Çoğunu okudum. Evet belki bazı insanların dediği gibi tutarsızlıklar mevcut ama onları da araştırdığında aslında çeviri hataları meydana çıkıyor. Benim mesela arap bir arkadaşım var Kuranı okumuş çok kez arapçasını. Türkçesini de okumuş ve diyor ki cidden çok telaffuz yanlışları var. Ama onu telaffuz edecek kelimelerde yok arapçayı bilip okuman gerekiyor diyor. İngilterede kuzenim var senelerdir orada mesela oda orada hep sorup soruşturmuş onlarda da aynı sorunlar var yine kendilerine göre bize göre telaffuz eksikleri ortaya çıkıyor.
Soran+1 yılYanı genel olarak yıllar önceden bildirilen din bir daha anlatılmayacak ama o nesile ait bir kitap bu şimdiki dönemde niye vahiy falan gelmiyor haksızlık gibi
Gizli Üye(25-29)+1 yılher şey Kuran'da yazılı korkuyorsan Kur'an'a göre yaşa mutlu ölürsün
04 Yorumla
Soran+1 yılÖnce inancımı tazelemem lazım ama
Cevap sahibi+1 yılİnancını tazele o zaman. Gusül abdesti al şehadet getir Kur'an'ın mealini oku ama yavaş ve anlayarak oku
Soran+1 yılİnanmakta zorlanıyorsam ne yapıcağım
Cevap sahibi+1 yılYüce Allah'a dua et. Allah'ım bana hidayet ver demelisin. Umarım müslüman bir şekilde ölürsün aksi takdirde cenneti kaçırsan çok çok üzülürsün
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖlümden sonra hayat devam ediyor, mesele burada varoluş amacımıza uygun yaşayıp olmak
00 Yorumla
+1 yılÖlümsüz olduğunu düşün
06 Yorumla
Soran+1 yılİşe yaramaz
- +1 yıl
Daha kötüsü var ölüm iyi tarafı 🥺 diğerini duyunca çok etkilenmiştim
Soran+1 yılNeymiş o
- +1 yıl
Nirmalden yaz
Soran+1 yılHayır
- +1 yıl
Piki
+1 yılboş, muhtemelen yüzlerce kez öldün zaten
02 Yorumla
Soran+1 yılReenkarne mi oldum
- +1 yıl
evet
Kişilik & Karakter konusunda 3b cevap paylaştı. Paranoyak olursun düşünme derim
02 Yorumla
Soran+1 yılZaten oldum ki asla çözümü yok yok mu olucagiz bir yerlere mi gideceğiz muamma ve bu çok korkunç
Korkacak daha kötü seyler var
01 Yorumla
Soran+1 yılNe onlar
- Kişilik & Karakter konusunda 679 cevap paylaştı.
+1 yılEe o zaman ahirete hazırlıkli olcan
00 Yorumla
+1 yılkorkunun ecele faydası yok
00 YorumlaÖlümü kabullen, ölümden sonrasına hazırlık yap
00 Yorumla
+1 yılOlup bitecek niye korkuyorsun
01 Yorumla
Soran+1 yılAcısından ve ölümü öğrenmekten korkuyorum
Ne olacagi belli iste, ölücez
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOkuyorsanız yazıcam kardeşim
03 Yorumla
Soran+1 yılOkuyorum
Cevap sahibi+1 yılÇok kısa ve öz yazıcam pardon meşguldüm
Cevap sahibi+1 yılDersine çalışan, kurallara uyan, hazırlığı olan bir öğrenci ne okula gitmeye erinir ne de okul idarecilerinden çekinti duyar azar mazar işitmez değil mi. Mezun olur kepler havaya ve mutluluk. Bir başka hayata adım atar mutlu bir şekilde isteyerek.
Dünya hayatımızda budur işte. Sen iyi ol, Allahın emir ve yasaklarına elinden geldiğince uy aynen kep töreninde ki mutluluk gibi sonsuz hayata (ahiret hayatına hiç erinmeden ya da okul kurallarına uyan birinin çekintisi olmadığı rahatlıkta) huzurla gider dünyada endişe de duymazsın.
+1 yılBende olmeyi dusunuyorum
11 Yorumla
Soran+1 yılİntihar mi
Yaşamı düşünüp daha çok delirmektense iyidir :D
00 YorumlaHepimiz öleceğiz boşa korkma
02 Yorumla
Soran+1 yılAma ben yalnız ölüceğim
- +1 yıl
herkes yalnız olur
Anksiyete var galiba
06 Yorumla
Soran+1 yılHemde nasıl ayrıca sosyal fobi de var
Soran+1 yılSosyal fobi mi
Soran+1 yılNasıl geçti
+1 yılÇok düşünmek iyi değil.
02 Yorumla
Soran+1 yılBaşka bir hayatım yok ki
- +1 yıl
Öyle düşünme iyi şeyler düşün yaşamak güzel
+1 yılTedbirini al
00 Yorumla
+1 yılÇok düşünmemek lazım
00 YorumlaVaroluşsal sancılar
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİsa mesihi tanıman gerekiyor
02 Yorumla
Soran+1 yılMüslüman değilim
- Kişilik & Karakter konusunda 724 cevap paylaştı.
+1 yılDüşünme
00 Yorumla Dusunme kanks
00 Yorumladüşünmemek lazım
01 Yorumla
Soran+1 yılÖlümden öte köy yok ki
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım