Yaşama, hayallerine ve insanlara dair umutların var mı halen?
Benim bir var, bir yok. Ama umutsuz hissetsem dahi içimde minik minik ümit bulutları geziyor

8 Ocak 2023 // 13.32
Yaşama, hayallerine ve insanlara dair umutların var mı halen?
Benim bir var, bir yok. Ama umutsuz hissetsem dahi içimde minik minik ümit bulutları geziyor

8 Ocak 2023 // 13.32
Düşündüm mü, "bu kadar olumsuzluğa rağmen halen nasıl bu kadar umutlu olabiliyor insan?" Diye kendi kendime konuşuyorum.
İnandığım bir şey var ki, inanç var ise elbette güzel şeyler olacaktır. Tabi sadece inanç ile olmayacağını biliyorum. Düşünce, inanç, arzu, plan, faaliyet, istikrar, ölçü, denge bunlar ile başarıyı garantilemek zor değil. Bizler biraz kendimizi terbiye etmemiz gerekiyor. Terbiye içinde bu bahsettiğim şeyleri yapmamız gerekiyor. ://
Kesinlikle öyle. Zaten olayları birine ya da bir duyguya bağlamamak lazım. Her şeyin sebebi de sonucu da biziz aslında. Biraz durup düşünsek çoğu şeyin farkına varırmışız gibi geliyor
Eveet güzel kalpli insan.
Eyw
Eyw yeğen dersen tam olacak. Erkeklerden duyduğum bir şeyi karşı cinste duymaya alışamayacağım xd
vghjghb kardo nasıl? İşte asıl amacımız da buu! Kelimelere özgürlük getirelim yahu eyvallah da demeyelim mi yani
Kardo ile 2. Darbeyi yaşadım resmen! :()
Çabanı anlayış ile karşılıyorum hatta destekliyorum da. Ama bu gözler alışmak istemiyor bu duruma 😬
chvgcvhg alışırsın zamanlaa eyw da ama buralarda çok yok be. Bir ben diyorum bir de birkaç hemcinsim. Çoğunluk aşko kuşkolar falan
Burada olmasa da bir tane arkadaşım daha var. O da gıcık etmek istediği zaman eyw çekiyor hemen. Senin bu niyet ile demediğini biliyorum elbette.
Birazda ben kendime çekiyorum bence. 😃
hvcvcfvg ben de yapıyorum bazen sevmeyen arkadaşlarıma alışsın herkes hem yahu yenilik güzel şey, eyw demem yok mu yine heheeh
MaşAllah gece gece gıcıklık modunuz aktif 🧐
#Güzelamagıcıkkalpliinsan fksf
tabe her daim gvjhghvjh bir öksürsem kapanır herhalde o mod #eywdiyenlerkapatılsın etiketi beklerdim vghcfhgv
Ah be normalde gelirdi aklıma böyle şeyler. Sen kendini kapatabilirsin bence fkdl
#Resetlekendini
O zaman ben bir uyku çekeyim kendime geleyim fchgj hade hayırlı geceler, basy
Hayırlı geceler, basy 😃
Yağan karın ortasında, bitmeyen bir keder bahçesindeyim.
Sefil ve kimsesiz ruhum.
Huzur ve huzurun asla barınamayacağı yere, umut asla gelmez.
Devam etmenin bir anlamı yok.
Hala rüya görüyorum ama şimdi bir yalan rüya gördüğümü biliyorum.
Bu yüzden gözlerimi kapatıyorum ve iç çekiyorum.
Artık katlanamayacağım paramparça hayallerle dolu bir hayat.
Sonsuz uykuya giriyorum.
Dayanamıyorum hayallerim çok ağır, Bana yardım et kime konuşsam sağır... Aklıma bu şarkı geldi nedense. Her şeye rağmen devam etmelisin ama. Umutlar olmadan yaşanmaz çünkü
Nereden bu yazdıkların?
Peki sorumun seninle ilgili olması?
+1
hâlâ umutluyum bor çok konuda umudumu asla yitirmem buna sebep olacak nor çok insan birçok durum olsa dahii.. her zaman temkinli cok fazla hayalperest olmadan devam edebilmek bir umuttur
Kesinlikle, umutsuz insan dalgasız denize benzer 🍃
Allaha inancım tam. O yüzden hiçbir konuda umudumu kaybetmedim.
Ne güzel, hepimiz bu kadar bilinçli ve umutlu oluruz inşAllah
Teşekkür ederim 🙂
Rica ederim
Cevap
14Cevap
Umut fakirin ekmeği derler ve ben ekmek yemeye bayılırım
O zaman bize de afiyet ola demek düşer
Eyw sağolasın
Hiç umutlarım yok maalesef
Neden? Umutsuz yaşanmaz ki
Bilmiyorum knk istediğim şeyler olmuyor çünkü
Olsun be pes etme. Hem bak Einstein, Tesla kaç kez denemiş. Pes etmemiş ki öyle başarmış birçok şeyi. İşin sırrı istemekte değil, vazgeçmemekte saklı 🍃
Teşekkür ederim evet bu bilim adamlarını örnek alıyorum. vaz geçmemek gerekiyor hiç bir zaman 💫
Kesinlikle öyle. Yorulunca dinlen, sonra kaldığın yerden devam et. Elinden geleni yap ve hayırlısı olsun de. Gerisi gelir zaten 🌟
Ümidi olmadan ve şükretmeyi bilmeden insan yaşayamaz ki her ne olursa olsun şükretmeyi severim insanlarla iletişim içinde olmayı severim hayat her ne kadar olumsuzluklar pençesinde yeri geldiği zaman mutsuz ediyor olsa da, hayatın her zaman güzel taraflarının olduğunu ve bir gün beni de bulacak olduğuna inanıyorum
Var gibi bir şeyler. Hâlâ nefes almaya devam ediyorsak bir şeylere tutunma inancımızdan, umut bağladığımızdandır. Yoksa bu hayat çekilecek dert değil.
Kesinlikle öyle, katılıyorum
Ne olursa olsun, çıkmazda da olsak bir ihtimal bir umut vardır. Biz ne kadar gözümüzü kapatırsak o umut ışığını göremeyiz. Birazda suç bizde
Umudum Kalmadı Artık. Dertler Bitmiyor. Herkes Kendi Menfaati İçin Çabalıyor Artık Kimse Umrumda Değil 😔
Dertler insana ders verir. Umutlarını yitirme yine de. Herkesin sahteleştiği bir ortamda kendi kabuğuna çekilmek en doğrusu ama ona katılıyorum
Sevdiğim Şehit Oldu. Bunun İçin de Umut Etmelimiyim😔
Evet. Cennette kavuşabilirsiniz. Şehit olmak için dua edebilirsin sen de. Üzgünüm bunu dediğim için ama ölenle ölünmez. Başkasını sev, onu unut demiyorum. Ama hayatına devam etmelisin. Onu kaybetmen de bir hayır var. "Hayır sandıklarınızda şer, şer sandıklarınızda hayır vardır. Siz bilemezsiniz" diye ayet var 🍃
İnşallah Beni Görüyordur Çok Özlüyorum Aklımdan Çıkmıyor Her Gece Haykıra Haykıra Ağlıyorum Maalesef 😔✨
Allah kavuştursun cennetinde. Dediğim gibi kendini harap etmenin bir anlamı yok
Aminn İnşallah Sağolasın 😔
Eyw
Genelde var. Ama dünyaya uzaylılar saldırırsa ya da meteor çarparsa gibi ön şartlara bağlı olabiliyor
Daha iyi ya. Öyle bir şey olursa herkesin şehit olmak için sebebi olur ve aksiyonlu bir hayatımız olur
Çok küçük umutlarım onlarda yaşamamı sağlıyor
Bu arada resim çok güzel alabilir miyim
Olsun minik ya da değil. Yanında olup hayata devam etmeni sağlamaları yeterli. Ve tabi ki alabilirsin sorma bile 🍃
Teşekkür ederim sağ olun 🙏
Ne demek
Artık ne umut ne hayal var. Kader beni nereye sürüklerse..
Ama öyle olmaz ki umutsuz yaşanmaz balım 🥺
Yaşanır ya kanka dhdjjd
Neredesin yahu
Buradayım sjsjsjs
Kız ödüm koptu gittin diyee hoş geldin yenideen 🥳
Gitsem bile dc de dururum knk🧡
Zaten habersiz gidersen küserim 🍃
Ciksss gitmem bebiş❤
Bence dee 🖤
Nefes aldıkça umut hep vardır. Ben de her şeye rağmen mutlu ve iyimser kalmaya çalışıyorum.
Katılıyorum, bu halinden vazgeçme 🍃
Umutlar tükense de mutlu olma isteği tükenmiyor işte…
Öyle
Sadece yaşamaya dair umutlarım var, diğerleri çöp olmuştur büyük ihtimalle.
Neden yahu?
Bütün olumsuzluklara karşı umut yaşamın bir parçasıdır. Umutsuz ve inançsız yaşayamam.
İşte budur be. Yıllardır senden görmek istediğim o görüş. Gerçekten geliştirdin kendini, tebrik ederim 🥳
Doğru düşünüyorsun. Önceden hemen her görüşün "evden dışarı çıkmadığım için hayatım karardı 30 yıldır evdeyim" tarzındaydı. Şimdiyse gördüğüm kadarıyla kendine gelmişsin, yeniden umut edebiliyorsun. Harika bir kazanım senin açından
Gerçekten öyle mi diyordum ki ama sende sanki biraz abarttın. Ben 30 yıldır evdeyim demedim senelerdir evdeyim diyordum hâlâ da öyleyim. Ama buradakiler beni sanki bütün hayatım boyunca evden çıkmamışım gibi sanıyor. Ben okula gittim liseyi bitirdim çocukken dışarı çıkıyordum sonra askere de gittim bir sürü sınava girdim hatta 2 yıllık açıköğretim bile okudum. Sadece ergenliğim ve özellikle de gençliğim hep eve kapalı geçti. Çocukluktan halim belliydi zaten ama ben sonradan kendimi bu kadar kapattım. Yani ergenliğimin son yarısı ve gençliğimin tamamı böyle eve kapalı geçti. Bence yaşlandıkça insanın fikirleri düşünceleri hayata bakış açısı değişiyor en azından benim açımdan böyle. Bu olgunlukla ne kadar ilişkili bilemem. Sadece yaşım ilerledikçe bazı şeyleri kabullendim daha iyi anladım. Kişiliğimin değişmeyen özellikleriyle yaşamayı öğrenmekten başka çarem yok.
Öyle diyordun kelimesi kelimesine doğru olmayabilir tabiki. Ama genel olarak hep aynı şeylerden bahsediyordun şükür ki bazı şeylerin farkına vardın
Aslında ben kendimi iyi ifade ediyorum buradan anlatıyorum ama genelde insanların beni anlaması zor oluyor. Toplumda benim gibi insanlar genelde dışlanır aşağılanır ötekileştirilir kimse anlamaz ya da anlamak istemez. Bilmiyorum belki de hayatta çoğu insan dışa dönük sosyal girişken konuşkan öz güvenli olduğu için benim gibileri algılamak ve anlamak zor oluyordur. Ben zaten herşeyin farkındaydım kendimi hep anlattım ama kimse anlamadı üstüne bir de hep dışlandım. Toplumda insanların kişilik yapıları ve mizaçları hakkında bir farkındalık yok yani sanki herkes aynı olmak zorundaymış gibi sanılıyor. Utangaç çekingen içe dönük sessiz asosyal insanlara karşı bir ötekileştirme var. Ben bu yüzden çocukluğumdan beri dışlanan aşağılanan dalga geçilen biri oldum hâlâ öyleyim maalesef anlayışla karşılanamıyorum.
Toplumda saçma bulduğum şeylerden biride bu. Katılıyorum
Estağfirullah, hayırlı günler
umut etmek ALLAH’tandır :)
Kesinlikle. Ümitsizlik de şeytandır
evet orasını da yazacaktım aslında :)
Bir var bi yok, ama daha çok yok gibi
Hala hayattaysak umut hep olmalı. Hem her dert, bir ders verir bize. Yılman, üzülmen ya da yorulman normal. Ama yeniden ayağa kalkacak güçte yine sende saklı
Çok doğru dedin bende saklı
Sıfır elde sıfır hiç umut yok
Neden? Umutlar olmadan yaşanmaz ki
Yaşanılanlar öyle gösteriyor desem
Sorunu gördüm, ona da geleceğim. Çözeceğiz inşAllah bunları da 🍃
Peki nasıl istersen kardeşim 🐥
Umutlar uçuşlarda. Belki yakalarım bir gün 😅
Denemekten zarar gelmez
Çok Şükür Hep Umudum Var Hayat Devam Ediyor
Böyle umutla da devam etsin inşAllah yaşamın
Amin Cümlemisin
Kaybetmedik ama bulamadık da hala
İçine bak, belki de kırıldığın yerde saklıdır umutların. Çünkü insan kırıldığı yerden çiçek açar
Umut avuntudur
Neden? Umutları olmadan yaşayan bir insan göster bana
Bana bak
Yaşıyor musun sahiden? Umutlar olmadan ayakta kalsan da hayatta kalamazsın. Seni sabahları yataktan kaldıracak bir sebebin olmalı. Olmazsa o yataktan hiç çıkmazsın çünkü
Umuda bağımlı değilim. Yaşamak için umuttan fazlası gerekli. O mevcut bende.
Mesela?
Yaşamak zorunda olmak
O zaman yaşıyor sayılmazsın ama
Gayet iyi yaşıyorum. Zorunda olmasam yaşıyor sayılmazdım. Her şey tek düze giderdi. Umut ile uyuşurdum.
Umut uyuşturmaz canlandırır aksine
Ben aksini düşünüyorum elimde belgeler var
Bugün ölmek için güzel bir gün
Ne zaman öleceğimizi bilmiyoruz. Bence ölüm için erken şu an
Ölüm için hep erkendir ama yinede gelir
Umutlar gökyüzü yaşadığım yer yüzü..
Her daim dik
Umutlarım tükendi..
Neden yeniden umut etmiyorsun?
Yoklar
Aramaya çıkayım o zaman ben. Bulur bulmaz yanına gönderirim
Ben bu işin peşini bırakmam
Yıkılmış halde
Yeniden inşa etmeye ne dersin?
Kolay gelsin o halde sana
Rica ederim 🖤
Süper
Böyle devamke
bilmiyom ya
Noldu yahu? Sen de mi kaybetmeye başladın ümidini
yokta uğraşmıyom ümitle
O zaman nasıl ayakta kalıyorsun? Çünkü umutlardır bizi yaşatan
içtiğim rakıyla
O halde bırak onu. Hem seni daha efkarlandıracak, hem de vücuduna zararlı. Bırakmandan daha mantıklı bir karar daha yok
ben kafam karışık olduğu için napacağımı bildiğim tek an
Ama alkol kafanı güzel yapar. Yani beynini uyuşturur ve aldığın kararlar da bir o kadar saçma olur. Alkolü bir kenara bırakıp kendine gel. Normal hissettiğinde ver bu kararları
normal kararı ben kafam güzelken veriyorum ya ne biliyim geçmişi örtmem lazım
O zaman tövbe et ve tekrarlama. Zaten bir hata yaptığında da bunu insanlara anlatmamalısın ki sağda solda kendi haberlerini duymayasın
offf içim dolu
Kayboluyorlar
Neden? Sımsıkı tutsan, gitmelerine izin vermesen olmaz mı? Çünkü insan umudunu kaybedince ayağa kalkacak gücü bulamıyor kendinde
Umudumu kaybetmem.
Ne güzel, umut hep seninle olsun 🍃
Teşekkür ederim 💖
Rica ederim 🖤
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?