Kusursuzluk; kendini çok fazla sınırlandırmayı, kalıba oturtmayı ifade ediyor. Hiç birimiz dap dar bir alanda nefes almadan, hayalindeki mükemmellik, kusursuzluk algısıyla yaşayacak kadar sınırlandıramaz kendisini. Hiç kimse hayatında boksör olmayı hak etmez. Bazıları hayallerini resimleriyle bazıları danslarıyla bazıları sesleriyle bazıları gözleriyle tasarlar. Fakat boksörler hayata belki de bu kadar estetik bakamaz. Onun anladığı mükemmeli yakalamaktır. Değiştiremeyeceklerini değiştirmeye çalışmaktır. Ve bu bir balerine çok yorucu gelir. O yüzden kusursuzluk veyahutta mükemmellik yalnızca bir ütopyadan ibarettir. Belki de kusursuz olmak kendini olduğu gibi hata ve eksiklerinle savaşınla barışınla herşeyiyle olduğu gibi kabul etmektir:-)
Sıkıcılık demek bence, biz insanlar gelişme yolculuğunda kusurlarımızla antrenman yapıyoruz ve âdeta onlar yokken biz de eksik kalıyoruz. Onlar bizim adrenalinimizi yükselten, bizi diri tutan vazgeçilmezlerimiz..🍀🍀
Mükemmelliğin yanında sığ bir tanımdır ve mükemmel kabul edilebilir bir yakıştırmayken kusursuz arkasında bir bit yeniği olduğu hissi oluşturur. zaten mükemmellik herşeye dair bir tanım olsa da kusursuzluk zamanla fizikselliğe hapsedilmemiştir. bu nedenle kusurludur.
Kişilik & Karakter konusunda 14,6b cevap paylaştı.
İmkansız ilk aklıma gelen şey bu kusursuz denildiği zaman. Kimse kusursuz değil çünkü. Ben birinde kusursuzluk kriteri aramadım hiçbir zaman. Kişiyi kusurları ile beğenir onları da onunla beraber severim.
Kusursuzluk sadece Allah’a mahsustur. Benim için bi anlam ifade etmiyor, kusursuz kimseler yok işte yaradan hariç. Gerisi kendini kusursuz sanan, kusursuz olabileceğini sanan kıt-beyinlilerden ibaret
Kusursuz = ALLAH. Bana ifade ettiği tek şey bu. Bu yüzden ben kusursuzluk peşinde koşmam, koşsam da olamam zaten. Kusursuz insan yoktur. Önemli olan kusurlarımızla barışık olmaktır.
Bana göre kusursuz olan evren ve onun yaraticisidir. Çağının önünde bir mimar olan Sinan bile eserlerinde kusur bırakmıştir. Antik Yunan , rönesans dönemi İtalyasi gerçi sen elinde kazma kürek gezdiğin için daha iyi bilirsin eserlerde kaos ve karmaşa bir o kadar da tezatliktan doğan ahengi aktarmislardir. Beşer olan kusurludur ama farklılıklar tezatliklar birbirine birbirini tamamlayacak şekilde karıştıklarinda ahengi uyumu ve kusurun içindeki kusursuzluğu hissettire bilirler ✌️
Hatasız, eksiksiz olmayı ifade ediyor. Kusursuzluk, mükemmelliktir. Mükemmellik, herkesin ulaşabileceği bir konum değil. Herkes, her durumda mükemmel olamaz. Herkesin bir parçası kusurludur.
Kusursuz insan aramak, suda ateş yakmak gibi imkansız.. Bundansa; genel yargıların ve toplumun makul karşıladığı, bizim de mantığımıza uyan kriterleri aramak hem sağlıklı olur hem de bizi huzurlu kılar..
Ancak Yaratıcı olan ALLAH kusursuzdur. İnsanların küçük büyük çeşitli kusurları vardır. Kimisinin kusuru yemeğin tuzunu ayarlayamamak gibi ponçik bir kusurdur, kimisinin kusuruda eşini veya sevgilisini aldatacak kadar ahlaksızca bir kusurdur.
Kusursuzluğu aramak ve bulmak yorucu ve de zorlayıcı. O nedenle o çabamı geri de bıraktım diyebilirim onun yerine kusurları sevmeyi öğrenmek daha hoş bence.
Kusursuz olmanın peşinde değilim hiçbir zaman da olmadım. Kusursuz yaratılsak bile kusurlu hale gelen varlıklarız. O yüzden olanı olduğu gibi kabullenip yoluma devam ediyorum.
Kusursuz Bir şey yoktur illa herseyin bir kusuru vardır.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Kusursuzluk peşinde değilim hatta kusursuza yakın şeylerde tam tanımlayamadığım tuhaf bir iticilik var. İnsan açısından baktığımda da böyle. Kusursuz şeyler benliksiz şeylerdir. Zayıflıklarına, zaaflarına, kusurlarına ve zor zamanlarına şahit olmadığım birini gerçekten sevebileceğimi zannetmiyorum. Kusursuz şeyler bana samimi gelmiyor.
Hatasız kul olmadığına göre kusursuz kulda olmaz hatalar kusurlara yol açar, kusurdan kasıt güzellikse dış görüntüyse insanı yaradan ve her şeyin yaradicisi Allahtir..