Süper Ego : insanın toplumsal yanıdır. Toplumun değer yargıları, benlik amaçları ve vicdandan oluşur.
Süper egoya sahip misiniz?
Beğen
Paylaş
Takip Et
8 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Süper ego bazımızın farkında bazımızın olmadığı bir davranışlar serisidir aslında. Herkes ideal görünmek ister ancak iş dayatma noktasına gelirse benlik! ortaya çıkar ki en kötüsüdür ben! diyen egolular silsilesi..
Id, bir çeşit özdür, her şeyin kaynağı. Ego, bir çeşit '' ben ''dir aslında ve karar merciidir. Süper ego ise, sizin de dediğiniz gibi en son kademe ve kişinin toplumsal yanı olması sıra bizlerin ahlaki, edep yanıdır ve biraz da mükemmelliyetçi yanımızdır. Aşağıdaki yorumlardan ve hatta kişilerin profil ve kapak foroğraflarından ahlaklarını, pardon, süper ego'larını görmek mümkün :)))))
Herkes gibi ben de süper ego'ya sahibim, süper ego'ya giden enerjiyi iyi, ahlaklı kaynaklarla beslemeye gayret ediyorum.
Süperego kavramını ilkkez duyuyorum sanırım. Üst benlik diye tarif edilmiş. Fakat bunun bilinçli olması kanısındayım. Bir çocuğa acı tadın veya sıcak çaydanlığın cıs cıs olduğunu söylemek yerine, öğrenene kadar acı yemeyi ve sıcak çayı canı yanarak tecrübe etmeli :))