Gerçekten de yaşamak zor zanaat haline geldi..
İnsanların psikolojisi aşırı bozuk..

"Yaşamak bu değil" dediğim bir çok durum var aslında.
Cinayetler, tecavüzler, zorbalıklar vb. durumlar daha da çekilmez hale getiriyor yaşamayı.
Ama bunun yanında normal bir şekilde insan olmayı beceremeyen insanlarda var.
Ne göründükleri gibi ne de görünmeye çalıştıkları gibi. Onlar bunu marifet sanıyor.
Kendilerini iyi kamufle ettiklerini sanıyorlar ama öyle değil işte.
İyi saklayamıyorlar kendilerini.
Çünkü sürekli bir çelişki içindeler.
Bu tür insanlar olduğu sürece onlar için diyorum sadece "yaşamak bu değil" diyorum.
Varsın şimdilik keyiflerini çıkarsınlar..
Yaani açıkcası kendi yaşantım doğrultusunda daha önce de bahsettiğim gibi bu tarz cümlelerden uzak durup böyle söylemlerde bulunmuyorum. Sanırım bu da bazı şeylere kendime göre anlamlar yüklediğimden ya da hayattan çok şey beklemediğimden kaynaklı olabilir; sebebini bende tam olarak bilmiyorum. Ancak her ne kadar hayatımda bu tarz söylemler bulundurmasam da etrafa gözümü de kapatmıyorum pek tabii. Durumun, ülke halinin ne olduğunun farkındayım ve ederi olmayacak şeylere fazlaca emek harcayarak sahip olunacak bir dünya düzeninde yaşam süremeyeceğimiz düşünüyorum. Yaşamak temel ihtiyaçlar için nefes almadan çalışmak zorunda olmak olmamalı..
İbocum😄
Evet diyorum neredeyse her gün diyorum dışarıdan bakınca çok rahat bir hayatım var gibi görünüyor işe gitmiyor evde rahat deniliyor ama o kadar sıkıcı bunaltıcı ki ot gibi yaşıyorum.
Olsa ne fayda yaşam değişmedikçe
Ama eskisi kadar demiyorum kendimi
Mutlu etmek değer vermek bu düşünceleri
Birazda olsa ört pas ediyor
❥ఌ
🌸🌸
Cevap
20Cevap
Evet tecavüzleri sapıkları sapkınları cinayetleri ölümleri gördükçe yaşamak bu değil insanlık ölmüş diyorum.
İnşallah

Yaşamak bütün canlılar için zorlaştı..
Dün telefonumu düşürdüm ve bu cümleyi kurdum 🥹 içim parçalandı.. :(
Kem gözlü narcoss 🥹
Gözleri tezzz oyula! 😅
Yalıların dibinden geçerken kendime dediğim şey))
Bu ülkede bunu demeyen de ne bileyim🤣
Araptır kesin :D
Sürekli oluyor
Hayır olmuyor. Ben hep şükür içerisindeyim. Her aldığım nefesde , her sabah akşam Şükür enerjisi calisidiriyorum. Rabbim her sabah beni uyandırmaya unutmuyorsa, her sabah güneşi cikariyorsa üstüme, her sabah gök yüzüne bakıb böyle gülümsüyorumsa hala yasiyorum. Ve her aldığım nefesde ne kadar şükür etsem bile az buluyorum.🙏
Türkiye'de "yaşamak bu değil" dememek için Suriyeli olmak lazım😄
Neyse ki orada yaşamıyorum.. hayır, hiç öyle bir cümle kurmadım çünkü hayatımın her döneminde bir zorluklarla karşılaştım ve o zorluklar sayesinde hayatın anlamını daha derin kavradım ve onlar sayesinde bir canlı olduğumu hissettim.
Aslında bazen evet karşılaştırma yapınca diyorum.
Ama uzun bir süredir öyle şeyler yapmıyorum.
Kimine göre benim hayatım yaşanılası kimine göre başkasının
Aslında yapmamız ve olmamiz gereken yerlerde olacakken , başka şeyler yüzünden olamadığımizi düşündüğümde, yasam bu değil diye düşünüyorum.. Ama en azından kendi istediğim yaşamı , bir nebze de olsa , kurduğumu düşünüyorum şu an ki halim , yasam ortamim beni teselli ediyor diyebilirim.😌
Evet,😌
Ülkemizin içinde geçerli bu. Yine alacağımızı alıyoruz ama alamayan insanları da düşünmek lazım. Bitmişiz, okeye dönüyoruz.
Geçenler de Bakırköy de bir grup kuzeyli gördüm. Büyük bir ihtimalle İsveçliydiler.
Yüzlerinden belliydi ne kadar mutlu oldukları.
Sonra kendime baktım. Hay hımmana koyam dedim.
Kuzeyliler çok güzeller.
Yoook bro İskandinav.
Yazdım ya İsveç tarafı
Cümlenin öznesi olarak görmediğim için yaşamak bu değil demiyorum. Ben bütünüm , yaşadıklarımın hepsini kabul ediyorum. Eskidendi yaşamak bu değil dediğim anlar artık kendimi tanıyorum ne istediğimi biliyorum.
Olmuyor. Lakin bazı insanların durumunu görünce üzülüyorum. Statü sahibi insanlar bazı insanları yok saydığı için. Mesela dün denk geldiğim down sendromlu hassas meleği yok saydıkları gibi. Herkese inat sarılmak ne güzeldi..
İnsanlar bazen çok kötüleşebiliyor maalesef..
Aslında herkes özünde iyidir. Sonradan istisnalar hariç bazıları kötü olabiliyor
Keşke özünde ki kalsa herkes
O zaman Dünya çekilmez olurdu. Kötüler olsun ki iyilerin meziyetleri daha da artsın. Ters denge politikası.
Ahh keşke
Ümit etmekde güzeldir
Şu an sadece temel ihtiyaclarimiz icin calisiyor duruma geldim geldik. Geçen sene rahatlikla gittgiim rest. Bu sene o kadar da rahat gidemiyorum yasamak bu degil bence
5 kg seker ve yağ aldım 278 lira verdim
Twitterda istifa hashtag yorumlarini okuyorum sinirle gülme arasindayim jxhxnd
Olmuyor çünkü Türkiye'de yaşamıyorum. Kısa bir süre içinde orada olacam, tatil için ve muhtemelen markete girip alışveriş yaptığım an "yaşamak bu değil" diyecem
Döviz ile geliyorsan bence yaşamak bu dersin
Gönderme yapıyorum bozmaz mısın 👀
Çenem durmuyor ki 🙄
Nasıl bozuk olmasın abi çalışmayanların Allah yardımcısı olsun ama çalışanlarda bildiğin survivorda yarışmacı hayatı yaşıyor ha bu nedir ya ha bu nedir ya
Günün 27 saat bunu düşünüyorum. Bir kere dünyaya gelıyoruz yaşadığımız şartlar ( genel olarak ) çok ama çok kötü.
Dünyanın asıl sahıpleri bence , muhteşem olurdu
Aşırı sinirliyim
Hastaneye oradan markete gittim ve eve dönerken kendimi küfür ederken buldum. Nefret ettim bugün Türkiye'ye geldiğim güne.
💩 var dediler geldim 😃
Oldukça dip noktaları gören biri olan hemen hemen her zaman hakime şükredirim.
Görseli görünce aklıma Emrahın filmi geldi "Hiç bu kadar güzel ekmek yememiştim shshdhsh"
Kalitesiz bir hayatı pahalı yaşıyoruz. Bu bir dram :D
Çok kullandığım bir cümle, özellikle zam geldikçe daha çok kullanıyorum.
bazen evet diyeceğim de bu surata katılmak istemiyorum
hayır yaşamak bu ahs
Her dakika diyoruz. 😃 imtihanlarımız ağır geliyor, umarım başarılı şekilde çıkarız...
Benim yaşam tarzım biraz farklı.
Varlıkla veya yoklukla belirlemiyorum, ruhum huzurluysa, içim rahatsa, vicdanım rahatsa yaşamak bu.
Diğer türlü her şey gelip geçici. 😄
Olmaz mı 🥹 al yine yağmur yağıyor. Ben deniz istiyorum ferah ferah dedikçe Allah diyor ki gel ben sana bol bol su vereyim 🤧🤧
Her zaman düzenli şekilde..
Evet her zmn diyorum yaşananları görünce gerek kendimde, gerek çevrede çok irenç bir hayat ya
paradan bir sıkıntım yok da psikojim çok yoruldu insanlar çok saçma şeyler yapıyor ama son sözü ben söylerim scott adkinsinde dediği gibi
Doların halini ülkenin içinden geçilişini gördükçe bende böyle oluyorum 😔
Olmuyor. Memnunum halimden ✌🏼
Amiin 🙏🏼
Biz yaşamak nedir bilmeyiz hocam
Günde 15 kere falan
Yaşamakla nefes almak arasında büyük fark var
Biz yaşıyor muyduk ya dediğim daha çok oldu.
Oluyor ekmek parası için napcaz şaştık
zaman zaman evet..
çok çalıştığım zamanlarda..
Aynen kimsenin kimseye sabri kalmamış
Evet bazen söylüyorum
Yaşamak bu degıl yaşamıyorum
Bence yaşamak tam olarak ta bu her şeyiyle
Suya 5 lira verince dedim
Olmaz mı.. Şu son üç yıldır sık sık..
Oluyor
Diger insanların güzel bir hayatları var benim niye yok diye coookk düşünüyorum
Oluyor hayat mı bu yaşamak mı bu hep derim