Eline defteri alıp ciddi ciddi kıyasladın mı🙄 kıskançlık bu sadece. Bazı insanlar doğuştan şanslıdır işte. Neden olduğun insanı kabullenmek yerine olmak isteyip olamadığın insan için hayıflanıyorsun? Örneğin boyunu sen seçemezsin evet ama eğitim almak senin elindeydi. Eğitim alamadıysan çalışmak senin elindeydi. Engelliyim söyleyim böyleyim demek çok kolay değil mi? Ama sana söyleyeyim. Benden sadece bir yaş büyük albinizmli bir arkadaşım vardı. 26 yaşında iki üniversite bitirdi ve üçüncüyü okuyor. Hayatı boyunca okudu araştırdı iki kez e kpssye girdi önce önlisans sonra lisansta atandı memur olarak. Her ay maaşı yatıyor iş dışında üçüncü üniversitesini okuyor tarih üzerine tezler yazıyor neler neler yapıyor. Ve bu insan %95 görme engelli. Tek başına hastaneye gitse yolunu bulamıyor. İlişkisi de var bir buçuk senelik gayet yolunda giden. Ee? Bahanelerin arkasına geçip mutsuz olmak insanın elinde. Kader diye ağlarsan hiç yol alamazsın.
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çocuk bana hayatımın farkını atmış neden kıyas yapmayacaktım ki.. olduğum halim çok mu güzel? Benim sosyofobim var ne eğitiminden bahsediyorsun ben sorumluluk alma duygumu yitirdim ne işi? Benim ailemde hangimiz lise mezunu olmuşuz ki universite görelim.. arkadaşım onun kafası çalışiyor ben hiç bi şey bilmiyorsam benim suçum ne? Bak ben seni anlıyorum ama sende beni anla hayat senin sandığın gibi değil ne üniversitesi ne ilişkisi bunlar benim yabancılık çektiğim şeyler
Soran
+1 yıl
Yaşamayana bahane zaten... ben kendimi savunmuyorum ama bende okuyacak anlayacak beyinin olmadiğını söylüyorum ailem ne ki lise mezunu olmamış ben mi olacaktım
Ya ne ilgisi var aileyle nice doktorlar var annesi Türkçe bilmiyor ilkokula bile gitmemiş ailesi
Soran
+1 yıl
Benim ailem cahil sorumsuz fakir gecekondu ailesi annem ev hanımı babam emekli bekçi rahmetli 4 abim var hepsi çöpçü ben 26 yasında gelmişim lise 1 terkim anlamıyorum derslerden ne kpss Antalyada yaşıyorum akdeniz üniversitesi duydum ama bırak gitmeyi kapısina bile hiç dokunmadım 10 yıldır odamda bilgisayar takılıyorum
Sen bunu çözüm bulmak için yazmamışsın o nedenle sana daha fazla yazmıyorum. Bu son yazdığın yorumla kendini belli ettin. Hayatında mutluluklar her şey istediğin gibi olsun.
Özür dilerim kötüyüm biraz affet kendimi sevmiyorum özgüvensizlikden işte gercekden yardım olur diye yazmıştım.. haziranda özel psikologa gideceğim ve havaalanı işine bakıyorum zaten 😔