Size göre bir insanın kendi lafını yeme limiti kaçtır? Bugün ben lafımın arkasındayım şöyleyim böyleyim diyen birinin kendi lafını çok güzel yediğini gördüm de iş artistlik olunca herkes artist ama iş başka bir şey olunca ne hikmetse süt içmiş kediye dönüyor.
Size göre bir insanın kendi lafını yeme limiti kaçtır?
Dünya çok fazla gelişim ve değişim içinde olduğu için hayat çoğu zaman bizi büyük konuştuklarımızla sınıyor. Dünya bizim etrafımızda dönmüyor ve edindiğimiz deneyimler bile zamanla etkisini kaybedebiliyor bu değişim parçası olarak. Ben bilirim havasında olan insanlar için bu tür durumlara düşmesinin sınırı olduğunu düşünmüyorum belki tükürdüğünü yaladıkça ehilleşir 😄
Son zamanlar bende görüyorum. Ben şöyleyim ben böyle yaparım ederim diyip sonra kendi aynısını yapanları... Öyle güzel yiyolar ki laflarını 😄 eğleniyorum gördükçe devam etsinler
hiç eğlenmiyorum bakıp geçiyorum. Eğlence anlayışım gider mekanda canlı müzik dinlerim gider gün batımına karşı keyif yaparım. Bu tür şeyler boş geliyor ne kızıyorum ne de eğleniyorum gereksiz geliyor.
Aynen öyle sinirli dahi olsam olmayan ya da düşünmediğim şeyi öyleymiş gibi söylemem olabildiğince doğruları söylemeye çalışırım. Hatta bazen insanların bu daha çok zoruna gidiyor. Yaptıklarının söylediklerinin sorumluluğunu alıp sonuçlarına katlanıyorsan pişman olmazsın zaten. En azından ben bir pişmanlık duymuyorum genelde insanlar bunu hata yapmıyormuşum gibi algılıyor. Herkes hata yapar ben de yaparım sen de yaparsın önemli olan bunu kabullenmek.
Valla hocam aynen dediğin gibi. Yazdıklarının noktasına virgülüne varıncaya dek katılıyorum. Anlatmak istediğim şeyi, çok daha güzel bir şekilde ifade etmişsin. Kalemine sağlık! Bu durum insanların zoruna gidiyor evet çünkü alışmışlar kendilerine ters bir tepki gelince geri vites yapmaya. Bende geri vites yok, sende de yok gördüğüm kadarıyla. Bu duruma alışık olmadıkları için onlara garip geliyor senin benim gibi adamların tavırları..
Doğru olduğunu düşündüğüm şeyi söylüyorsam niye geri yapayım ki düşünmüyorsam niye söyleyim. Bak şu olur doğru olduğunu düşündüğüm şeyi söylerim o öyle çıkmaz eyvallah haklısın ben yanlış düşünmüşüm derim. Bu geri vites değil doğruyu kabullenmektir. Bariz olanı inkar etmek iki yüzlülüktür bana göre. Bana göre geri vitesten ziyade insanların doğrular işine gelmiyor. Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar atasözü de bundan dolayı denmiş olsa gerek.
Eee yani. 😅 Senin bu söylediklerini anlamak ve kabul etmek için bile belli bir beyin kapasitesi gerek. Hani bir laf var ya neyi söylediğin önemli değildir, nasıl söylediğin önemlidir diye. Ben o lafı kendimce revize ettim. Neyi, nasıl söylediğinden ziyade; kime söylediğin önemlidir..
Mevlana'nın bir sözü vardır. Sen ne söylersen söyle, söylediğin karşının anladığı kadardır. Ona benzettim. Bir de şöyle bir anlatım var :D onu video olarak paylaşıyorum :D 30. sn de başlıyor :D
Kişilik & Karakter konusunda 204,2b cevap paylaştı.
Ben kendi lafımı yemem yani bir çok durumda kararlarım nettir zaten öyle de olmuştur yapmam dediğim şeyleri zamanı geldiğinde yapmamışımdır. ama yine de hayat bu her şey olabilir
O yüzden birine senle konuşmam demem senle konuşacağımı zannetmem derim. Bir çizgi çiziyorsan o çizgiye uyman gerekiyor uymazsan sen o çizgiyi çizdiğinde başkaları da uymaz kendisi de umursamıyor ben niye umursayım der
ooo kimleri görüyorum :))) aslında tükürdüğünü yalamak ile aynı anlamda. Şöyle ki birine artistlik yapıyorsun selam sabah vermem gibisinden düşmanca bir tavır sergiliyorsun sonra da gidip selam veriyorsun
Hım evet olabiliyor öyle şeyler ya iki yüzlüler de var mesela birine çok cıvık şöyle böyle diyorsun sonra gidiyosun tatil planı yapıyosun o kişiyle tehlikeli örnekler
Lafının arkasında olmayan çok insan var ben sözümü yemem demiyorum asla ama şöyle misal açmam bidaha telefonlarını falan diyorum yine acıyorum bir süre sonra bu sayılır mı sbsjajkaka
Mesela çay sevmem ağzıma bile sürmem diyorum (bu tamamen örnek gerçek bir bilgi değil) bunu dedikten sonra kendime çayı olumlamaya başlıyorum aslında şöyle olursa güzel olur neden sevilmesin vs diyerek
Ünlü bir filozof der ki hiç bir şey bilmediğini düşünen insanlara öyle sorular sorun ki bir şey bildiğini, her şeyi bildiğini düşünen insanlara öyle sorular sorun ki hiç bir şey bilmediğini anlasın :D
benim dediğim artistlik üstüne :D bilmiyorum da benim ağzımdan düşünmediğim ya da olmayan bir şey çıkmıyor ama herkes öyle olmuyor bir kaç kez bazı arkadaşlarımla öyle olaylar yaşadım açıkçası