İlahi adalet.. Ben hep var olduğuna inanmışımdır.. Hemen olmaz.. Olsa da biz görmeyiz.. Ya da seneler sonra adalet yerini bulur.. Biz şans eseri duyarız ya da duymayız.. #54srp
Yaşattıklarınızı yaşama düşüncesi sizi endişelendiriyor mu?
Karma der ki; “Yaşattıkların sana geri dönecektir.” Yaptığın, ettiğin ya da eksik bıraktığın ne varsa; gelecek dönemde mutlaka kendini hatırlatacak bir olayla tekrar nüksedecek. yaptığınız iyilik ve kötülükler döngü oluşturacak ve evren mutlaka sizi bu döngüye eşlik ettirecektir. Semavi olan dinlerde ve de Karma yasasında bu inanış vardır. Ektiğini biçmek olarak tabir edilir bizim dinimizde de. “Kimse yaşattığını yaşamadan ölmez” düşüncesini baz alarak yaşadığım için kendime yapılmasını istemediğim hiç bir şeyi bir başkasına asla yapmam. Farkında olmadan yaptığım ve dahi sonrasında beni bulan yanlışlarımı da ancak bu şekilde görürüm.
Kişilik & Karakter konusunda 14,5b cevap paylaştı.
Hayır. Hatasız biri olduğum için söylemiyorum bunu. Ama haksız kötülük yapmadım. Muhakkak benim güzel bir sebebim vardı. Ama bana sebepsiz kötülük eden çok kişi oldu. O yüzden bende dahil herkesin yaşattığını yaşamasını sonsuz bir istekle diliyorum. Haksız yere yanan canlar, alınan ahlar hepsi sahibini bulsun. Kendisine yapılmasını istemediği şeyleri başkalarına yapan insanlar aynı şeyleri yaşasın ve akıllarına o insanlar gelsin muhakkak. Bundan korkmak ve endişe duymak yaptıklarının arkasında olmamak demek. Ben yaptıklarımın arkasındayım.
Offf çok fena tuzak soru sormuşsun be :D Şimdi evet endişelendiriyor desem neler yaşattığım hakkında ipuçları vermiş olacağım değil mi? :D O zaman ben politik olayım. Herkes zaten bir şekilde yaşattığını yaşıyor. Özellikle de yerdiği şeyler kendi başına geliyor. Bu sebeple hiç kimseyi ve hiçbir durumu yermemeye özen gösteriyorum :D
Hayır, bu konuda endişe etmiyorum. Yaptıklarımdan dolayı kendim ile alakalı korkum yok. Zamanında çok kalp kırdım birçok insanın üzülmesine vesile oldum. Bunun karşılığında benimde canım çok yandı. Bu yaşadıklarım daha sert bir kabuğa bürünmeme neden oldu. Kesinlikle korkmuyorum ve endişe etmiyorum. Her şeye olacağa varıyor er ya da geç. Kendime güveniyorum. Yine olsa yine yaparım, yine ol yine yaşarım. Hiçbirimiz sütten çıkmış ak kaşık değiliz. Her konuda oldukça rahatım artık.
Hayır, bu anlamda cidden vicdanen o kadar rahatım ki... Yaşamaktan korktuğum hiçbir şeyi başkasına yapmadım ya da yaşatmadım. Aksine hep hak ettiklerinden fazla değer yükledim insanlara ve sonucunda kendi yaptıkları hatalarda boğuldu her biri, ben değil onlar kendilerine yaptı ne yaptılarsa...
Kalp kırdık, kalbimiz kırıldı Umursamadık, umursanmadık Sevmedik, Sevilmedik Uzaklaştık, uzaklaşıldık İnanmadık, inanılmadık Terk ettik, terk edildik Hissetmedik, hissedilmedik.
Hiç dört dörtlük olamadık. Çünkü bende insandım, hatalarım olacaktı elbet. Bu hatalarla hayatı öğrenip bu zamana geldim.
En önemli aldığım ders te cidden yaptığın şeyler, sana geri dönüyor. O yüzden kimse "benim başıma gelmez" "bana bir şey olmaz" demesin. Çünkü herkesin başına her şey gelebilir.
Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
Ben kimseye durduk yere bir şey yapacak potansiyelde bir insan değilim.. Bazılarının kafası ancak şeytanlık konusuna çalışır adeta, birilerine olur olmadık kötülük yapmadan durmazlar, bununla beslenirler.. Ben bana zararı olan insana zararlıyım.. Yaptığım haksızlıklar olmuş olabilir yer yer fakat kasti bir biçimde suçu günahı olmayan birine kötülük yapmadım. O sebeple kesinlikle vicdanım rahat ve endişe zerre kadar taşımıyorum.. Keyifli günler..
Şu günlerde bu tarz olaylar yaşıyorum ve o kadar içim rahat ki kimseye gereksiz haksızlık yapmadım bana iyilik yapana ben daha fazla iyilik yapmaya çalıştım ama baktım ki bu nankörlükle sonuçlandı o yüzden ben de artık elime Temi çekip kimseye ailemden başka iyilik yapmamaya başladım yabancılara yaparım odalar zati için tanımadığın insanlar en azından sana nankörlük yapmaz akraba adı altındaki insanlara hiçbir şey yapılmaz ve yaşattıklarımı Yaşarsam eğer çok mutlu olmam gerekiyor ♥️
Bunun korkusunu yaşamamak için, güzel şeyler yapmalıyız ama çok şükür öyle yaşatmadım, tabi ki hatalarım var herkesin olduğu gibi bunlarda tecrübe edine edine görülecek şeyler...
Bana birisi yasattigini sende yasa dese amin derim. Hak yemedim, kimseyi haksiz yere terk etmedim. O yuzden insallah yasattigimi yasarim. Hayatimdaki insanlar benim gibi olsa baska ne isterim ki.
Hayır bu konuda vicdanım çok rahat kimseye olumsuz kötü yönde zararım olmadı olmayacakta kimsenin ahını almaya niyetim yok bu rezil ve boş dünya için 🙂
Her gece en az 10 dakika kendi içinde vicdan muhakemesi yapan birine bu sorunun denk gelmesi oldukça manidar ama tek kelimeyle yaşattıklarımı keşke yaşasam derim.
Herkes melekmiş yaa simdi fark ettim ama sunuda bir dusunsunler baslarina kotu bir olay geldiginde 2 secenek vardir ya kaderdir ya da ilahi adalet. Ve her zaman kader olduguna inanilirsa nasilsa ben meleğim denilirse dahada acı cekmeye devam ederler taaa kiiii ilahi adalet tecelli etti diyene kadar :)