Karşılık beklemeden, art niyet olmadan yaptığımızın sonucunda, sadece nankörlük edilmemesiydi tek derdimiz..

Karşılık beklemeden, art niyet olmadan yaptığımızın sonucunda, sadece nankörlük edilmemesiydi tek derdimiz..

Menfaatlerin doğrultusunda hareket etmiyorum. Merhametin kendime ilan saygım dogrultusunda ve insanliginla hareket ediyorum. Haliyle iyiliklerim8n peşine duymuyorum ve kendimi iyi hissetmek mutlu olmak adına iyi olmaya iyilik yapmaya gayret ediyorum.
normalde insanlar yapılan iyiliği çok çabuk unutur ama kötülüğü ömür boyu unutmazlar hatta insanoğlunu 40 sene sırtında taşı soluklanmak için bıraktığın anda bıraktın der oraya odaklanır neyse nankör değilim bana yapılan bir iyiliği aslaa ama asla unutmam ömrümce unutmam ve bir şeye ihtiyacım var dediğinde ilk koşan ben olurum
Benim için İyilik hazine gibi
Eğer verilirse yapılırsa
Ben tonlarca karşılığını veririm
Yeterki samimi olsun güven versin
gerisi hiç önemli değil
İyiliğe aynı şekilde karşılık veririm. Gönül borcu oluyor zaten aksi şekilde davranmak bana göre değil.
👍😊
Cevap
5Cevap
Bana iyilik yapılıyorsa iyilik yaparım. kötülük yapılıyorsa kötülük.
Bir cümle var ki , hep onu hayatımın en başına koymuştum tabi 1 sene öncesine kadar
"Sen bana 1 Adim gel ; Ben sana 10 Adim gelirim "
Kimbilir belki birgün tekrar bu söz olur ama şu an bi değil 😌
Bir adım gelmesini bile istemeyip, sadece attığım adım kadar kaçmamasını dileriz ancak..
Aynen şu an birçok insan için bunu düşünüyorum 👍
Bana yapılan iyilikler asla karşılıksız kalmaz, maddi yönden bir şey yapamasam da dualarımla, güzel sözlerimle, güler yüzümle karşılık veririm.
Çok lüks artık bunlar..
Benim için kolay şeyler. Babamın sözüyle "taş atıp da kolum yorulmayacak", yapması çok basit.
İnsan olan yapar tabi..
Detaya katılıyorum. Giden en azından yakışır bir şekilde gitmeli.
Teşekkür ederdim. Her şey karşılıklı değil ama bende ona bir şeyler yapardım mutlu olacağı bir şeyler falan
İyilik yapana iyilik yaparım, kötülük yapmaya çalışanın kökünü kazırım.
Yapılan iyiliği asla unutmam bende onun iyi kötü gününde destek olurum
Asla karşılıksıź kalmaz bende ne iyilik ne kötülük maddi manevi ölümüne yetişirim son gücüme kadar
İçten bir teşekkür eder ve en ufak sıkıntı da haber vereceğine dair emin bir söz alırım.
Teşekkür ederim öncelikle ve bende aynı şekilde karşılık veririm.
İyiliğe iyilik her kişinin ,
Kötülüğe iyilik er kişinin işidir demişler...
Bana bir adım gelen ben bin adım giderim
İyiliğe İyilik ile giderim
İki katıdır yeterki zor günümde yanımda olsunlar
Aynı şekilde elimden ne gelirse
Daha çok iyilik ile giderim o kişiye…
Vefamı eksik etmem.
Aynı sekilde
Bana iyilik yapana bende iyilik yaparım.
Misli ile
Altında kalmam hiçbir şeyin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?