"Bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı var." Günümüzde kahveler mi, insanların karakteri mi bozuldu? Kesinlikle insanlar bozuldu, kahve aynı kahve yalnız insanlar karaktersiz olmuş. Ne dersem boş olacak onun için anlayan anladı...
İnsanların karakterleri bozulmak da değil ama boşaldı bence. Yani gittikçe karaktersiz, kendi fikri olmayan bir topluma doğru evriliyoruz maalesef. Ama bence kahveler de beş tık bozulmuş olabilir. Kahve içmediğim için pek bilmiyorum da diğer her şeyin kalitesi düştü kahveler de bu düşüşten nasibini almıştır diye düşündüm.
İnsanlar bozuldu. Bir ilişkiyi sürdürebilmek için illa bir çıkar içerisinde olmaları gerekiyor aksi mümkün değil insanlar için. Çok çabuk bitiyor dostluklar, aşklar ve evlilikler. Herşeyi tüketiyoruz ve maymun iştahlıyız.
O yüzden 9 senede ancak bu kadar üyeyi takipteyim. Olası düzgün birini fark ettigimde zaten tanimak için adım atıyorum. Seçici olmayınca, baş ağrısı oluyor
İnsanın birkaç eski dostu çocukluk arkadaşı olur kanki deriz ya yıllar geçer de hâlen arar bir konuşursun
İşte onların dışında tanıştığın kişilerin büyük çoğunluğu sadece çevredir yüzüne güler konuşur ufak tefek bişeyler de paylaşır hayatın sosyalitesi olur
Ayrıca zor bir duruma düşsen aradığın zaman gelmez borç isteyip borç veremezsin güven sorunu yaşarsın
Senin kahvede bahsettiğin hatır ise o ilk başta yazdığım asıl arkadaşın dostundadır bir yerde araban arızalandığında koşup gelen acı da tatlıda yanında olan kişilerdir bunlar da bir elin beş parmağını geçmez 😇
İkisi de bozuk. İnsanlarda fazlasıyla katkılı, kahvelerde. Kendi olabilen insan çok az gördüm. Sürekli bir saçma şeylere özenme durumu var. "O yaptı, ben de yapayım" kafasındalar. Bir insan kendi gibi olamıyorsa, hiç olmasın daha iyi.
Ne kadar günümüzde gramajıyla oynasalar zam üstüne zam yapsalarda kahve yine aynı kahve. İnsanlar öyle mi ya acı mı şekerli mi bilemiyoruz ki. Kahve adamdır keşke bazı insanlar kahve kadar olabilseler:)