isterim ki herkes mutlu olsun bende nedir bu insanların kıskançlığı 🙄

Gerçekten bana ben de anlam veremiyorum çoğu zaman. İnsan insana mutluluğuna niye çekemez ki neden kötülüğünü ya da üzülmesini ister. Dünyada bu kadar güzellik ve mutluluk sebebi varken neden insanlarıb mutlu olmasını istemezler. Bunu da en çok çevremiz ve yakın olduğumuzu düşündüğümüz insanlar yapar. Yine canımızı bu insanlar yakar.
Gez toz kimseye söyleme, gerçek bir aşk hikayesi yaşa kimseye söyleme ve mutlu ol kimseye söyleme, çünkü insanlar güzel şeyleri mahveder. İnsanoğlu bencildir, kendisinde olanı da olmayanı da kıskanır, kimsede olsun istemez.
Kalbi güzel olmayan insan haset eder.
Kalbi güzel olan beğendiğine imrenir, tebrik eder, aynı şeye ulaşmak için;
gayret eder, dua eder, sabır eder.
Amin hemşerim.
Teşekkürler Anteb baklavası.
Herkes mutluluğu kendisinin hak ettiğini düşünür. Bu neden ile başkası mutlu olunca bunun haksızlık olduğunu düşünerek onların mutluluğundan mutsuz olur.
Maalesef öyle
Umarım mutluluğun ile mutlu olan insanlar olur :)
Bu devirde çok zor olsada
Rica :)
Teşekkür ederim 🌹
Cevap
37Cevap
mutsuz oldukları için
Kendi mutsuz, hayatında hiç bir şey yolunda gitmeyin kişiler genelde mutlu olan insanları çekemez. O mutsuz diye başkaları da sanki mutsuz olmak zorunda.
Bi arkadaşım var. Mutlu olsun her şeyden çok istiyorum ama bu amaç uğruna yaptığı aptallıkları görmezden gelemediğim için aramız açıldı. Ona göre belki kıskançlık vs yaptığımı düşünüyor, belki başka sebeplere yoruyor bilemiyorum. Ancak işin özünde sürekli kendinden ödün vermesini görmek istemediğim için uzak duruyorum.. Yanisi böyle yanlış anlaşılma durumları da olabilir. Herkes kıskanmıyordur, biz yanlış anlıyoruzdur belki
insanlar kendi yaşayamadıkları mutlulukları başkalarının yaşamasını kaldıramazlar. psikolojik olarak küçüklükten bu yana sevgi yargıları doğru gösterilmemiş insanlarda özelikle fazlaca rastlanır. satın alınan sevgi ile büyütülen insanlar büyükleri yaşta da başkalarında gördükleri mutluluk onların olmalı algısı ile devam ediyor.
Çocukluk arkadaşım tam bi fesattı bunu kendide itiraf ederdi en son yalnız kaldı yıllardır kimse selamin dışında görüşmez oldu iyi bişey değil anlattık huy edinmiş kanına işlemiş en son ibre bize dönünce yol verdik
aşağılık kompleksi ve kıskançlık kendine düşük saygı ve özgüven ben sana çok basit bi örnek vereyim şu sitede evli veya sevgilisi olan biriyle yattığını idda edenlerin çoğu yalan fantezi anlatıyo çünkü milletin mutluluğunu çekemiyo ve kocasını bırakıp kendisine geldiğini hayal etmek o yaralı hassas ve kırılgan egosunu tatmin ediyo yorumuna hele bi eleştiri yaz o sofistike playboy dağ ayısına dönüşüyor ana bacı sövüyor.
Çünkü değer görmek istiyoruz, başkalarının mutluluğu üzerinden geçinmemeyi öğrenirsek eğer sorun kalmayacak
Öyle bir insan her zaman art niyetlidir ve kalbi körelmiştir. Uzak durmakta fayda var. Mutsuzdur genel olarak ondan çekemez. Hayat ona hep mutsuzluğu göstermiştir.
Mutluluğun Allah'ın bir ikramı olduğunu unutup, kalpleri kıskançlık kirine bulandıği için. Allah başkalarının mutluluklarıyla, mutlu olabilecek iz'an versin herkese:)
Herkes mutlu mu olsun yok oyle bir dunya hak edenler mutlu olmali oyle bir dunya da olmadi olmuyor olmayacak da hic bir zaman neden cekemezler cunku yeterickadar zeki olmadiklari icin
mutluluklarını değil de ben genel olarak kimseyi çekemiyorum. kıskançlık olarak da değil bu daha kötü ahs
Kendileri mutlu olamadığı için başkalarının da mutluluğunu hazmedemezler üstelik mutluluğunuzu bozmak için ellerinden geleni yaparlar
Kıskançlık özgüvensizlikten, kişinin kendiyle barışık olmamasından dolayı olur. Sürekli başkasıyla kıyaslanarak büyümüş çocuklarda olduğu gibi, başkasının kendisinden daha iyi yaşadığını düşünerek büyüyen çocuklarda oluşan bir mekanizmadır.
Bunu bende anlamıyorum. İşin garibi çoğunlukla kadınlarda olur diye düşünüyordum. Taa kı eski işyerimi görene kadar.. ne pis insanlar var ya. Birileri mutlu olunca bende oluyorum. Çünkü mutluluğun bulaşıcı olduğunu biliyorum. 🌱
Kendi mutsuzluklarini millete pay ediyorlar kendi çukurlarinda bogulmaları dilegiyle
Kedi ulaşamadığı ciğere mı dar dermiş. Bırak kıskansınlar 😂 onları daha çok kıskandır
Mutluluk paylaştıkça güzeldir ama insanoğlu bencildir o hissi bile karşısındaki insana çok görür
Özellikle tanıdıklar yapar bunu.
Arkadaşlar yapabilir. Sana kim ne yaptı yahu 😄
Başkasının mutluluğundan mutluluk duyabilmeyi bilmedikleri için galiba.. Birini mutlu görmek beni mutlu eder, mutlu insan çevresini de o ölçüde mutlu eder.. Bunu kıskanmak çok üzücü..
Kıskançlık ve ilk büyük günah da kıskançlık üzerine işlendi sanırım. Derinine inersek isteklere engel olmama, hak gözetememe ( tasavvuf da nefs terbiyesi ile alakalı bir konu )..
Çünkü o kişiler o mutluluğu yaşayamıyorlar. Özenmek, imrenmek çok ayrı ama kötü olarak mutlu olmamalarını istemek çok acımasızca...
Çünkü kimse karşısında ki kişinin kendinden daha mutlu olmasını istemiyor artık
Görseldeki gibi,
Mutluluğu herkese anlatmamak gerek.
Gelecek planlarını herkese anlatmamak gerek
Bazı şeyler gizli tutulmalı
Kıskançlık kibir bunlar neden olur.
Sonuç olarak hepimiz insanız ve doğal olarak duygularımız var ve hepimizin aynı değil bundandır yaşadıklarımız.
İnsan olan çeker hatta yakının mutluluğuyla mutlu olur , tebrik eder.
Çekemeyenler insan görünümlü kötü kuklalar
annem bile benim mutlulugumu istemedi baskasi istemese ne olacak
ama lafa gelince okadar masum okadar sucsuzlarki sanki ben kendim yapmisim ilahi adalet kimseyi affetmiyorum
bilmukabele bacim
Kardeşin Kardeşe karşı bile bu konuda tahammülü yok anlamiyorum anlam veremiyorum. Zaten anlam vermekte istemiyorum..
Herkes kendinden üstte yaşam standartları olanları kıskanır. Bu normal, ama aşağı çekmek isteyen hastadır
Çünkü insan değiller, insanlıktan nasibini almamışlar!
Kendileri mutlu olmadıkları için, kendi içlerinde kavgalı oldukları için
Genellikle kadınlar da görülen bir tür çekememezlik hastalığı tıpta halen bir adı yoktur
Çünkü kimse kimseyi gercekten sevmiyor
Eger sevseydi mutlu olmanı en çok oinsan isterdi
Anlam veremeyecek bı konu değil aslında günlük hayatımızda bir çok ve birden fazla dahil olduğumuz şahit olduğumuz durum cekemiyenler varsa bilki ondan fazlaliginiz vardır ve bu sizi olumsuz etkilememeli aksine bununla mutluluk duymalı insan tıp kitaplarında yazmaz ama sizi üzen ya da mutsuz eden herşeyi hayatınızdan çıkartmak ömrünüzü uzatır
Ömrü uzayasicalar
🙏🙏😇
İnsan olamadıkları için olabilir mi?
Kesinlikle olabilir
Onlara "malll" diyoruz şekerim 😂😂
❤️🥰😅
Ben mutlu değilsem siz de mutlu olamazsınız.
Çevren yoktur asosyal misin?
Xper kasıyorum çok takılma soruya 🥹
Sabitle baride seninde katkın olsun 😅
Kalpleri pis.
Mutlu olmak için sebep arama kalbini ve beynini dünyaya bırak ve düz bir çizgi üzerinde ol çekilmez olmazsın:)
Çünkü kendileri asla o noktaya gelmeyeceklerini biliyorlar ben en güzelini yaşayamıyorsam o da yaşamasın istiyorlar
kendiyle barışık olmayan insanlar başkalarının mutluluğundan mutlu olmaz genellikle
Bencil varliklariz, her zaman en iyisi bizim olsun isteriz
Anlayamıyorum bende büyümek kötüymüş
İnsanların doğasında var😄
Gıpta ederler genelde
Çünkü hasetler
Hasetlik kıskançlık varsa çekemez
Bencil ve kıskanç oldukları için :)
Kendileri mutlu olmadığı için
Kıskançlıktan olabilir
Hiç bir zaman kimsenin mutluluğunu kıskanmadım
Çünkü o mutlulukta yeri olmadığı için
Hazımsızlık.