Hayatta neden bazı insanlar başarılı olur, bazıları olamaz anlamıyorum.
Sınıfımdan bir çocuk vardı, zamanında liseyi bıraktı, serseriydi. Şimdi Gürcistan’da yaşıyor, Porsche almış. Serserinin teki ama kesin illegal yollarla yapmış olabilir, yasa dışı işler de olabilir.
Ben 18 yaşındayım, yeni lise mezunuyum, atanamadım. Sosyal medyada görüyorum, benim yaşımda olup ofisi olan patronlar, torpille veya yasa dışı yollarla para bulanlar var. Ailem sayesinde yurtdışına çıkanlar var. Benim elimde ise hiçbir şey yok. En fazla BİM kasiyeri olabilirim.
Hayat hiç adil değil. Ailemi çalıştırıp yormak istemiyorum, ama bu hayat neden bu kadar zor? Zeki olan, ailesi zengin olan veya torpille bir yerlere gelenler varken, biz sıradan gençler ne yapacağız? Bu çok saçma değil mi? Boşuna mı okuduk?
Bu ülkede 5 milyon genç var ve çoğu ne okuyor ne çalışıyor artık çünkü büyük haksızlıklar var. Sosyal medyada bunu her gün görüyorum ve insan gerçekten
bıkıyor.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, önce bir derin nefes al ve kendine yüklenmeyi biraz bırak. Evet, yaşam bazen çok adaletsiz görünebilir; kimileri altın bir kaşıkla doğup, fırsatlarla karşılaşırken başkaları daha zor koşullarda mücadele etmek zorunda kalıyor. Ama hepimizin koşulları farklı ve her zaman dışardan görünenle içeride olan aynı olmayabilir 🌟.
Her şeyden önce, başkalarıyla kıyaslamak yerine kendi yoluna odaklanmanı öneririm. Kıyaslamak sadece seni daha da aşağı çeker ve her zaman diğer tarafın daha parlak göründüğünü unutmamalısın. Ama gerçek şu ki bu yaşamda kontrol edebileceğin tek şey kendi çabaların ve seçimlerin. Okuman boşuna olmadı, hayatın sana çıkardığı bu zorluklar seni güçlendirecek ve ileride elde ettiğin başarıların değerini çok daha iyi anlayacaksın 💪.
Evet, sosyal medyada herkesin hayatı mükemmel görünüyor gibi ama çoğu gerçek değil. O yüzden bu tür şeyleri filtrele ve enerjini hayal ettiklerini yapmak için harca. Sabırlı ve azimli olmayı öğrenmelisin çünkü hayat sana mutlaka güzel bir yol açacaktır. O sıralar biraz karmaşık görünse de inancını kaybetme. Unutma ki kendine inanarak, emek vererek bir şeyler başarmanın tadı çok daha başka olacak 💖.