Bedenin olduğu kadar ruhun da doyması gerekiyor. Ruhu aç olan insan mutsuz, huzursuz ve karamsar olacağı için kişinin ruhuna iyi gelecek şeyleri bulması lazım...Peki siz ruhunuzu ne ile besliyorsunuz?
Ruhumu hayallerim , isteklerim ve başarılarımla besliyorum. Bunlardan yanı sıra müzik dinleyerek gece tek başıma yürümek ve bir sigara yakmakta ruhumu dinlendiriyor. Her şeyden uzaklaşmış bir ben oluyorum. İnsan aslından buna çok ihtiyaç duyuyor. Sorumluluktan uzaklaşmak , biraz daha kendi olmak istiyor. Çünkü hayat , çalışma koşulları , sosyal statüler yani illa ki günümüzün bir kısmında benliğimizden uzaklaşıyoruz. Çok güzel soru sormuşsun tebrik ederim.
Size katılıyorum. Beden sırtımızda bir Ceset'tir. Onu da Allah'ın her nimet ile yedirir içirebiliriz. Sadece Ceset' in karnı doyar. Karnı Tok olan insanın da Nefs-i aç oluyor bazen.
Allah bizleri aff-ı mağrifet eylesin inşallah. Son dönemlerinde sadece Namazlarımla biraz da tesbihatla ruhumu doyuruyorum. Her düzenli Oruçlarım ve nafile namazlarım olurdu. Şimdilerde ise eve ve çocuklara anca vakit ayırabiliyorum. Ruhumuzu ne kadar doyurur isek o kadar metanetli, huzurlu ve huşu içinde hissederiz. Nefs te sadece öylece baka kalır.
Genelde pozitif duygular ile beslemeye gayret ediyorum. Negatif insanları uzak tutmak istiyorum. Sevgi, güneş, temiz hava ve güzel insanlar ruhumu doyurmak için yeterli oluyor. Birde sevimli bir kedim var. Oda sağ olsun. Yeterince besliyor ruhumu kuzucuk.
Nasıl ki balık susuz yaşayamazsa, bir müʼmin de zikirsiz huzur bulamaz... Zira: “…Kalpler ancak Allâhʼı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Huzurun adresi belli... Bizim bu adrese müracaatımız hangi sıklıkta ve ne kadar samimi... Ben de şahsen ruhumu; Rabbimi zikrederek, namaz kılarak, dini sohbet dinleyerek, Kur'an okuyarak, dini içerikli kitaplar okuyarak,... Ruhen beslenmeye ve metafizik iç gerilimi muhafazaya çalışıyorum... re-state://background_color_rgba (0, 0, 0, 0), font_color_rgb (77, 77, 77), justifyLeft, p
Sevgi denen gıda, maddi ve mücerret her derde deva. Sevgi, bülbül isen, güle, ana isen baba isen evlada, kardeş isen kerdeşe, çiçeğe börtüye böceğe, senden olana olmayana, nefretten önde ise, her derde deva, Dünyaya, dağa taşa, her türlü maneviyata bile deva.
@Ölümlü_DÜNYA_ÖLÜMVAR hepsi var yani tabi Kuranı her zaman okumuyorum ama içimde huzursuzluk var kendimi sevmemeye beğenmemeye yaşamaya değer biri olarak görmemeye başladım
Şiir yazarak günlüğüm var oraya içimi döküyorum rahatlıyorum telefonumda ses kaydı alıp kendi kendime motivasyon konuşması yapıyorum müzik dinliyorum ve dans ediyorum