O süreç kolay mı zor mu oluyor? Son aylarda kendimle ilgili çok şaşırdığım şeyler yaşamaya başladım. Ani sinirlenmelerim oluyor, en ufak şeyde bile ağır tepkiler veriyorum. Hemen kavga edesim geliyor. İyi davranmaya çalıştıkça daha beter kötü oluyorum. En sevdiklerimi bile düşünmeden hayatımdan çıkaracak silip atacak duruma geldim. Kafam ufacık bir sesi bile kaldırmıyor. Milletin kedilerini falan çalasım geliyor, ben bakmak istiyorum hepsine sanki onlar bakamıyormuş kötü davranıyormuş gibi. Mutlu muyum, mutsuz muyum hissedemiyorum. Psikolojik bir destek almam gerekiyor mu gerekmiyor mu kararsızım. Aslan hasta. İnsanlar şeytan aratmıyor.. 🦁
Psikyatristten ziyade alanında uzman bir psikolog veya psikolojik danışmandan terapi görmeni tavsiye ederim. Tabi düzenli gitmek çok önemli. Kendine yapacağın en büyük yatırım bu olur çünkü ruh sağlığı hayat kaliteni çok etkiler. Yapacağın en kaliteli yatırım bu olur. Süreç nasıl ilerliyor diyeceksin öncelikle sana tabsiye öneri telkin vermez seninle beraber senin kendini sorununu keşfetmeni sağlar sana bir ışık tutar. Sonra o yolu nasıl gideceğini bulursunuz beraber. Eğer maddi anlamda gücün yoksa belediyelerin psikolojik destek merkezleri var diye biliyorum araştır istersen.
Evet aldım ama yalnızca iki seans gittim ve istikrarlı devam etmedim. Benimki tamamen birkaç travmatik durumların hâlâ düşüncelerimi etkilemesiyle alakalıydı. Ben hepsinin neden olduğunu bildiğimi düşünüyordum. Sürekli "evet böyle düşünüyorum çünkü şu sene şunu yaşadım" diyordum ama psikoloğa gittikten sonra, benim anlattıklarım dışında çok farklı sebeplerin de olduğunu öğrendim. Adam o kadar doğru sorular yöneltti ki; şu anki yersiz kaygılarımın, küçük yaşlarda çevremdeki büyüklerden laf arasında duyduğum şeyler olduğunu öğrendim. Yani tamamen bu sebepten olmasa da etkisi varmış.
Sinirlenme konusunda da devamlı beni neyin neden sinirlendirdiğini konuştuk ama ondan aşırı bir fayda almadım. Belki de benden kaynaklıydı.
İyi araştırıp gitmeni öneririm, umarım faydası olur.
Almıştım bir zamanlar, aşırı leş bir dönemden geçtim ve en son annem kolumdan tutup sürükleyerek götürmüştü. Bir süre ilaç kullandım fakat o ilaçlarda daha beter bir hale getirdi, robotlaştım, sürekli uyuyordum o yüzden bıraktım ve bir şekilde atlattım işte.
Almadım ama almaya ihtiyaç duyduğum zamanlar çok oldu.
Benimde senin gibi şaşırdığım ve zoruma giden pek çok olay oldu son zamanlarda. Zaten sınavdır ya insan güçlenmesi lazım ya gelenlerin hepsi üst üste gelir. Benimki de öyle oldu :)
İnsan bazen en yakınına bile anlatamadığı şeyleri oluyor. Bu noktada güzel bir destek hiç fena olmuyor.
20 gün öncesine ciddi mana da düşündüğüm aradığım ve gitmek için görüştüğüm yerler bile oldu. Sonrasında "insan kendinin doktorudur" yalanı ile kendimi bir şekilde toparladım. şu an oldukça iyiyim :)
Varsa aramızda sıkıntılı zamanlar geçirenler, sabredin, güçlü durun! O savaştan da çıkacaksınız. Evet yorulacak, üzüleceksiniz ama sonunda ayakta kalan siz olacaksınız!
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Rahatsızlığım yüzünden kısa bir dönem almıştım. İlaçları içince hiç bir şey umurunda olmuyor insanın. Az çok faydasını gördüm. Özellikle ilaçların baya baya faydasını gördüm.
Evet 10 sene önce yardım aldım. İlaçlar beni mala çevirmişti. Sakın apatal mal gibi geziyordum. O süreçte iyi oldu ama uzun süre devam etmedim. 5 ay sonunda ilaçları bırakıp normale döndüm.
Kişilik & Karakter konusunda 13,4b cevap paylaştı.
Bir dönem gittim ama bir halta yaramadı bastı ilacı ben de kullanmadım resmen uyuşturucu.. Acımı yaşarım daha iyi.. Kendi kendimin doktoruyum şükür.. Keyifli geceler..
Kişilik & Karakter konusunda 203,8b cevap paylaştı.
Almıştım ama hiç bir işe yaramıyor hayatı özellikle hayallerinizi yaşamadan faydası yok. sadece sizi dinliyorlar ve anlamış gibi yapıyorlar. benim yaşadığımı yaşamayan kişinin bana tavsiye vermesi saçma
Eskiden aldım. Oturup anlatıyorsun, adam süre dolsun diye bekliyor. Daha çok bozdu psikoloji mi lavuk. Güvenlikler zor aldı elimden. Sonra düzeldi psikolojim 😄
bir ara psikologa gittim, bir yere kadar iyi geldi kendimi keşfetmemi sağladı falan. iletişim kurmakta zorlanıyorum, yabancı biriyle konuşmak da iyi geliyordu. ama bırakınca eskiye döndüm diyebilirim, önemli olan süreci düzenli yürütebilmek, tedaviyi yarıda bırakınca pek işe yaramıyor
Tek değilsin o konuda bende kendimde bir kaç ay önce farkettim hala aynıyım sinir sinir sinir ve çözüm yok haplar da bi işe yaramıyor zamanında psikolojim bozuk diye gitmiştim uyku yok diye hap aldım kullandım biraz fakat kendim bıraktım bi daha da gitmedim. Gece uykularına dikkat edersek çözülür gibi.
Ben yaklaşık bi 5 sene tedabi gördüm bir ara bıraktım 1 ay önce tekrardan başladım. Zor değil, sadece bazı ilaçlar ağır oluyor. Kendini kötü hissedip bu şekilde ihtiyaç duyma hissi varsa gitmelisin. Ben her insanın 1 defa da olsa psikoloğa gitmesinden yanayım.
Yaşadıklarımı yaşayacak olan timarhanelik olurdu ancak ben ilaç dahi içmedim şükür. Manevi anlamda kendimi daha çok meşgul ettim. Rabbime yaklaştığımı düşünüyorum. En buyuk kazanımım bu oldu. Kendimi daha iyi tanıyorum, sınırlarım net, duygularım belli. Düşünmenin , yavasligin, hiçliğin ve susmanin keyfine vardım. Bunlar bana iyi gelen şeylerdi.
Kişisel gelişim kitapları felsefe psikoloji Kitaplarını turuz sitesinden PDF indir bide marcus aurelius düşünceler kitabını oku PDF indir tamam portal Beyhan Budak izle
Almadım ama almayı düşünüyorum çünkü çok takıntılı biriyim küçücük şeye takıyorum biri baksa bana acaba bende ne var da bakıyor yoksa kötü müyüm diyip kafamda kurguluyorum biriyle kendimi aşırı kıyaslıyorum falan ilerlerse kafayı tırlatabilirim
Evet aldım bunu bende anlatmıyordum kimseye bilinmesini istemiyordum şu an bunu anlatıyorum kötü bir şey olmadığını anladım. Bu anlattıklarına bakılırsa kesinlikle sana da gerekiyor tavsiye ederim bütün problemlerini çözmese de sakinleşmeni sağlar.
Biraz yalnız kalıp kendini dinlemelisin bunun tedavisi bu bazen insan tek başınayken bile yalnız kalamaz alınan alınsın darılan darılsın bunda kişiselleştirecek bir durum yok kendini dile
Evet aldım psikolog ve pskiyatri. Daha kötü oldum çünkü beni suçlu bulup hassas davranmadılar. Cok saçma dedim iyi olmaya gittim daha kötü oldum. Kendimi suçladım ve artık çaresizim.. Ama herkesin kötü geçecek diye bir şey olmadığından gidebilirsin derim. Seanslar çok pahalı aslında youtube de bedava uzmanların videoları da iyi gelebilir.
Kendi arkadaşım paikolog olduğu için şanslıydım. Şimdi kendi psikologum oldum. 😃 Bir ara ondan almıştım. Bir ay kadar süre. On üç on dört yıl önce falan. Üniforma çıkarmak zordu tabi.
Evet aldım ama daha da delirdim valla. Yani şöyle psikologun yanına gittim bana son dönemde hayatında olan şeyleri anlat dedi, anlattıkca daha da delirdim.6 seanstan sonra tamamen delirdiğimi öğrendim
Psikolojik destek aldım. Profesyonel her insan bunu yapıyor. Destek almak ayıp değil, bir modern durum. Yurt dışında çok şık psikolojik destek alınıyor.
Almam için çok büyük nedenim vardi ama almadım atlattım
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ücretsiz psikiyatriye gittim ilaç verip gönderdiler 30 kilo aldım ilaçları bıraktım hala psikolojim bozuk bana terapi lazimdi ama onlarinda seans başı 400 500 tl istiyorlar tavsiye etmiyorum
evet aldım ve utanılacak bir sey olmadıgını anlamanızı öneririim cok uzun süredir alıyorum ve kendimi bu sekilde cok rahat hissedityorum bence insanlık olarak daha fazla almamız gereken bir destek
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bende aliyodum ama aksattım tedavimi hastalığım nüksetti yine
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Gitmem lazım ama çocuklardan vakit bulupta gidemiyorum.