Hyr beklenti değil ztn ama bir karşılığı vardır mesela ben bir dilenciye neden öylesine para veriyim amacım kendimi mutlu hissetmek veya Allah a inanıyorsam ona yaranmaktir
Hyr beklenti değil ztn ama bir karşılığı vardır mesela ben bir dilenciye neden öylesine para veriyim amacım kendimi mutlu hissetmek veya Allah a inanıyorsam ona yaranmaktir
Tamamda biz zaten beklentiden bahsetmiyoruz böyle bir soru sordum çünkü iyiliği ahlakla ilişkilendirir ahlakın göreceli olduğunu kanıtlamaya çalışıyorum bu yüzdende insanların düşüncesini sordum soruyu carpitiyorsun
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
Yok maalesef.
iyilik yap denize at demişler amacın suyun içindekileri de beslemekse neden olmasın
evet bir fizikçinin dediği gibi etki eşittir tepki
Ben zamanında karşılıksız çok iyilik yaptım yine yapacağım ama doğru insanlara yapacaksın
Örnek ver
Hiç kira almadan 2 öğrenci arkadaşı evimde yatırdım 1,5 yıl boyunca
Karşılık olarak kendini iyi biri olarak hissetmeni sağlamıslardir ve sana arkadaşlık etmişler yalnızlık duygunu bastirmislar
Yanlışlıktan ziyade beraber yol gittik yoldaş olduk
Buda bir karşılık sayılmaz mi
Benim arkadaşım aslında doğruysa hatasını anladı bana da dedi ama tuzağın içine düştü
Yaptığın iyiliğin karşılığını bekliyorsan bu iyilik değildir çıkar işine girer
Yaptığın şeyleri kendin için yapmalısın mutlu huzurlu olmak için
Var ama bu şekilde iyilik yapana enayi damgası yapistiriyorlar genelde
Karşılığını kişiden değil Allah'tan bekleriz
Duruma göre değişebilir tabi
Karşılık bekleniyorsa iyilik olmaz o zaten
Karşılık bekleniyorsa çıkar ilişkisidir zaten
Tamam o halde iyilik diye bisey yok hepsi çıkar ilişkisi
Karşılıksız yapınca iyilik oluyo işte
Tamam işte herşeyin bir karşılığı vardır bana senin tanımla olan iyiliğe bir örnek verebilir misin
Minnettar olmak gerekir
Karşılıklı oluyorsa zaten iyilik iyilik olmuyor ki
İyilik karşılık beklemeden yapılır
İyilik sevap manevi ya da dilenciye verilen sadaka kaza bela def eder orası ayrı. iyilik yaptığın kişiden o da bana yapsın diye beklemek yanlış
Tamamda biz zaten beklentiden bahsetmiyoruz böyle bir soru sordum çünkü iyiliği ahlakla ilişkilendirir ahlakın göreceli olduğunu kanıtlamaya çalışıyorum bu yüzdende insanların düşüncesini sordum soruyu carpitiyorsun
yook
Yok kanka
Yoktr
Bence yoktur
Var kardeşim var ama insanına göre
Yoktur sana katılıyorum
Var platonik aşk denir
Bence yok
Bence yoktur