Hayat neden adil değil, eğer varsa tanrının amacı ne?

Evet arkadaşlar, değineceğim şeyler başlıkta göründüğü gibi hayat neden herkese adil değil eğer bir tanrı varsa bu dünya düzenini neden böyle yapmayı tercih etti. Sizde bazen kafanızı yastığa koyunca, ben neden varım , bu dünyaya neden bu sıkıntıları çekmeye geldim, bana sormadan kim beni dünyaya getirdi, bu hayat boyunca neden çalışıp sıkıntı çekmek zorundayım ve benim onayım olmadan geldiğim dünyada bide tanrıya hesapmı vericem (eğer varsa) yani anne babalarımızın, tanrının veya bu dünyaya gelmemize sebep olan herbirşeyin biz insanlara bir özür borcu yokmu ve bir konuya daha değinmek istiyorum eğer bir tanrı varsa neden herkesi eşit imtihana tabii tutmuyor kimisi mutlu, varlıklı, huzurlu bir yerde dünyaya gelirken mutlu yaşayıp mutlu ölürken, kimisi neden hayatı boyunca sıkıntı çekmek zorunda eğer imtihansa herkes 1. Seçenekle imtihan edilmek ister. Aman takma sal gitsin, oluruna bırak gibi tavsiyeler veren çok oluyo ama hassas insanlar için maalesef bu imkansız, oluruna bıraksa bile kafası bozuk olunca yine beyinde dolaşıyor bu hayat amacına dair düşünceler. Ve intihara meyillendiriyor insanı. Benim gibi bu hayattan nefret eden, tanrıdan nefret eden, yaşamdan nefret eden, her gece hayatı sorgulayanlar var mı merak ediyorum?
Ve john miltonun şu açıklı sözünüde bırakmak istiyorum;
"Cehenneme gidebilirim, fakat böyle bir tanrı hiçbirzaman benim saygımı kazanamaz"
Hayat neden adil değil, eğer varsa tanrının amacı ne?