Öncelikle çok güzel bir soru olduğuna değinmek istiyorum. Lise döneminde yaşadığım farkındalıklardan sonra kendimi geliştirmeye çok fazla önem gösteriyorum. Bana kalırsa kişisel gelişim çok önemli. İleride bir kadınla birlikte olduğumda ona layık olmak, çocuğum olursa en doğru şekilde büyütmek için geliştiriyorum kendimi. Benim için en önemli iki neden bu. Bunun dışında, toplum içinde düzgün bir birey olmak zorundayım. Keşke herkes bunun bir zorunluluk olduğunun farkına varsa.. En nihayetinde bu durumun farkına varmak, kendini geliştirmek, buna zahmet etmek zordur. Çoğu insan buna tereddüt bile etmez. Toplumumuzda bunu açıkça görüyoruz, maalesef.
Eski den insanlar bilgiye ulaşmak için emek ve zaman harcadı. Bunun içinde Kütüphanelere giderdi.
Ama günümüzde İnternet çağı ile birlikte Bilgiye ulaşmak daha hızlı oldu. Ama bilgi kirliliği de çabası. Acikslcasi insanlar tembelleşti emek harcamak istemiyorlar.
Sadece yeteri kadar bilgi bana yeter deyip kaynağı güvenilir mi güvenilmez mi bakma ihtiyacı duymuyorlar.
Genel olarak Okuma Kültürü olan bir millet değiliz. İnsanlar interneti Bilgi edinmek için değil Sanal alem için kullanıyorlar.
Teknolojiyi icat edenler Uzay çağına giderken bizler görmemişin oğlu gibi Teknolojinin açıklarıyla, ahlaksız yönlerini, faydası olmayan beyni uyuşturan neyi varsa bu toplumun geneli buna aşık maalesef.
Çok basit, korktukları için... Aslında ne kadar boş insanlar oldukları gerçeğiyle yüzleşmekten, sıkı sıkıya bağlı oldukları düşüncelerinin ve değer yargılarının ilerlemelerini, gelişmelerini engellediğini görmekten, cahil olduklarını kendilerine itiraf etmelerinin gerekmesi ihtimalinden, değişim ve gelişimle beraber geçmişteki cehaletlerinden nefret etmeleri ihtimalinden, uyanışla beraber aslında hiç bir şey bilmediklerinin farkına varma ihtimalinden korktukları için...
Yorumunuz için teşekkür ederim düşünceleriniz için de öyle 🎈😌 Ama argo kelime kullanmadan kendinizi ifade edebilirsiniz zira Yorumunuz şikayet edilebilir sizin için söyledim
İnsanlar kendilerini daima en yüksek özgüvenle en iyisi olarak algılamaya egosal meyilli ve kendisindeki EN İYİ KİŞİ den kimse yoksun kalmamak için elbette gelişmek te istemez doğal olarak 🍀🍀
Kişilik & Karakter konusunda 204,1b cevap paylaştı.
Çünkü cahillik mutlulukla eş değerdir insanlar ne kadar az bilirlerse bu onları mutlu eder. bu yüzden araştırmaya sorgulamaya ya da kendilerini geliştirmekten her zaman geri adım atarlar
Sanki kendini geliştirmek çok kolaydı. Var mı sence her yiğitte o yürek. Var mı sebep. Var mı imkan. Kolay mı ilim irfan yolunda yürümek. Kendine dönmek ve en zoru kendi kusurlarınla, geri kalmışlıklarınla baş etmek. Varken kendine bir in biçmişlerden, pisliğinde yuvarlananlardan olmak. Hazıra konmak, rahata alışmak, ömür kadar oyalanmak varken. Söyle bana ben neden daha yolunu yolcusunu bilmediğim işler için paralanayım.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Var elbette bu söylediklerinin fazlasını yaşayıp kişiliğimi çok şükür kazandım..
Kendine geliştirmek emek ister. Enerji ister ve zaman gerektirir. Bunun için uğramak istemiyor insanlar. Misal kitap okumaya vakit kaybı olarak bakıyorlar. Onun yerine gezerim ya da sosyal medyada takılırım diyorlar.
Islerine o geldigi icin. Kimse ugrasmak istemiyor. Elinde telefon kim ne yapmis ona bakmak, ask mesk olaylariyla ugrasmak daha kolay. Bide suru psikolojisi var insanin takildigi arkadaslari cok onemli. Etrafindaki herkes bos islerle ugrasan, gunumuz kafasina sahip tiplerse sende oyle olursun oyle degilsen bile oyle olursun.
Koca gününü bütün insanlar ya instagram ya tiktok tarzı uygulamalarda geçiriyor. Esra erol, müge anlı gibi programlar izleyip günü bitirdiğimiz için robotlaştık. Adamlar telefonu bağımlı ol diye icat etmiş. Bu yüzden leptoptan araştırmalar yapmak gerek. Bir kitap okusak bile konuşma tarzımız okadar degişcek ki ama bomboş dünyadan gitmeye meyilliyiz 🤦🏻♀️
Öncelikle cahillik 2 ye ayrılır. Doğal ve Yapay Cahillik. Hepimiz istisnasız bir doğal cahiliz çünkü evrendeki tüm bilgilere sahip değiliz ancak doğal cahiller öğrenebilir bu yönden bir sorun yok. İkincisi ise yapay cahillik, tehlikeli olan budur. Bilmeyip bildiğini iddia etmek, öğrenmeyi reddetmek, ideolojiye dogmalara sıkı sıkı sarılmak. İşte bu bir yapay cahilin davranışıdır.
Öğrenmek kabiliyet ve gayret ister. İnsanlar çalışmak istemez kafaları çalışırsa yorulacaklarını düşünürler de ondan cahil kalmayı tercih ederler. bilirlerse kabul ederler. bilmemek onların inkarını kolaylaştırıyor.
Sorunda bu zaten kendilerinin cahil olduklarının farkında değiller kabul etmiyorlar.. Hepimiz bir parça cahiliz gerçi o ayrı.. Ama at gözlüğüyle bakanlar için yapacak pek bir şey yok 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Çünkü bu tip insanların bir özelliği de sabit fikirli olmaları ve her şeyi bildiklerini zannetmeleridir, bundan dolayı değişime ve gelişmeye kapatırlar kendilerini.
valla kendime hep sormuşumdur bu soruyu ama kitap okuma yerıne 2 saatlik dizi izliyorlar tamam dizi de kültür ama dizinin 30dk bakışmadan ibaret halbu ki yabancı dizilerde 40 dk bütün fikri izleyiciye geçrıyo kısacası insanlar düşünmüyor kendilerini sorgulamıyorlar ya insan der ben bu zamana kadar ne yaptım kafasında düşünmesi lazım😟
üzeri bastırılmış başka bir deyişle baskılanmış bir toplum olunması genelin öğrenmeye açık olsa dahi düşünce yapısının sabit (geri) kalmasına sebep oluyor. tabi bu benim fikrim. demek istediğim kendini geliştiren kimselerin de düşüncelerinin/içinde asıl olanların bir noktada geri kalabiliyor olması ama tabii kime göre neye göre
Bilmek sorumluluğunu almak demek değil mi birazda, kendini kendine rakip olarak görmeyen insanlar "daha iyisini yaşayabilirdim, daha iyi olabilirdim." demek zorunda da kalmazlar çünkü onlara göre en iyi halleri bulundukları zamandakidir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Okumayı, araştırmayı sevmiyorlar. Öğrenme ihtiyacı duymuyorlar.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Cahil olduklarının farkında değiller, öğrenmek ne bilmiyorlar