İki tip insan var bana göre..
Hep kendi istedikleri doğrultusunda ilerleyen ya da hep doğru olanı yapan, seçen..
Sen hangisinden sayıyorsun kendini?

İki tip insan var bana göre..
Hep kendi istedikleri doğrultusunda ilerleyen ya da hep doğru olanı yapan, seçen..
Sen hangisinden sayıyorsun kendini?
En son ne zaman istediğimi yaptığımı düşündüm ama gerçekten de bulamadım.. 🤭
Her istediğini yapan, kendini şımartan, nefsinin esiri biri çok şükür olmadım.
Nefis.. İnsan.. Herşeyi ister, arzu eder..
Fakat başarı insanın nefsini şımartıp her istediğini yapması değil, doğru olanı yapıp, nefsine hakim olmasıdır diye düşünüyorum.
Ahiret var, mahşer var, hesap günü var..
Yaptıklarımızdan da hesaba çekileceğiz..
Ne mutlu size ki hem doğru olanı yapmışsınız..
Maşallah.
Emin olun ki mükafatını mutlaka göreceksiniz.
Rabbim bizleri doğruluktan ayırmasın inşaAllah (Amin) 😊
Dünya hayatında kendi istediklerinden şaşmayan, bu uğurda da önlerine çıkanlara da aldırmayan insanların temel sorunu vardır : ego=> kibir.
Açıkçası kibir denen illetin izlerini gördüğüm anda soğurum ben. Zira '' ben bilirim '' düsturu için hayat çok kısa, mekan çok dar ve ömür ise kuş misali kanatlanıp gidiyor.
'' Ben bilmem '' zikrine tutkunlarda ise kibrin zerresine rastlayamazsınız, o makama nail olabilme yoluna girmek bile şereftir benim için. Yani olabildiğince insani, fıtri ve helal olan ne varsa buna yönelme meylim vardır, ne kadarını yapabiliyorum bilemiyorum ama şundan eminim ki, kibirli biri olmadığım için her gün şükretsem azdır...
Eig için teşekkürler ^^
İstediğimin doğru mu, uygun mu olup olmadığına bakarım..
Sonra hesap veremem kendime.. İstediğini yapıp söyleyen, istemediği şeylerle karşılaşır diye boşuna dememişler..
Doğru olanı yaparım.
Bu hayatta bu yaşıma kadar öğrendiğim tek şey şu ki, dikkafalı davranmanın sonu uçurumdur
Cevap
3Cevap
İstediğimi yapanım. Doğru veya yanlış düşünmeden hareket ederim çünkü dikkafalıyım :D
İstediğimi yapıyorum
Zaten benim kişiliğim doğru olanı yapma isteğiyle bürünmüş diye düşünüyorum... o yüzden hep istediğimi yaparım bunun yüzde 90 i doğrudur.. yüzde 10 u ise asiligimden kaynaklı atarli giderli sert tavirlarimdir..
Doğrusunu bildiğim yol işime gelmiyorsa istediğim yanlışta olsa o yoldan giderim hem biraz dolaşmış olurum 😂
İstediklerimi yaparım
Her zaman mantıklı ve doğru olanı yapan
istediğini yapanım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?