https://youtu.be/TOETQM7uINg O kadar imreniyorum ki bunu yapabilenlere. Yarını hesap etmeyi bir kenara bırakamıyorum. O an'ı yaşarken, yarın canımın yanacağını bile bile mutlu olamıyorum.
Tedbirli, herşeye hazırlıklı olmak iyi mi kötü mü bilemedim. Siz söyleyin; Yarını hesap etmeden an'da kalmayı becerebiliyor musunuz?
Yarını hesap ederken yaşadığım anın keyfini en iyi çıkaran biriyim. 😃 Bugün kemik kırıp ve et doğrama yaptım. Usta bir kasap gibiydim. 😎🤣 Birazdan iyi bir kavurma yiyip akşam halı saha maçı ve sonra yollar benimdir. 😃✨
Yarinları düşünüyorum. Allah izi verirse uzun ayları yılları düşünemiyorum.
Yakın olan yarınlar ise egerki bu iş olursa çalışmak olabilir bazı bazı zamanlarda kendime ödün veririm 2 3 saat iş ortamında dinlenirim kafamdaki kişileri arastırım bunada merak deniliyor sanırım. Herkesi pek merak etmem bir kişidir o bir kişiyi iş alanında takip eder merek ederim ))
Yarınlarda biriyle yaptığımda ise dünümden konuşurum, ve okeyini alırım yarin için bir plan yapardım spor yapmaya dolaşmaya birseyler konuşmak bazen ama bunlar iki taraftan dusunulmuyorsa yarınlar olmaz endişeleri girer yanılır üzülürsün iki taraf için de herkese iyi bayramlar dilerim kalın sağlıcakla..
İkisini de yapmak doğru vakitte daha iyi bence. Tedbirsizlik bir nevi ahmaklık. Önce tedbir alıp güvende hissetmek ve ardından ân'a odaklanmak en güzeli..😇😇
Kaygı; ertesi gündür demiş Kierkegaard. Yarını elbet hesap etmek mümkün ama kontrol edebildiğin kadarını. Gerisi takdiri ilahi. Böyle düşün anda kalabilirsin. Elinden gelen her şeyi yaptığına emin olduktan sonra rahat olursun ve bugünde yaşarsın.
İnsanın fikir olarak aklına ve duygu olarak kalbine sınır konulmadığından insan geçmişten geleceğe tüm zamanları kapsar. Geçici olarak ana odaklansa bile sonra yine tüm zamanlara dağılır. Halbuki hayvana bu iki noktada sınır konulduğundan ne geçmişten acılar ne de gelecekten endişeler duyar. İçinde olduğu andan lezzetini alır ve insandan daha mutlu yaşar. O yüzden insan hayvan gibi olamaz. O yüzden insan sadece şimdiki anda kalamaz.
Ani yasamaya çalışsanda ülkeyi getirdikleri hal ekonomi yüzünden yarını düşünmeye mecbur kılıyor artık.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Aslında tedbirli olmak iyi ama fazlası zarar çünkü bir süre sonra insanı yorar işte ben böyleyim sürekli yarın ne olucak diye diye kafayı şişirip duruyorum notlarıma sadece markette gideceğimi bile yazmam lazım ve bunu 1 gün öncesinden 100 kez okurum
Artik beceriyorum. Eskiden cok zorlaniyordum ama cozdum o olayi. Ne gecmisi dusunmek nede gelecege odaklanmak beni mutlu etmiyor. O yuzden ani yasiyorum. Iki saniye sonra ne olacagini bile bilmedigim icin gelecegi dert ederek yasayamam.
Şu sıralar en çok yaptığım şey bu. Geleceği ve geçmişi çok düşündüm. Bana verdiği tek şey ise gerginlikti. Şu an elimden geldiğince ân'da kalmaya çalışıyorum.
Gerçekten yani ileride her ihtimal olabilecekken düşünmeden nasıl yaşayacaksın gerek kariyer planları gerekse hayallerin umutların bile geleceği sürekli hesaplamana sebep olurken bunu nasıl engelleyebilirsin ki