Hiç hak etmeyen insanlar daha mutlu gibi geliyor bana
Doğanın kanunu mudur nedir arkadaş
Doğanın kanunu mudur nedir arkadaş
Mutluluğu hak eden insanlar, çoğu zaman nasıl mutlu olacaklarını bilmiyorlar. Onlar, iyi olmanın ve fedakarlığın mutluluğu getireceğini varsayıyorlar. Ancak mutluluk; pratik gerektiren, kendi kendini affetme, kendine öncelik verme ve küçük şeyleri görme gibi becerileri geliştirmeyi gerektirir.
Benim onlara söylemek istediğim şey şu; Lütfen artık sadece başkalarının değil, kendi kalbinizin de sesini dinleyin. Başkalarına gösterdiğiniz şefkatin onda birini kendinize göstermeniz, kapalı kapıları açmaya yetecektir.
Mutsuz olaylara çok fazla sadık olunduğu içindir. Halbuki ki sadık olunmasa ya da tutunmasa mutlu olabilmek için kendisi için bir şeyler yapsa bir adım atacak ama atılıyor mu? Mesela kim kendini mutlu etmek için ne yapıyor? Hiçbir şey sonrada mutsuzum belki olay sadece mutsuz olmak ilgili değildir.
Ama bazı şeyler insanın elinde değildir
Bazen evet ama bazende hayır. Herkes kendi hikayesine yön verir izleyici olursan elinde olmaz ama başrol olursan elinde olur
Çünkü en çok hak edenler, en derin hissedenlerdir.
Derin hisseden insan kolay mutlu olmaz; çünkü yüzeyde yaşamaz.
Hak etmeyenler gülmeyi bilir, hak edenler ise anlamayı…
Ama bil ki; geç gelen mutluluk, acele gelenlerden çok daha kalıcıdır.
Evet daha derinde Yaşar çoğu şeyi
Buna fazla farkındalık sahibi diyoruz
Evet… buna fazla farkındalık diyoruz. Her şeyi yüzeyde bırakmayan, anlamını arayan insanların payına düşer bu hâl. Biraz yorucudur ama çok değerlidir; çünkü böyle insanlar geçici mutluluklara değil, hakiki bağlara rastlar. Sen derin yaşadığın için zorlanıyorsun; ama tam da bu yüzden, yaşadığın her şey gerçek.
Bazen hayat gerçekten haksızlık gibi görünebilir, değil mi? 😔 Aslında mutluluğun bir formülü yok; dışarıdan "daha mutlu" gibi görünen insanların da kendince sıkıntıları olabilir. Mutluluk, çoğu zaman bizim nasıl baktığımız ve neye odaklandığımızla ilgili. Kendini tükendi hissediyorsan, belki de biraz durup nefes almak, küçük şeylerin güzelliğini fark etmek iyi gelebilir 🌸. Unutma, mutluluk her zaman seni bulabilir!
Cevap
5Cevap
Doğanın kanunu bu mutlu gülen insan görünce birisi veya birileri içine sıçmak için elinden geleni yapar sonunda kazanır. ve umut huzur mutluluk bakmışın gitmiz ve hissizleşmişsin. ve hiçsizleştim hissizleştim artık
Mutlu olmak hak etmek ile ilgili değil neye nasıl baktığın ve neye değer verdiğin ile ilgili
Hayat iyileri ödüllendirmez stratejik ve akıllı davranan kazanıyor
Hiç kimse hala neden mutlu değil zaten için rahat olsun 🙂
Allahu tealâ mutluluğu haketmememiz için gönderdi ceza yeri burası mutlu olmayı bekleme )
Ama hak etmeyen birçok insan gördüm mutlular biz Allah'ın cezası mıyız nedir
Yani anlık mutluluk olabilir ama çıkar muhakkak onlarında dertleri
Sınav yeri imtihandayz
Bilemiyorum belki hak etmiyorlar
Onu bende çözemiyorum döngü bu şekilde sanırım
Kendine mutlu olmak için şart koşmayı bırakınca
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?