Hep hayal, hep hayal olmaz. 🙄
Umut tohumları yeşermeli. 🌺

Hep hayal, hep hayal olmaz. 🙄
Umut tohumları yeşermeli. 🌺

Hayır bunun sorgusunu çok yapıyorum ama bir şey bulamıyorum ve üzücü olsada bir yandanda normal geliyor tüm olan biteni düşününce...
Ne heves, ne umut, ne hayal ne de hayattan tat alma... Hiçbiri yok, günlerimi bitirip yeni bir güne başlıyorum sadece, robotlaşmış hissediyorum. Evet hissettiğim tek şey bu.
Hayaller temellendirilirse gerçeğe yatkın olmalarıyla, umut dolar kalp de, ulaşmak için tevekkülün hakkını verir düşlerine...
O açıdan zaten hayal ve umut birbirinin farklı yansımalarıdır gönülde. Ama ne kadar yapılabilir, uygulanabilir ve hayata ne kadar gerçekçi yansıyabilir, bunlardır olabilirlikteki kıstas...
Hayal kurmaya bayılan biriyimdir, genelde de büyük hayallerim olmaz. Basit, net ve gönlüme uyan. Onların gerçekleşme olasılıkları da neredeyse her zaman ''kesin'' çizgisine yakındır, bu da beni mutlu eder elhamdülillah.
Ne hoş...
Estağfurullah...
Eig için de ayrıca teşekkür ederim.
Rica ederim. 😌
Selamlar,
Bana göre insanı yaşatan en büyük kavramların başında umut geliyor. Umut bir güneş ve biz insanlarda bana göre çiçekleriz. Umut olmazsa gelişemeyiz yeşeremeyiz ve büyüyemeyiz. İnsan en zor zamanlarında bile tutunacağı tek dal umut olmalı.
Rica ederim. 😌
Cevap
18Cevap
Elbette var.. Hayatı sevmek zaten en büyük umut bence.. Her şeye rağmen hayat zor da olsa güzel.. Keyifli geceler..
Hiçbir beklentim kalmadı
Olumsuz olmayın...
Olumsuz değilim sadece gerçekçiyim ama teşekkürler
yani var diyemem şu an o kafada değilim
Ama inşallah olur
Umut edeceğim şeyler inşallah gerçekleşir
Hayat zor olsada her zaman bir umut vardır karalar bağlamaya gerek yok değilmi ...
Tabii ki.
.. 👍
Ümitvarım..
Her gün ektiğim umut tohumlarını soluyorum, suladıkça da, sevgiyle filizleniyor.
Allah'ın dediği olur 😊
Aha
Ampul kırılmış
2023'de Akp'den türeyen bir parti
Seçimi kazanacak..
Çok beklersiniz 😝
Hayallerim ve umutlarım vardı. Umutlarımı kaybettim, hayallerimle baş başa kaldım 😏
Umutlarım var elbet. Gerçekleştirmek istediğim hayallerim ve hepsini tek tek halledeceğim
Tek dayanağımız umut zaten fakirin başka yiyeceği ekmek mi var
Heya benim hep umudum var
İçimi kaplayan yok, umut kırıntıları var sadece.
O da güzel.
Eehh... Hiç yoktan iyi.
Umut göbek adım. Her şeyde umudum vardır.
Doğrusu bu.
Umut var hayal de var.
Güzel.
Hayır, yok..
Nöö, boş umut yıkar adamı.
Yok ya öyle bişi düşünmüyorum pek
Vardı bir zamanlar şimdi yok
Artık yok
Olacaktır. ✨
Hep var
Daim olsun.
Ne işe yarıyor umut ve hayal
Hayal gerçekleşmesi için içinde umut barindirirsin. Ve umut varsa her şey vardır. Yani kısaca umudun varsa hayalin vardır
Ama öyle. Karamsar olursan umudun kalmaz haliyle hayallerinde kalmaz. Zincirleme olayıdır bu
Hayatta kaldigin müddetçe daima umut vardır
Boş laf mı insanoğluna yaranilmiyor gerçekten.
Ne halin varsa gör
Yokk
Artık yok...
Umut bizim işimiz
bazı konularda..
Evet var
Var..
Var tabiki
butun ciceklerim soldu
maalesef
Umudum baki
Hayır kalmadi