Kişilik & Karakter konusunda 204,1b cevap paylaştı.
Birbirine çok benziyor, duygusal bir kişi genelde olaylara çok hızlı tepki verir duygularını gizlemekte iyi değildir. hassas bir kişiyse iyi ve ya kötü olaylara karşı aşırı tepki verebilir ya da alıngan olabilir
Aynı olmakla beraber aslında biribirinden ayrı duygulardır; Bazen çok duygusal biri bazı olay kişi ve sebebleri içinden törpüleyebiliyorken; Hassas olan karekter buna göz yummaz, Hassas olan kişi aynı zamanda mükemmelliyetçi bir karekterdir.. Duygusal kişi bu konuda ödün verebilir; Aslında çok çetrefilli karmaşık iki farklı duygu…🤔🤔
Hassas olan kişi mükemmeliyetçi degil bence empati yetenegi geliştiği icin bazı şeylerin daha erken farkına varabilir misal ben bu güne kadar hayatıma giren ark sevgili vs insanların nezaman benden gidiceklerini tarihine kadar biliyorum gelecegi görmek degil bu cok bilmişlik de degil sadece bir his gibi bir şey olur olmadık zamanda belirir ve bunu hissedersin ve sürekli olan bir şey de degil anlık icine o gidicek 6ay sonra diye bir şey geliyo ve dikkat ediyosun tavırlarına davranışlarına cevresine bunlar ayrıntı ama takıntı degil normal devam ediyosun ve 6ay sonra o gidiyo ve sende diyosunki ben bunu biliyodum bile bile devam eden de var etmeyen de var hasas insanlar cogu şeyin farkına erken varıyor demek istedigim bu
Hassas biri demek, kırılgan biri demek. Duygusal biri demek, daha içgüdüsel bir şey demek. Nasıl tarif edilir bilemiyorum ama benim duygusallık anlayışım daha çok olumsuz olaylardan/etkenlerden etkilenmek gibi. Kırılganlık ise bir davranışa, söze bağlı olarak gelişir.
Tam olarak aynı şey degil ama benzer yanları var hassas olan içerisinden genel olarak yoğun bir empati olduğu icin bu yönü aşırı gelişir ve bu durumda duyguları ve durumları yoğun bir şekilde hisseder Duygusal cogu zaman mantığın önüne gecen ani karar verebilen ve bu yüzden hatalar yapan korkma, üzülme, sinirlenmek, çekinmek vs gibi özellikler duygusal insanı temsil eder.
Her insan hata yapar duygusal olan da yapar hassas olan da yapar ama hassas olan insan kimden nerden zarar gelicek neye üzülecek bunları daha iyi bilir düşün işte birşeyin kötü gidicegini biliyosun ve bile bile devam ediyosun bu hatamı yoksa başka birşeymi henüz ben adını koyamadım 🤔
Ve bazende dedigin gibi cok yanılmak istedim keşke suclu ben olsam birkere de haklı olan karşı taraf olsa dedigim cok oldu insan bazen haksız olmak istiyo ne garip degilmi herkes mükemel olmak icin çabalarken ben normal olmak icin cabalıyorum 😂
Duygusal bir insan sürekli melonkoli içinde bulunur; ağlamaya hemen hazır olur, duygularını kontrol edemez, hemen öfkelenir, hemen üzülür.. duygusunu yoğun yaşar. Hassas bir insan "hypersensible" olur. Yani aşırı derecedz hassas olur; herşeyi kafasına takar, ince ince düşünür biraz takıntılı gibi olur... her hangi biri yorum yaptığında veya duyduğunda hep üzerine alır... ve bu doğal olarak o kişiyi yıpratır.