Toksik birinden nasıl kurtulabilirim?

2 yıldır aşkından divane olduğum, mental sağlığımın yerle bir olduğu, kendimi b*k gibi hissettiğim, kaçmak istediğim ama ayrılmak istemediğim biri var hayatımda. canım gibi ilkimi paylaştığım ama ağzıma ne kadar s*çsada her defasında affettiğim o kişi. Terapilere gittim, yöntemler denedim ama ne fayda. Başlarda hem sevgilisi (bilmiyordum) vardı hem benimle takılıyordu. Ortaya çıkınca da affetmiştim, canım ne kadar yansa da aradan çekilmiştim sevgilisinden ayrılınca tekrar döndü kabul ettim. Tekrar terk etti, defalarca etti. Her dönüşünde kabul ettim. İçip içip aradı hep, yalvardı. Son geldiğinde çok değişmişti, öyle sanıyordum, yüzük taktı parmağıma, evet dedim. Tekrar eskisi gibi davranmaya başladı tabii, ortada bir şey yok ama hareketleri öncekileriyle birebir. Hayatım zindan olmuş durumda arkadaşlar ne ben üstesinden gelemiyorum ne o beni terk ediyor. Ressamdım, yeteneklerim hayallerim vardı ama bu illete çok pis tutuldum, hayatım karardı, ailemi bile karşıma aldım, annem sinir hastası oldu yüzümden. Ben ne yaptığımı bilmiyorum, yardım edin.
Toksik birinden nasıl kurtulabilirim?