Bazen kimsemin olmayışı beni ben ile baş başa bıraktığı için memnun kalıyorum. Bazen kendimle baş etmekten zorlandığım için lanet ediyorum. Düşündüm de, bir arkadaşa, eşe, dosta karşı olan davranışlarımı hiç kendime sergiledim mi? Aynaya bakınca gördüğüm surata hiç acıdım mı? Bir başkasının problemlerini yeteri kadar dikkate alıp mantıklı ve güzel cevaplar verirken kendime de böyle oldum mu? Sanırım bu zamana kadar çoğumuz en çok kendimize acımasız olduk.
Kendinize, arkadaşınıza davrandığınız gibi davranıyor musunuz?
Özellikle son değindiğin nokta çok önemli. Herkesin problemlerine en mantıklı cevaplarla koşarken sıra kendimize gelince umursamamak, herkese tavsiyeler verirken, sana gelen tavsiyeleri ya da kendi problemlerine sunduğun çözümlerini dikkate almamak bir çok insanın yaptığı bir hata. Çevremizdekilere değer verirken kendimizi unutmamız çok yanlış. İnsanın kendinden daha değerli başka bir şeyi yok. Bu konu hakkında sorunu olan insanların çözüm bulması gerek. Neyse benim için kendimden çok sevdiğim kadın değerli, siz düşünün.
Kendi başına kalmak herkese uygun bir şey değildir en büyük yetenek yeteneği keşfetmek daha genelinde keşfetmektir kendini keşfetmek için yalnız kalmana ihtiyacın yok eğer yalnızlık sana zarar veriyorsa yalnız kalmamak için farklı yollar bulmaya çalışmalısın
Ortayı şöyle bulursun birine ihtiyacın olduğunu hissettiğinde senin yanlızlığına sessizliğine ortak olacak yeri geldiğinde sessizliği paylaşacak biri olmalı bu durumda hem sessizliği bırakmazsın hem de yalnız kalmazsın
Maalesef öyle insanlar olmuyor. Olursa da farklı bir amaçla oluyor. Dolayısıyla yalnız kalmayı bu konuda sevgili yapmaya tercih ediyorum. Lakin bir hayvan her derda deva gelebilir. Bunu bana düşündürttüğün için teşekkür ederim.
Ben de bu yüzden bir köpek istiyorum özellikle gerçekten aşırı sevgi ve bağ dolu canlılar üzüntünü hissediyorlar sen mutsuzken sarılıyorlar çok özel canlılar umarım bir gün alabilirim ve umarım sen de alabilirsin
Kendimi karşıma alamam, çünkü onu ben yenemem. Herkese gücüm yeter de bi bana dişimi geçiremem.. Gerektiğinde kendimi özelleştiririm. Kalabalık sevmem ve de yormam kendimi