Dedikodu başkalarının kişisel ve özel konuları hakkında yapılan konuşmalardır. Dedikodu bazen gerçek olaylar ve konular hakkında olsa da, genellikle kişiler arasında konuşulduğundan, kişilerin birbirlerine olayı veya haberi iletimi sırasında yanlışlıklar ve çarpıklıklar içermektedir. Hatta çocuk yuvalarında ve yabancı dil kurslarında bunun duyum yanlışlığından kaynaklandığını kanıtlamak amacıyla kulaktan kulağa (ingilizcede telephone game ya da chinese whispers) oyunu oynanmaktadır.
Güncellemeler
+1 yıl
Çok Süper Soru 😎
Arkanızdan dönen dedikoduları ne kadar önemsiyorsunuz?
Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
Zerre umurumda değil.. Yoluma bakıyorum ben.. Ben yolumda ilerlerken ayak bağı olmak isteyenler kendileri bilirler.. En fazla ayağımın altında kalırlar o da benim için sorun değil.. Herkes ektiğini bir gün biçer.. Keyifli günler..
Arkamızdan dönen dedikoduları genellikle bilmeyiz, ama bazıları ister istemez kulağımıza geliyor. Bu sefer de dedikoduyu yapanın kim olduğu önem kazanıyor. Bazen değer verdiğimiz insanların bile arkamızdan dedikodu yaptığını duyuyoruz ki, ister istemez bu insanı üzüyor ve soğumaya sebebiyet veriyor. Yani, her ne kadar önemsiz desekte önemli olmuş oluyor
Dedikoduya engel olamazsın, ağzı olan konuşur. Ama yapan kişinin hayatımızdaki yeri önemlidir. Senin hayatında önemli yere sahip veya hiç önemi olmayan birisinin senin hakkında yaptığı dedikodu gözönüne alarak düşünebilirsin...
Stalk da yapılmış. Aman tanrım. Sen yine de o yorumların hepsini ciddiye alma. Birisi hakkımda o yorumlardan fikir sahibi olmaya kalksa beni aşağılık bir serseri olarak tanıyabilir 😅😂
Önemsemem için arkamdan dedikodumun döndüğünü düşünmem lazım. Dönmediğini bildiğim için no problem. Farz edelim ki dedikodumun yapıldığına dair kulağıma duyumlar geldi. Kişisine ve dedikodunun sınırlarına göre vereceğim tepki değişebilirdi.
Zerre umrumda olmuyor benim ya. Ben kendim nasıl mutluysam öyle yaşamaya devam. İsteyen istediğini konuşabilir hiç sorun değil. Kimseyi takmadan yaşamayı öğrendim.