Genel olarak yapılan iyiliğe en başta karşılık vermek isteriz. Sonrasında yapılanı bile unuttuğumuz oluyor. Peki, karşılık vermek istemek ile karşılık vermek farklı şeyler olduğuna göre; yapılan iyiliğe karşılık verip vermediğinizi merak ediyorum?
Yapılan iyiliğe göre ve duruma göre karşılık vermem farklı olur. Kişiye göre de değişir bu durum. Genel olarak karşılık beklemeden yaptığım için karşınında yaptıysa bir şey beklememesi önemlidir benim için. İyilik içinden gelince güzel oluyor diğer türlüsü doğum gününde hediye almak kadar anlamsız geliyor bana 💁♂️
Yapılan iyilikler unutulmamalı. Ama hep kötülüğe kafamız çalışır olmuş bu çok acı. Gün gelip o iyilik sayesinde karnın doyabilir, işin rast gidebilir, Allah korusun bi kazadan kıl payı kurtulabilirsin bile. iyilik kadar güzel bir şey yok bu dünyada, kötülüğün mutluluk getirdiğini mi sanıyorsunuz?
İyilik yapmış gibi yapanlar var sonradan orada burada atıp tutan insanlar var bırak iyilik yapmayı elimden geldiğince kötülük yapasım var onlara. Ama iyi niyetle yapılan herşeye karşılık veririm
Evet, veriyorum. Ancak karşımdaki kişi iyiliği karşılık bekleyerek yapıyorsa açıkçası o kişiye iyilik yapasım çok içten gelmiyor. Sonuçta iyilik, karşılık beklemeden yapılınca adı iyilik oluyor.
Yapılan iyilikler kolay unutulur lakin bize yapılan kötülükleri asla unutmayız. Bu da hayatın bize anlatmak istediği bir ders olsa gerek.
Yapılan her iyiliğe karşılık vermek zorunda değilim, karışı taraftaki kişide bana bir herhangi beklentiyle iyilik yapmasın lütfen çünkü bu iyilik değil, samimiyetsizlik oluyor. Fedakarlık bir şeyi feda edip ondan kar beklemektir.
Karşılık derken, elbette benimde o kişiye bir iyiliğim dokunsun isterim. Tanıdığım biri ise illaki bir helalleşeceğimiz bir vakit gelir, tanımadığım biri ise minnettar ayrılırım ortamdan 😌
iyilik karsılıklı ya da karsılık beklemeksızın yapılır
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Yardıma karşılık vermek bende yardım etmek istiyorum ama aynı kişi olmasına gerek yok. O sana iyilik yapınca sende başkasına iyilik ya yeter. Yani iyiliğin devam ettirsek yetecek aslında
Elimden geleni yaparım bana 1 adim geleni ben 10 adim giderim her zaman kendimden fedakârlık yapmaya hazırım. Karşımdaki kişiye empati ile yaklaşırım. Yeterki yeteri çabayı göreyim
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
merhaba, yaptığı iyiliği karşılık bekleyerek yaptıysa hayır karşılık vermem, beni sevdiği için değer verdiği için yaptıysa karşılığını veririm
Iyilik karşılık beklemeden yapılır ama ben yine de elimden geldiğince karşılık olarak olmasada bana karşı iyilik yaptığı için iyi oldugu icin iyilik yaparim
Iyilik karşılık beklemeden yapmaktır. Karşılık beklemek ya da karşılığını almak bir ticaret şeklidir. Yani iyilik karşılık herhangi birşey beklemeden içinizden geldiği için yaptiğinizdir.
Hep işinize gelirse değil mi sizin gibi tipler karşılıksız yapılan bir iyiliği çıkarlarınız doğrultusunda veriyorsunuz ya böyle yaparak o iyi insanları çok yıpratıyorsunuz