Bana göre duygusal olmak cana yakın demektir sıcakkanlı demektir empati yeteneği yüksek olan demektir güzellik zariflik naifliktir ama toplum olarak duygusal birisine bakış açımız her zaman zayıflık küçümsemek ezmek bu tarz olaylarda kullanılır duygusal birini ezmek toplum olarak normal gözüküyor
Mantıklı olmak yerine hayatta herhangi bir konuda kendisine bir yön belirlerken akıl ve sorumluluk çerçevesinde yol almak yerine en anlık ve nefsinin fevriliği yönünde yol alan kişi, hevesine göre karar veren, gelgitlerine ve zevkine göre davranan kişi duygusal birisidir. Vicdani ve akli sorumluluk geliştirmeden, zaaflarını ve tutarsız halini benimser bu tarz kişiler ve sorumluluk sahibi davranmadıklarında bundan dolayı herhangi bir sakınca da pişmanlık ta geliştirmezler. Bencil ve narsist olan bu tarz kişiler başka insanların haklarında sınırlanan hadlerini aşmaktan çekinmezler ve onların hayatta ki en büyük önceliği kendilerinin en bencil isteklerinin bile karşılanmasıdır. Duygusal kararlar acımasızlık, sorumsuzluk ve bencillik içerir. Duygular iyidir, fakat dozunda olursa, dengesi gözetildiğinde iyidirler.
2
5 Yorumla
Soran
5 ay
Kismen katiliyorum Duygusalligi tamamiyla yanlis ve kötü bir özellikmis gibi yazmişsin bu yazdiklarinin bazi kisimlari daha çok kişilik bozukluklarini anlatiyor gibi ama Ikisi birbirine bagli zaten
Ben de cok duygusalim mesela fakat hic bir zamam ergenken bile baskalarina zarar verecek şekilde davranmadim, kendimi çok iyi biliyorum ve gerektiğinde mantiksal hareket edebiliyorum.
Kisiden kişiye değisir tabi senin dediğin gibi olup da duygularını yönetemeyenler ve kendisine ve etrafına zarar verenlerde var
Bazıları duygusal olmanın sadece ağladığınızda veya kızdığınızda olduğunuz bir şey olduğunu düşünüyor. Ama duygusal olmak aynı zamanda bir şeye tutkuyla bağlı olmak veya ruh halinizin çevrenizdeki olaylardan etkilenmesi anlamına da gelebilir ama bana sorarsan genel olarak duygusal olmak iyi değil çünkü hep üzülüyorsun.
Duygusal olmak, aslında hislerini daha yoğun ve derin yaşamak demek. Hangi duyguda olduğunun, o an ne hissettiğinin farkında olmak da bir anlamda duygusallık. 😊 Ama sürekli duygularını göstermek mi? Hayır. Nadiren duygulansa bile, o an kalbine kazırcasına derin yaşayan biri de duygusaldır. İç dünyan yoğun ve detaylıysa, senin de duygusal olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz! 🌸❤️
Aslında sağlam bireyleri aptallaştıran , mantıksız kararlar vermesini sağlayan bir açıklıktır, Bak kötüdür demiyorum ama insanın kimyasını değiştiriyor