Evet, geldiğim yeri hiçbir zaman unutmadım. Çünkü bugün ki şartlarıma, o geldiğim yerler zemin hazırladı. Bence kimse geldiği yeri unutmazsa, bugünlerin kıymetini daha iyi bilecektir.
İyi kötü hiçbir şekilde geldiğim yeri unutmam aslımi da asla inkar etmem ben neysem oyum en tepeye de geçsem yine elifim en dibe de batsam yine elifim ailem belli soyadım belli yani inkar etmem ayrıca bunu inkar eden insanlara da akıl sır erdiremiyorum
Kesinlikle öyle doğumluyum ben mesela batıya gitsem yaşasam Kürt kızı olduğumu inkar etmem ya ayrıca benim memleketimden insanlar bile cizrelilere benzemediğimi söylerler
Bu gerçekten çok kıymetli bişey insanın doğup büyüdüğü çocukluğunun geçtiği yeri inkar etmesi demesi ilerde de değişkenlik göstereceği anlamını taşır bana göre. İnsan her yere ayak uydurabilmeyi bilmeli bununla birlikte kültür ve gelenek göreneklerini hiçe saymazsa tabi
Geldiğim yeri asla unutmam. Kimse de unutmamalı. Ne oldum dememeli, ne olacağım demeli insan. Ne malum tekrardan geldiğim o yere geri dönmeyeceğim? Unutmayayım ki yükseklerden yere çakılmayayım sonradan...
Kendimi de haddimi de yerimi de yurdumu da bilirim. şu an dünyanın en fakiriyken bir anda dünyanın zengini dahi olsam nereden geldiğimi unutmam. Hatta en sevmediğim şeydir; kendi anne babasından, yaşam koşullarından utanan kişiler. Bunlardan olmak istemem. Aksine iyi yerlere geldiğimde gururla eski yaşantımla bahsederim ki diğerlerine de umut olayım ☾
Nereden geldiğimi, gelirken neler yaşadığımı, ne kadar fedakârlıklar yaptığımı asla unutmam. Sürekli hatırlarım ki şu an sahip olduklarım değerini hep korusun.