En geç 23.59'da sisteme yüklenmesi gereken ödevimi 23.19'da yükleyen bana bir alkış! 😂
Vaktinden erken bir şeyleri asla yapamıyorum, asla. Mutlaka o son güne kalacak. 😂 Bu özelliğimi biraz değiştirmem gerektiğinin de farkındayım ama can çıkıyor huy çıkmıyor işte. 🙄
Sizde durumlar ne alemde? 😂👇
İşlerinizi zamanından önce mi bitirirsiniz yoksa vakti dolmaya az bir zaman kala mı?
Bir arkadaşımla görüşeceksem, oraya mutlaka vaktinden biraz önce gitme gibi bir huyum vardır, ötesi beni mahçup eder ama yine de çok erken gidemiyorum. Hazırlanmak zaman alıyor sanırım.
Bir işi yapacaksam, son zamanlarına bırakma ihtimallerine karşın, mutlaka ön hazırlık yapılmış olur. Yarına bir şey yetişecekse, ben zaten bugün ve dünden kesinlikle bir hazırlık yapmış, '' tamamen '' hazırlıksız yakalanmamış olurum. Bu huyumu seviyorum elhamdülillah.
Yine de hayat garip, yakalanabiliyoruz ansızın ve plansız bazen :))
İlk dediğiniz durum maalesef bende gerçekleşmiyor. "Vaktinden önce gidip de ne yapacağım sanki?" Düşüncesinde olduğum için de genelde ya tam zamanından çok az önce, ya tam zamanında veya biraz daha geç varmış olabiliyorum buluşacağım yere.
İş durumları da hazırlıksız olmuyor ama genelde "yaparım ya bir sekilde" diye düşündüğüm için de Vaktinden az zaman önceye kalabiliyor.
Sizin adınıza sevindim. Hazırlıksız yakalandığınız anlar az olmalı. 😄
Aslında karakter olarak, yapılacak işe aşırı az vakit kalsa da, kan ter içinde yetiştireceğimi biliyorum. Bunun rahatlığı var, rehavete dönüşmeden de önlem alabiliyorum genelde ama o '' az '' olan zamanlar oluyor valla :))
Karşımızdaki anlayışlı ise ne ala, 3 dakika için cümle kalpleri kıranlar var, onlardan olmayalım ve karşılaşmayalım yeter.
Planlı ve programlı bir insanım. Kesinlikle elimde bir iş varken başka bir işe başlayamıyorum. İçim asla ama asla rahat etmiyor. Öğrencilik döneminde de hep bu böyle olmuştur. Elimde bir ödev varken oturup rahat yemek bile yiyemezdim. O ödev bana dert olurdu mutlaka bitirmem lazım.
Ben dakik adamımdır 😏 işimin bitmesi için son dakika ne zaman ise o zaman bitiririm sjsjsj Mesela bana göre sen erken yüklemişsin. Ben olsaydım o ödev 23.58de yüklenirdi jsjsjs
Niye kesiyorlar ki, ortak ödev miydi bu? 😂😂 Aynen övünmek gibi olmasın benden dakiki yoktur 😏 bi arkadaş buluşmalarında dakik değilim, hep geç gidiyorum xjsjsjs
Çoğu işimi vaktinden önce hallederim. Savsakladığım nadir işler olmuştur. Örneğin; şu kimlik yenileme işlemini henüz yapmadım. 2023'ün sonuna kadar süresi var sanırım. 2023'ün son ayını bekliyorum. O zaman yenilerim diye. Bayılırım bazı işleri son güne bırakmaya.
Ödev gibi şeyleri herzaman vaktinden çok önce teslim ederim. Huyumdur yıllardır değişmedi. Siz sorunca fark ettim de bende bir yerlere geç kalma endişesi de var. Herzaman vaktinden önce giderim. beklersem de sorun yok derim. Yeter ki karşımdaki beni beklemesin. Ama bu huyumu suistimal eden çok arkadaşım oldu. Zamaninda gelsem bile 2 saat beklediklerim oldu. Yani bir insanı bekletmeyi sevmediğim gibi bekletilmeyi de hiç sevmiyorum. Keşke ben nasıl davranıyorsam karşımdaki de o kadar önem verebilse bu duruma.
Her zaman dakik ve çok titizim. Zamanlamayı çok iyi yapar her şeyi kontrol altına alır keyfime bakarım. İşimi asla şansa bırakmayan mükemmeliyetçi bir yapım var , tembel değilim Ben nasıl boğayım ben de bilmiyorum 😃 Boğalar için tembel derler amaa benim hiç alakam yoktur. Simetri, düzen, titizlik üst seviyede ben dee ☺️ Dağınık biri varsa etrafımda, topladığımı dağıtıyorsa ona da çemkiririm 😅😅 Tahammül edemem
Tebrik ederim.🤗👏Telafisi beni zora solabilecek seylere kendi zihnimden bir tarih belirliyorum o tarihte mutlaka bitiyor garip sekilde, diger durumlarda islerimin yogunluguna gore rahat davrandigim da oluyor.
Okulda bu ödevler konusunda çok dakiktim verildiği an da bitirmeye çalışırdım. Pandemide biraz online olarak işler yaptım hep son dakikalara bırakırdım
Şöyle düşünerek bende de senin gibi bir huy olan bu özelliğimden vazgeçtim;
Son dakika bu stresi yaşamaya değer mi? Neden kendimi yıpratıyorum, neden kendime zarar veriyorum. Zaten bana fazlası ile zarar veren dostlarım arkadaşlarım çevrem varken kendime bunu yapmaya ihtiyacım yok :D
şu an planlı, programlı, zamanında yapmaya çalışan bir insan haline geldim :)
Severek yapacağım ya da kolay bir şeyse erkenden hallederim ama işime gelmeyen mecbur olduğum bir durumsa yumurta... dayanınca yaparım. Genelde sövmeyle bedduayla küfürle geçer :D
Normalde öncesinde bitirirdim. Lakin çalışma hayatının acımasızlığı bana şunu öğretti: zamanından önce teslim edersen nasılsa hızlı diye çok daha fazlasını verirler…
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ödevi zamanında yaparım ama basit şeyleri sona bırakırım:)