Vesvese dediğimiz bu şeyle nasıl başa çıkarım?

Evet, herkesin kendine göre ayrı bir sorunu var, kimisinin maddi, kimisinin manevi... Biri aşk acısı çeker, biri de geçim sıkıntısı çeker, kimi sevgilisinden ayrılmıştır, kimi ailesinden. Kimi kaza geçirmiştir, kimi hastadır;kimi kilolu kimisi çirkin, kimisi de çok kısadır. Kimileri takıntılı, kimileri yalnız, kimileri ihanete uğramıştır. Saymakla bitmez sorunlar, peki bu vesvese de büyük bir sorun değil mi? Aslında sadece düşüncelerden ibarettir, peki neden varlar? Misal kendimden örnek vermem gerekirse aklıma çok kötü şeyler geliyor, sürekli tekrar ediyor. Düşünmediğim zamanlar çok ferah oluyorum. Bu vesveseler öyle birşey ki ders çalışırken bile geliyor ve olumlu olan herşeyi engelliyor. Beni aşağılara çekiyor, özgüvenimi yitiriyor ve Allah'a olan inancımı kırmaya çalışıyor. Arkadaşlar, çok hissediyorum bazen yeri geliyor ben ben olmuyorum, sanki biri beni yönetiyor, biri benim kötü olmam için çabalıyor, bu bariz Şeytan'dır ama ben apaçık hissediyorum, Allah'ıma dua ediyorum ama yine varlar, ümitsizlik doğruyor yeri gelip, yeri geliyor canımı sıkıyorlar, moralimi bozuyorlar. Bunları aldırış etmiyorum, şu an da pek de tesiri yok ama kafamda hâlâ varlar, bunları nasıl atacağım? Böyle yaşayanlar var mı yoksa sadece ben mi varım?
Vesvese dediğimiz bu şeyle nasıl başa çıkarım?