Uzaklaşıyorum beni yoran kıran üzen her şeyden ve herkesten kısacası bu dünyadan... Hatta bazen bu ayrılık o kadar çok uzun sürüyor ki dünyaya adapte olmakta zorlanıyorum. Bir kitaba, bir şiire, bir müziğe kapılıp gidiyorum...

Ruh da beden gibi ne ile beslenirse onunla yaşar. Ben mümkün olduğunca pozitif duygularla beslemeye çalışıyorum ruhumu.
Ne kadar başarılı olduğu tartışılır, ama hayat ve insanlar yeterince zorken ruhumu bu kargaşanın dışında tutmak istiyorum.
Ruhun beslenme sürecine pek dahil olamıyor insan ne yazık ki, tek yapabildiğimiz yön vermek.
Bu zamana kadar benim için bu yön verme sürecinin temeli, acılarımdı. Akabinde çıkardığım tecrübeler, devamında beni psikoloji alanında uzmanlaşmaya yönelten soru işaretleri. Bu sorulara bulduğum yanıtlar, yanıtların getirdiği bir diğer sorular ve hepsinin karışımı olan, nihai zihin çorbası.
Hepsi birer merdiven basamağı. Ne zaman motivasyonum düşse, bu basamakları en baştan çıkıyorum.
Ne yapmam gerek, sorumluluklarım neler, geçmişte neler yaşadım ve gelecekte ne bekliyorum. En önemlisi de; bu hayatta her koşulda yalnız olduğumu hatırlatmam kendime.
Mecbursak bu hayatı yaşamaya, o motive kaynağını söküp çıkarmamız gerekiyor bu bahsettiklerimden.
Teşekkürler :)
Rica ederim 🙏😊
Seni de ilk kez gordum sitede, soruların cok iyi. Epeydir girmiyordum, soru kalitesini yükselten biri gelmis sonunda.
Teşekkür ederim 🙏 Çok mutlu oldum beğenmenize...
Ben tesekkur ederim asıl, iyi ki gelmişsin..
Ruhun gıdası bizi bizden iyi bilenle (Rabbimizle) aramızda ki bağı asla koparmamaktır (ibadet ve dualar).
Ancak bu şekilde daimi huzur bulur ruhumuz.
Geçici huzur ise aile, dostlar ve arkadaşlarımızdır. Çünkü herkes bir yere kadar sana eşlik edip huzur verebilir bir nokta dan sonra ayrılıklar başlar. Kimi vefat eder bırakır gider, kimi diyar değiştirir terkeder. Kimi seni anlamaz terkeder kimini de sen terk edersin bu uzarda uzar. Odana geçince bir sen bir de seni en iyi duyacak olana el açar dua edersin ya , seni asla 2 dünyada yalnız bırakmayana. İşte huzur.. 🙏🤗
Dua ile.
Cevap
6Cevap
Zihnimi mutlu olarak besliyorum
Ruhum, yeterince acıdan beslendi. Bu durumdan oldukça sıkıldığım için önemsiz şeyleri boş vermeyi öğrendim.
Yalnızlık bana iyi geliyor.
Ruhum ile bedenim var bir tek. Kendim ile konuşmak, tartışmak fayda sağlıyor. Hiç olmaz ise sessiz, rahat bir uyku biraz daha iyi yapıyor.
Ruhumu besleyen başka sebepler ise dua, inançtır. Bunlar olmadan bazı dönemlerimi atlatmam mümkün değildi.
Beş vakit abdest alıp namaz kılarak
Yemek :D
Ruhunun yemeği de mi yemek 😂
O zaman ruhuna afiyet olsun 😊
Uykuyla
sevgiyle alkolle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?