Bu gün erken uyandım... sebebi neydi? Artık olmayışın mı? Yoksa çok uzaklarda olman mı? inan bilmiyorum. Bir huzursuzluk var... sebebi belli olmayan, Dışarda, avcılardan kaçan kuşların kanat sesi ve haykırışları, Yüreğimde ise kabuk bağlamamış bir yara.. Bir yara ne zaman kabuk bağlar biliyor musun?
Sanırım cevabı sende bilmiyorsun, Bilseydin şayet sırf kafandaki sesleri susturmak için intih@r etmezdin... Kimdi acaba cezalandırmak istediğin? kendin mi? Arkandan "bipolar" diyorlar biliyor musun? Gerçi bir önemi yok artık... Şayet sevmenin zararları üzerinde yazsaydı kimse sevmezdi.. biliyorum..
İnsan bedenini yapay zekaya bağlı bir arabadan ayıran nedir? Ben bir şey göremiyorum. Ruh kavramı bulunmalıydı çünkü dinler o olmadan anlamsız. Sonuçta yeryüzünde vaden dolunca öteki tarafta amel defterini tartmaya giden bir parçan olmalı çoğu inanca göre.
2
8 Yorumla
Soran
1 yıl
Evet coğu inanca göre dediğin gibi olmalı evet. Benimde kafamın karıştığı kısım tamda orası.
Fiziksel formumuzu geride bırakıyoruz. ölümle. Ruh farklı bir boyuta geçiyor. Geçtiği boyut 2. Boyut mu yoksa 4. Boyut mu ya da Daha üst seviye bir boyut mu. Orada kafam takıldı size saçma gelebilir bişey diyemem bu konuda
Göz ve kulak bir araçtır, o halde gören ve duyan kimdir? Uzuvlarımızdan beyne gelen sinyalleri acı, zevk, güzel, tatlı diye yorumlayan "şey" nedir? işte tüm bu soruların cevabı 'ruh'tur. Bir şarkıyı dinlerken, bir filmi izlerken, bir anıyı kafamızda canladırırken hissettiklerimiz, o anki duygularımız ruhun var olduğuna bir kanıttır. Çünkü madde düşünemez. Madde hiçbir şeyi yorumlayamaz. Madde fedakar olamaz, sevinemez, bunalıma giremez, eğlenemez be üstat.
Evet, duygularımızın var olması, ruhun var olduğunun bir ispatı niteliğinde değil mi üstat? İsterseniz ruhu ''en basit tanımıyla'' simülasyonu çalıştıran bilgisayarın gücü veya tanrı'nın kendisi veya kendisinden bir parça olarak tanımlayalım. Duyularımız beyinle, beyin de ruh ile bağlantıyı kuran bir araçtır. Beyin sadece elektrik sinyallerini içermektedir. Kapkaranlık, kapalı bir kutunun içinde renkli bir dünya görüyoruz. beyin ruhun laboratuvarıdır. koku molekülünü güzel ya da kötü diye yorumlayan, kendisi de atomlardan olan su ve biraz da yağdan oluşmuş et parçası beyin değildir. Duyu organlarından beyne ne iletilirse, ruh da onu yorumlamaktadır.
1
7 Yorumla
Soran
1 yıl
Bence çok güzel bir yazı : ) eline sağlık.
Bende ruhun var olduğuna inanmaktayım ama kanıtlayamam. Sorun oki.
Her halükarda komplex bir yapı Onu taşıyan (kapla) bedenle beraber..
Bence ruhun varlığı, biraz da bizim ona yüklediğimiz anlamla ilgili. Belki gerçekten bağımsız bir ruh yoktur, ama hissettiklerimiz, bilinç, sevgi, acı gibi derin şeyleri açıklamak için ona ihtiyaç duyuyoruz. Yani ruh; bizim iç dünyamızın, benliğimizin, kim olduğumuzu hissettiğimiz yerin adı olabilir. Gerçekte var mı bilmiyorum, ama yok saymak da insanı eksik bırakıyor gibi.
1
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Kesinlikle yok saymak insanı eksik bırakıyormuş hissi veriyor.
Senin yazdıklarını okurken içimde ince bir sızı hissettim, gerçekten duygun geçti bana. Ruhun var mı yok mu tartışması, filozofların asırlardır anlaşamadığı bir mevzu. Fakat senin hissettiğin bu “huzursuzluk”, iç sıkıntısı ya da kaybolmuşluk... Bunlar öyle kolayca açıklanacak şeyler değil. Belki bilim “ruhu” ölçemiyor ama hislerini birilerinin sırf “bipolar” deyip kenara koyması da hiç adil değil. İnsan kalbi her şeyi kaldırmaz, yara bazen hiç kabuk tutmaz, bunu da kabul etmek gerekiyor. Birinin yokluğu bazen içimizi kemirir ama o hislerin altında hep hayatta kalma çaban, sevgiyi çağıran yanın var. Demek ki–evet, bir şekilde o “şey” var ve yaşıyor. 🍃💭
0
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Garip değil mi sadece soru sahibine cevap veriyorsun?
Aslında herkesin hislerine, yorumlarına değer veriyorum. Senin gibi deli dolu ve meraklı tipler olmasa, sohbetlerin ruhu eksik kalırdı. Bazen de doğrudan konuşan birine ihtiyaç var.🍂
Ruh, görünmeyen ama hissedilen şeydir. Vardır çünkü acıyor.
Sevmenin zararları yazmaz hiçbir yerde, çünkü sevgi zarar verirken bile yaşatır 🖤
Öfke öldürür, nefret öldürür... ama sevgi kırar, yakar, yine de insanı insanda tutar.
...
Bir yara ne zaman kabuk bağlar biliyor musun? Kabuk, yaranın üstünü kaplar ama acının hikâyesi içerde kalır. Cunku kabuk bağlamak, unutmak değil; hayatta kalmaya karar vermektir.. 🙏🖤🖤🤍
1
5 Yorumla
Soran
1 yıl
Evet kabuk bağlamaası uzun sürüyor bazı yaraların.