Herkesin kimseye göstermediği bir yanı var mıdır? Gerçek biz kimseye göstermediğimiz yanımız mı?

Gerçek bizi kimse bilmiyorsa bizimle konuşulan yani gösterdiğimiz yüz ile görünmek bizim tercihimiz mi?
Bir maske mi? Yoksa zaten maskesiz insan yok mu?
Maskeli bir insanın, maske takması nasıl olur? Bunun ismi mi yoksa sahtelik? Maske üstüne maske?
Gerçek bizi gösterebilmek mümkün mü peki? o "ilk" katmandaki bahsettiğimiz"maske çıkarılabilir mi yoksa bizden ayrılamaz bir bütün müdür?
Bu halimiz her zaman mi var acaba, mümkün olması "mümkün" olabilir mi?
Gerçek bizin içe dönük veya dışa dönük olmakla özgüvenle alakaları var mıdır?
Sen, seninle baş başayken olan yüzünü başkalarının da bilmesini ister miydin?
Bence ruhumuzu ortaya koyan şeyler ile de "bizi" görürüz. Herkes anlayamasa bile bizi, biz kendimizi anlamış oluruz.

Sanatta gerçek bizi ortaya çıkaran bir dal mesela. yazarak, çizerek, hissederek daha sayamayacağımız pek çok şeyle içimizdeki ruhu ortaya çıkarıyor kimi zaman..
Bu yüzden sanat ruhumuza iyi geliyordur belki de
Sanat anlayışı da değişebilir tabii. Herkesin sanatı da anlayışı da ayrıdır. Benim de sanatlarım var. Senin anlayışın nedir?
Bu durum illa "sanat"üzerinden olacak diye de bir kaide yok.
Benim demek istediğim ruhumuzu ortaya koyan parçalar.
İnsan kendini tanımalı.
Çevrenin yorumları seni sen yapıyor sanıyorsan kendini tanımana müsade etmiyorsan daha nasıl biri olduğunu bilmiyorsan kendini tanıma adımların yeterli sayılmaz. Sebebi ise senin çabanın özellikle lazım olması.
Bunun için senin çaban gerek, kendinle baş başa vakit geçirmeyi bilmen gerek, mücadele seni sonunda mutlu edecek.
Kendini tanımak hayatını da tanımana ve yorumlamana izin verir. Teşekkür ederim okuduysan eğer çünkü genelde sonuna kadar okumuyor kimse.
Okuyan kişi, umarım sen kendini tanıyan ve bu mücadelede zafer kazanacak bir insan olup hayatını anlamlı ve istediğin şekilde yaşayabilirsin. Yeter ki sen iste. Öyle olacağını da biliyorum. Bu hayatta yönetilmesi "zor" gelen şeyler biz istediğimiz müddetçe bize aşılabilir halde değil mi ne de olsa?
🦸🏻‍♀️,🦸🏻‍♂️,💥,🧠,✍🏻
Herkesin kimseye göstermediği bir yanı var mıdır? Gerçek biz kimseye göstermediğimiz yanımız mı?