Merhaba, o korku aslında helen bende de var yani ben mesela yüzme biliyorum ama insanın ayağı yere basmayınca ve ilk defa her girdiği zaman kendisini güvende hissetmeyebilir bu çok normal ama herkes yapıyorsa ben de yapabilirim diyebilirsiniz. Birazcık cesaretinizi topladığınızda korkacak bir şeyin olmadığını ama yine de temkinli olmanız gerektiğini fark edeceksiniz. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Bu konularda maalesef çok fazla yardımcı olamıyorum ancak bu korku sonradan mı geldi yoksa doğduğundan beri mi vardı bence bu da çok önemli. Eğer sonradan geldiyse mutlaka bir şey yaşamışsındır sen bile farkında değilsindir. Bu bir rüya olabilir ya da izlediğin bir dizi film olabilir okuduğun bir kitap olabilir ya da kendi yaşadığın sorunla alakalı bir korku travma olabilir yani eğer tramvayla ilgili ise mutlaka bir psikoloğa git çünkü sonradan olduğu için çözümü eminim vardır ancak doğuştansa çözümü birazcık zor oluyor maalesef yine de yok değil
Korkunun üstüne gitmek Evet önemli bir şey ama bunu çok abartmamak gerekiyor ve bir anda gitmemek gerekiyor korkunun üstüne yani bir anda denize girmemelisin sana tavsiyem mutlaka yanında birileri olmalı mutlaka havuza falan giderek başlayabilirsin
Kişilik & Karakter konusunda 13,4b cevap paylaştı.
Birden bire suya atlamak daha iyi bence.. Alıştıra alıştıra girmeye çalışmak maalesef iyi sonuçlar doğurmuyor bence.. Önce boy olan yerlerde bulunun sonra yüzme bilmiyorsanız öğrenirsiniz ya da açılmak istemiyorum girsem kafi diyorsanız siz bilirsiniz.. :D Aşılamayacak korku yoktur kendinize inanın.. Ben boğulma tehlikesi atlatan biri olarak bunu diyebiliyorum size :D Keyifli günler..
Maalesef uzun zaman boyunca bu korkuyu bende yaşadım. Özellikle denize girdiğim zaman sanki su beni yutacak bir daha vermeyecek diye düşünüyordum. Fakat gittiğim yüzme kursu sayesinden bu korkumu yenebildim. Aslında suyun bu kadar korkutucu bir şey olmadığını öğrendim. Bu aslında hayatta kalma içgüdüsü ile alakalı bir durum. Birkaç yüzme tekniği ile inan ki insanın hiçbir korkusu kalmıyor. Yine tedbiri elden bırakmamak gerekiyor. Yüzme biliyorum diye de fantezi yapmaya gerek yok tabi ki.
Çok derin olmayan bir yere git boyun kadar falan olsun. Sonra kulaç atmayı dene sürekli suyun içine girip çıkarsın ama bir şey olmaz. Kendini ileriye doğru atıp boynunu kaldır ve kulaç dene 1 saate yüzmeye başlarsın. Yüzme zaten bir refleks. Bir kere yaparsan sürekli yapmaya başlıcan zaten.
Önemli olan kimsenin seni tutmaması. Yakınlar da birileri durabilir ama birisi "gel ben seni tutayım" derse tutturmuyorsun yoksa alışamassın daha çok korkarsın.
Bunun kolay bi yolu yok o suya gire gire alışıcaksın mecbur derin olmayan boyunu geçmeyen yerlerde başla kulaç atarak ilerlemeyi suda ayağın yere değmeden kalabildiğim zaman yavaş yavaş daha derinlere doğru alıştır kendini
sunu unutma ölenlerin cogu usta yüzücülerdir kyııda gez fazla uzaklasma öyle gir cık yüzmeyi ögrenmek istersen bi kursa yazıl ben öyle yaptım ama yinede hayatta ayaklarımın degmedigi bi yere kadar denizde acılmam
Bunu denedin ve olmadıysa sanırım psikolojik destek kalıyor geriye. ya da çok çok güvendiğin biri ile yavaş yavaş denemelerle olabilir. Tam empatiye giremediğim için sağlıklı cevap veremem :D
bu kadar dalgalı denizde yüzmeni önermem kıyıdan fazla uzaklaşma ayakların yerden kesilmesin. yüzmeyi daha durgun zamanlarında öğrenmeyi dene ve mutlaka Bi'Bilen yardımcı olsun sana