Hayatım ile ilgili sorulara ben sınır koyduğum kadar ve müsade ettiğim kadar ileri gidebilir. Bilgi sahibi olabilir. Rahatsızlık duymazsam vaktim varsa onunla öldürebilirim. Bu konuda benim de merakım varsa o sohbetin tadından yenmez. Beni rahatsız eden bi durum olamaz. Niye merak ederler beni sorusunu sormayı bırakalı yıllar oldu. 🤷♀️
Samimiyet var mı arada önce ona bakarım. Eğer samimiyet varsa elbette sorularını cevaplarım. Ancak yeni yeni sohbetim varsa özel gördüğüm soruları cevaplamam. Ama şu da var durduk yere yani konusu bile açılmamışsa cevap vermeyi bırak ona bunu neden soduğunu sorarım.
Birde kendisine soru sorulmasını istemeyip başkasına ibini dibini sormaya çalışan meraklı kişiler de var. En ifrit olduğum tiptir. Sana sorulmasını istemiyorsan ne diye başkasına sormakla uğraşırsın. Bu da ne kadar bencil olduğunu gösteriyor.
Merak duygusu önem ve değerle yakından ilgilidir. Size değer veren ve önemli gören kişi sizi ancak sürekli merak eder. Eğer ben de o kişiyi o ölcüde seviyor, değerli ve önemli ve önemli görüyorsam bu hoşuma gider. Aksi halde çok rahatsız olurum.
Evet rahatsız olurum. Hele iş yaparken soru sorulması beni deli ediyor. Halka açık alanda vinç kullanırken meraklı insanlar çocuklar gelip sorular soruyor. Ve ister istemez onların sesleri beynime işliyor sevmiyorum soru sorulmasını.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Evet olurum. Bilmesi gerekenleri zaten anlatırım. İrdelemesine gerek yok. Ve bunu sürekli yapıyorsa kesin ve net bir şekilde tavrımı gösteririm. Anlamamakta ısrar ediyorsa araya mesafe koyarım.
Kişilik & Karakter konusunda 20,2b cevap paylaştı.
Selam gadası 🙃
Genelde bu tür insanların soruları beni oldukça rahatsız eder. Uygun bir dille rahatsız olduğumu dile getiririm. Ama laftan anlamıyor işte o zaman benim şarteller atar. O zaman daha agresif bir şekilde uyarma yoluna giderim.
Ne anlamda sorduğuna bağlı - soru sormak güzeldir merak ettin soruları öğrenirsin - ama bunu kötü anlamda sorarsan o farklıdır O yüzden bana soru sorulması beni rahatsız etmez cevaplamayıda severim benim hakkımda olan şeyleri veya başka şeyleri
Herşeyi sorgulamam da. Çoğu şeyin altında bir neden arayabilirim. Dikkatimi çekebilecek durumlar aklımda kalır. Bunu şu nedenden yapmış olabilir mi diye hafzaya alırım ki. Şayet yaparsa ona göre hazırlıklı olayım. Herkes de benim için aynıısnı yapabilir. Ama bana çok soru yöneltemez. Benim izin verebileceğim ölçüde yöneltebilir
Öyleleri denk gelince hemen kafa karıştırıyorum. Adam diyor oo çilingiroğlu sürmeneden misin. Diyorum sürmene neresi ya. Hiç gitmedim. He tamam deyip kapatıyor. Sürmeneli olduğumu onaylasam şunu tanır mısın bunu tanır mısın vs vs. Adamı orada ekarte ediyorum. Sevmem öyle sorgulanmayı. Boş muhabbeti.
yani onunla olan samimiyetim önemli samimiyet dereceme göre bu durum rahatsız edebilir ama şimdi değer verdiğim birisi ise beni merak etmesi de hoşuma gider.. diye düşünüyorum :)
Anlatmak istiyorsam zaten anlatırım.. Sürekli irdelenmek istemem rahatsız olurum.. Samimiyet dereceme göre değişir sergileyeceğim davranış.. Samimi olduğum biri bile girilmesini istemediğim konulara girerse tepkim sert olabilir.. Keyifli günler..
Herkes sorar da ben ne kadar cevap lutfederim bu bana bağlı. Meraklı, patavatsız, hadsiz ve saygısız biriyse sakince susarım ve konuyu değiştiririm. Kendi sorunsalı, bana ne...😄😄
Soru soranlar rahatsız etmiyor da! (dinlemeyi biliyorlarsa) Çok konuşanlar ne rahatsız ediyor ya. Var benim çevremde bi arkadaş. Başıma ağrılar giriyor. Her koşul ve şartta konuşabiliyor.
Öyle insanlarla samimi olmuyorum. Çok mecbur kalmadıkça görüşmüyorum.. Kim olursa olsun arada bir mesafe olmalıdır. Gereksiz samimiyetten hiç hoşlanmam..
Her önüne gelen özel hayat sorusunu sorması canımı sıkar. Fazla merak iyi değildir. Yalnızca beni iyi tanıyan insanlar gerekli soruları zaten sorabiliyor.