Şunu yapayım da o da bana bunu yapsın, demem demedim de.. Ama en azından bir teşekkürü ya da başka yerde başka bir zamanda benzer bir şey başımıza gelince de aynı hassasiyeti beklemiyor değiliz.. Karşılıktan kasıt budur sanırım..
İyilik meleği değilim, aksine mantıkçı bir insanımdır ve asla kendimden ödün vermem. Yani nadiren kayda değer iyilikler yaparım ve bunları da katiyen karşılık beklemeden yaparım. Karşılık beklenilerek yapılan şey iyilik değil, çıkar, yatırım vs dir.
Bana musade çağırdım aynısını yaptın bana bu artık benim için gurur meselesi oldu şimdi İstanbula gidiyorum madem öyle 3 4 gün yokum herseyi sildim artık göreceksiniz 8nsan nasil tamamen siliniyor görün hadi bana eyvallah
Hayır, iyilik aynen atasözünün belirttiği gibi yapılıp denize atılması gereken bir eylemdir. İllaki birinin onun kıymetini anlamasını karşılık vermesini bekleyemezsin, bekleöemelisin.
İyilik yaparsam maddi-manevi geri dönüş beklemem, istemem. Ama içten içe huzur bulurum, “ iyi ki yaptım “ derim. Ve daha çok iyilik yapmak isterim durumlarım uygun olduğu sürece.
Bana iyilik yapsın diye yapıyorum kulağa çok saçma geliyor değil mi? Elbette ki beklemeden yapılması gerekir.. Iyilik dini manada sorumluluk anlamında karşılık beklemeksizin yapılmalıdır zaten.. Şu zamanın şartlarını oluşturan yine biz insanlarız uzaylılar vs değil.. Iyilik yap denize at demisler
Tanımadığım birine iyilik yaptığım zaman karşılık beklerim ama o kişiden değil bugünde bana iyilik yaparlar diye sevdiğim insanlarda ise hiç bir şekilde karşılık beklemem
iyilik yapıyım da lafı olsun yapıyım da oda bana yapsın diye degil gerçekten iyiliğe ihtiyacı olana iyilik yapıldıysa karşılık beklenmemeli fakat bi gülümseme bi teşekkür de esirgenmemeli yani
Yardımı eder bişey olmamış gibi devam edersin. Hiçmi görmediniz yolda buzda kalan adamın arabayı iteni ya da ulaşamadıgınız bir raftan bir ürünü size alıp uzatıp bişey olmamış gibi giden insanları? Bunlar karşılıksız birisinin zorda kaldıgını gördüğünde içinden gelip yaptıgın bişeydir. Karşılık beklenmez yaptıgın iyiliğide unutucaksın. Yoksa o çıkarcılıktan başka bişey değildir.
Iyilik yapmayi severim karşılık beklemem ama birine cok ıyilik yaptim nankörlük gördüm ve benim kalbimi cok kirdi bir bayandan böyle birsey hic beklemedim canimi cok yakti şimdi iyilik yapmaya bile korkar oldum