insanların kuyusunu kazmam mutsuzluklarına sevinmem arkalarından konuşmam aralarını bozmam laf taşımam menfaat güdmem , aşağılamam ezmeye çalışmam bana kötülüğü dokunmuş bir insana bile oh iyi olmuş demem hakkında bişey duysam ayıbı örtmeye çabalarım elimle yapamazsam dilimle yapamazsam gözümle onla yapamazsam beynimde ve gerçekten birisine iyilik yapacaksam onu önce ben unuturum hatırlatmam aklıma kendimin bile getirmem çevremde ki herkesin en kötü gününde yanına koşan ilk benim ! buna rağmen neye endişelenmeliyim sence?
Yaşamayı göze alamayacağım haksızlıklar yaşatmadım hiç kimseye sonsuz şükürler olsun amin. Ardımdan atıp tutanları dinleyenler, son kanaatlerine varmadan gelip ya beni dinlesinler ya da benim haklı âhım illaki vizyona girecektir evelAllah, onun filmini izlesinler..🍀🍀
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Hiç endişilenmiyorum. Bu konuda vicdanım çok şükür rahat. Ama bana yaşatılanları görmek isterim. Ya da görmesem de olur. Artık zerre kadar umurumda değiller..
Ne yaşattığını unutabilirsin nede hissettirdiğini unutabilirsin... Unuturum sanma bundan kurtulamayacaksın... Yakanı ve vicdanını hiç bırakmayacak yaptıkların.
Keşke yaşattıklarımı, insanlara hissettiklerimi aynı şekilde yaşasam ve hissetsem. Genelde hak etmediğim şeyleri yaşıyorum. Korkmak ne kelime, öyle olsun diye gece gündüz dua edesim var.
Şöyle düşündüm de ne bana çok kötü izler bırakan birileri var ne de benim yaptıklarımdan dolayı bir çekingem.. Yani kimsehe ah edemiyorum yaşasın görsün gibi ya da bana inşallah ettiğini bulursun diyen birileri sanmıyorum yoktur... Hayat acımasız olsa da biz o kadar acımasız değiliz sanırım 😬
Elbette benimdehatalarım olmuştur Ama bilinçli ah alacak kadar değil Bu kadar kötü kalpli olduğumu hatırlamıyorum Sadece biraz gamsız davranıyorum Buda benim iyiliğime insanlardan uzak duruyorum
Genelde bir adım atarken acaba benim başıma gelse ne yapardım, ne olurdu diye düşünürüm. Bu nedenle de, yaşattıklarımı yaşama düşüncesi beni endişelendirmez. Bu arada, tabii ki istisnalar kaideyi bozmaz, bazen acımasız olabiliyorum.
Kimseye olumsuz anlamda yaşattığım bir şey yok o yüzden böyle bir endişem yok. Olumlu anlamda iyi bir şeyler yaşatmak istediklerim oldu ama karşılıklı olmayınca olmuyor. Daha çok olumsuz yönde yaşatılan tarafım, kimse yaşattığını yaşamadan ölmezmiş sözü ise kocaman bir palavra, züğürt tesellisi Yanına kar kalır her daim.
Kendi düşen ağlamaz, diye bir deyim var. Ne olduğumu gayet iyi bildiğim için , tüm davranışlarımın sorumluluğunu almayı öğrendim zaman içinde. Nitekim, beni endişelendirmesinden ziyade , hak ettiğimi bulduğum için mutlu oluyorum.
Aklımın yetmediği dönemlerde yani çocukken yapılan durumlar hariç tutulursa hayatı öğrenerek yaşattıklarım varsa yaşamak isterim ve bu beni korkutmaz. Aksine mutlu eder. Çünkü hayatım düzen içinde ilerler.
Aslında yasatdiklarimi yaşamam diye endişelenecek insanım. O kadar iyi bir kalpim varki kimseye bir zararim olmadı yapdigim iyilikler acaba bana donucekmi diye endişelenen insanlardanim
Ya çok korkuyorum tabi... Ama kendimden değil, psikolojik çöküntümden dolayı yaptığım şeyler vardı birilerine... İnşallah yaşamam umarım. Çünkü çok pişmanım