Değişebilen bir şey. Soru sorma amacı, kim olduğu, konusu vs. Dedikoducu kesimin sorduğu sorulardan sıkılırım. Yahu öğrensen ne yapacaksın, bir şeyi de bilme ne olacak. İlgilendirmediği hal de meraklarını gidermeye çalışmaları...
Bu nedenle kişi, kim olduğu ve soruları önemli sıkılıp sıkılmamam da.
Durmadan bir şeyler soran birinden bir süre sonra sıkılırım tabii ki. Akışa göre sohbet edilir, merak edilenler sorulur ama kendimi sınavda gibi hissetmek istemem.
Hangi konuda ve neden sorduğu da benim için oldukça önemli. Önemli bir şey hakkındaysa ve tabi ki yakınımsa sorabilir. Onun dışında sanki elli yıllık dostluk edasıyla daha yeni tanıdığım insanların bana sürekli sorması beni aşırı rahatsız eder. Konuşmayı derhal keserim.
Bana göre de dünyanın en sıkıcı insanlarından biridir sürekli soru soran insanlar. Ben genel olarak zaten bir şeylere cevap vermeyi seven bir insan değilim. Bir de karşımdaki insan sürekli bir şeyler soruyorsa işte o zaman can sıkıcı olabilir benim için.
Tabiki sıkılırım sosyal medyada hergun onlarca kez aynı soruyu soruyorlardi. kaç kardeşsiniz? memleket neresi nerde oturuyorsun. Kocan ne iş yapıyor mutsuz gibisin? Çamaşır beden soruları boy kilo vs.. danışma gibi olmak istemem herhalde. admin tutmam lazım bunları cevaplamam için
Şaşırtıcı şekilde şahsen hiç sıkılmam. Öğretmekten, öğrenmek isteyenin eksiklerini tamamlamaktan zevk alıyorum. Çünkü bunun için görevlendirilmişim gibi düşünüyorum. Ama tabi bu kişiden kişiye değişir. Kovanda her arının görevi farklı.
Aslında değildir. Birinin soru sorması, seninle ilgilendiğini gösterir ama herşeye de “neden, niye?” diye soruyorsa sanki 4 yaşındaki çocuk gibi, elbette sıkar bir süre sonra.