Hayatımdaki herkesi hayatımdan çıkarmama sebep olan toksik bir arkadaşım var, onu nasıl durdurabilirim?

Lisede bir yakın kız arkadaşım vardı. Önce diğer yakın arkadaşımızla benim aramı bozmaya çalıştı, yapamadı. Sonra beni sevgilimle ayırdı, çocuğun bana geri dönmemesi için elinden geleni yaptı (o sevgilim normalde hemen barışmak isterdi) ve sevgilimle flörtleşti ama bildiğim kadarıyla sevgili olmadilar. O günden sonra kızla aram bozuldu. Konuşmamaya başladık. Sonra fark ettim ki bu kız, arkadaşım olan, olmaya çalışan, arkadaş olmak üzere olduğum kızlarla benden sonra tanışıyor ve onlarla arkadaş oluyor. O günden sonra da o kızlar benden uzaklaşiyor. Neredeyse hiç arkadaşım kalmadı. Herkesi kendi tarafına çekti. Şu an uzun bir ilişkim var. Sevgilim bu kızın nasıl biri olduğunu biliyor. Ben önceden anlattığımda abarttığımı düşünüyordu ama sonradan kendi de şahit oldu. Sevgilimi de kendi tarafına çekmek için hamleler yapmaya çalıştı ama sevgilim onun nasıl bir insan olduğunu bildiği için iletişim bile kurmadı. Ben sevgilimin arkadaşlarıyla iyi anlaşırim hepsinin bana karşı saygısı vardır. Şimdi de sevgilimin en yakın arkadaşlarından birine bulaştı kız, ve kızla çocuk tanıştığından beri çocuk benden nefret ediyor gibi davranıyor. Bu kızın insanlara ne anlattığını nasıl kendi tarafına çektiğini bilmiyorum. Yıllardır her şey bu şekilde 5 yıl önce başladı her şey, biz lisedeydik. Şimdi üniversitedeyiz ve ben bu kızdan bir türlü kurtulamadım. Neden peşimi bırakmıyor anlamıyorum. Etrafımdaki herkesi aldı, benden daha ne istiyor anlamıyorum. Sadece artık durmasını istiyorum, bu konudan çok rahatsızım ve etrafımda neredeyse kimsenin kalmadığını fark etmeye başladım. Beni seven herkesin hayatına girip benden uzaklaştırdı. Psikolojik sorunları olduğunu düşünüyorum, böyle bir psikolojik rahatsızlık var mı? Bu kızın düzelmesi için ne yapabilirim?

Hayatımdaki herkesi hayatımdan çıkarmama sebep olan toksik bir arkadaşım var, onu nasıl durdurabilirim?