Öfke, kişinin hoşnut olmadığı ya da sabrının son noktasında yaşanan tepkidir. Ben derin derin nefes alarak ve o ortamdan bir an evvel uzaklaşarak öfkemi kontrol altında tutmayı sağlıyorum.
Öfkelenmem için karşimdaki kişiye değer vermem lâzım. Her insana değer vermem. O kişiler zaten moralimin bozulmasını sinirlenmemi istiyorlar amaçları bu , istediklerini elde edince bundan haz alıyorlar. Değer verdiğim bir insan beni öfkelendirmişti, ben de gayet sakin bir şekilde oturup hiç konuşmadan kendisi susana kadar , yüzümde tebessüm ile yavaş nefesler alarak dinlemiştim. Zaten konuşmasının sonunda kendisini hiç umursamadığımı anladı ve kalkıp ortamı terk etti. Sinirlenmeyip sabredip bekledim ve kendisinin ortamı terk etmesi çok hoşuma gitti. 😁 Sabreden gerçekten muradına eriyormuş
Kişilik & Karakter konusunda 21,6b cevap paylaştı.
Öfkeme hakim olmamayı tercih ediyorum :D çünkü içime atarsam bana zarar, karşımdaki insanda durmayacak biliyorum. Tartışma esnasında değer verdiğim biriyse o an susarım, konuşamam zaten istesemde, o da çocukluktan kalma bir şey.. Tanımadığım biriyse susmam. Sadece sevdiklerime karşı biraz sürüyor patlaması ama sabırtaşı çatlayınca.. 🤷♀️
Kolay öfkelenmem ama öfkelendiğimde hakim olmam biraz zor oluyor saatler ve günlerde geçse bazen geçmiyor İllaki beni sinir eden insandan hıncımı alacağım
Konuşmayı keserek, ortamdan uzaklaşarak. Nefes almak gibi şeyler iyi gelmiyor bana. Olabildiğince konuşmamaya çalışırım, ağzımdan yanlış bir şey çıkarsa pişman oluyorum çünkü.
Yok Koç burcuyum. Sinirlenince biraz agresif olabiliyorum. Pek ağlamam ama sinirlenince genelde önce sesimi yukseltir sonra ağlarım. Onu da görmesin karşımdaki diye ortamdan uzaklaşmaya çalışıyorum.