AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Aynı zeminde konuşabileceğimizi düşündüğümüz insanları merak ediyoruz sanırım. Belki yoldaş olabileceği düşüncesi hoşumuza gidiyordur
Kessinlikle böyle düşünceler hoşumuza gidiyor merak ediyoruz. Yoldaş olma düşüncesi gerçekten bir çok şeyi yaptırır, yaptırdi da ama sonu hep hayal kırıklığı oldu.
Özgüven sorunları olabilir veya maddiyat elde etmek için harcadıkları zamanı manevi şeyler için harcamaya tahammülleri yoktur. Buna tembellik falan da ekleniyor olabilir. Dünya hali.
Etken çoktur mutlaka ama maddiyat ya da maneviyata yönelmek tercih. Kimilerine maneviyat veya kendilerine küçük bir soru sormak bile boş geliyor. Sen dikkat ediyor musun daha doğrusu merak ediyor musun manevi şeyleri.
Manevi şeylerden kastım sosyal ilişkiler işte arkadaşlık vs. Evet merak ederim, benim sorgulamam bitti. Yaklaşık 5 yıldan beri sorguluyorum yoğun biçimde ve yolum belli artık. Artık sorgulamam, yoruldum
Haha bende yoruldum ama yol bulamadım
Aslında basit. Nihilist (etik, ahlak, bilim de dahil) bir zemine indikten sonra kanıtsız bir biçimde kaderi mi yaşıyoruz yoksa öylesine mi yaşıyoruz karar vereceksin. Öylesine yaşayanlar her şeyi tesadüfe bağlar fakat her şeyde bir düzen olduğu çok belli bence. Mesela her şey tesadüfse neden kolum büyüklüğünde dna yok? Dna neden dna. Neden çalışıyor? Yani varlık zarı diye bir şey var bence. Bunu fark etmeliyiz. Mesele varlık neden varlık olduya gelir. Bunları kim yarattıya gelir.
Eğer bir yaratıcıya inanacaksan onun kötülüğe ihtiyacı olmadığını ve kötü olmasının bir noksanlık olacağını bilmeliyiz bence. Dünyadaki varsa kötülüğü de Yaratıcı bize anlatabilir. O yüzden yaratıcıya inanınca bu soruna kafanı takman gerekmez.
Kendi kafandan %100 kanıtlanamayan şeyleri kendi mantığına oturtmaya çalışmazsan dinler temellenebilir bence. İslama inanabilirsin. Ben inanıyorum. Sünette de inanıyorum. Öyle yani.
Sünnete*
İnanç yardımcı oluyor bu konuda bazı şeylerin kanıtı yok ve haliyle mantığını oturtamadigin şey seni hep sorgulamaya iter bu da çok meşakkatli ve yorucu
cevap bulmak imkansiz oluyor. Burada dinlerden yardım alıyoruz bir çoğumuz. En zorlandığım şey
düşüncelerimi tek başıma yasayamayisim bir insana hep ihtiyaç duyuyorum. Dost olur arkadaş olur eş olur fark etmez. Kendime yakın olacak ruhu arıyorum insanlara merakım bundan.
Aslında ben sorgulamayı bitirdim. Çok yorgunum zihnen. Sadece acaba kafa dengi bir eşim olur mu. arkadaşım olur mu diye düşünüyorum. Önceden biraz boşluktaydım ve çok insanı merak ediyordum artık fazla merak etmiyorum. Çok derin sorguladım ve beynimi çalıştırırken ağırlaştım. Bana benzeyen insan bulmak eskisinden daha kolay artık diye düşünüyorum. Benim iletişimim pek iyi değil. Empati yeteneğim sanırım doğuştan düşük. Mesela insanların duygularını çok iyi anlıyorum ama iletişime geçme kısmı benim eksik. Duygusu eksik. İnsanlarla konuşurken sanki rol yapmam gerekiyor sanki. Bu yaşa kadar neden acaba böyleyim diye sorup durdum. Sanırım aspergerim. 23 mayısta doktora gidicem belki tanı koyar. Yine de emin değilim yani belki de sadece psikolojik sorundur. İşte bende bu yüzden biraz özgüvensizlik oldu. Arkadaş edinmekte zorlanırım. Sohbet edesim gelmiyor kimseyle bu sebeple herhalde. Öyle yani.
Aslında bu yaşına kadar sorgulama sürecini iyi yönetmişsin ve dediğin gibi bir yol çizmişsin. Tabiki bundan sonrasını deneyimin cikarimlarin belirleyecek orasını bilemeyiz. Ama ilerledikçe biraz daha sade oluyor düşüncelerimiz her şeyi takmıyoruz. Umarım bende şu insanları merakımı bir kenara bırakabilirim. Bahsettiğin şu insanları anlıyorum ama duygularımı düşüncelerimi ifade edemiyorum gibi bir şeylerden bahsetmişsin. Benim yorumum kendimde yaşadığım için diyorum, o insanın duygularını sorunlarını anlayabiliyorsun ama o insan bize uygun biri değildir bizim gibi düşünmüyordur biz bu yüzden o insan gibi olmaya çalışıyoruz, onun yanında kendin olamıyorsun bu yüzden rol yapıyormuş gibi oluyoruz. Neden o insanın ayağına gittiğini sorgularsan doktora falan gitmene gerek kalmaz
Fark ettin mi sondaki iki görüşünde "aslında" ile başlamışsın bende sonra aynı kelimeyle başlamışım. İnsanlar arasında hep bi etki tepki var😅( konu dışı oldu ama şaşırtıcı geldi bu durum)
Hayır ya benimki öyle değil, ciddi anlamda asperger tarifine uyuyorum. Sorunum uzun zamandan beri var. Üzerine çok gittim ama sanırım sorun cidden doğuştan. Sanırım Messi de benim gibi. İstersen bir incele. Mimikleri eksik gibi. Ben de öyleyim işte.
Evet. Kelimeyi kullanmak hoşuna gitmiş olabilir
İyi geceler
ınsan blmedıgnı merak eder cunku :
Kısa ve öz oldu
rıca ederım :)
Ünlü birileri mi bahsettiklerin?
Hayır, herkes için geçerli sorum
Sokakta gecen birini niye merak edesin ki?
Ben etmem