Evet, vardır. En masumunun içinde dahi bir kötülük bulabilirsiniz. Aslında buna kötülük demek ne kadar doğru olur o da tartışılır. Neticede kimse iyilik meleği değil. Herkesin bir bam teli vardır ve o tel inceldiği zaman her insanın içinden bir şeytani yön çıkar.
Kaybedecek bir şeyi kalmayanlar ya da canı çok yanan insanlar o zaman karanlık yüzünü gösterir. Dünyanın en masumuyum diyen kişinin bile karanlık tarafı vardır. Ying Yang terosi bunu aslında biraz açıklıyor. Her insan kendinde zıtlıkları barındırır. Herkesin içindr bir Yin bir de Yang bulunmaktadır. İyi olan her insan her zaman olmasa da biraz da olsa kötüdür. Aynı şekilde kötü olduğu düşünülen herkesin içinde de iyilikten bir parça vardır. Beyazlığın içinde sıyahlık, siyahlığın içinde beyazlık olabildiği gibi...
karanlik golgelerinde tasir insan ofkesini... yin yang gibi... hicbir insanin ne ofkesini ne de gucunu sinamamak lazim... atalarin dedigi gibi ummadik tas bas yarar... ama mavi gogun altinda tehlike ve tehtid gelirse gelsin ayni f kuvvetiyle karsiligini alir... cunku yunus yuzumuzle severiz ama yavuz yuzumuzu de gorstermekten cekinmeyiz... kutlu mavi gokteki atalarin ruhlari sad olsun.. erligin sinamasindan korusun... dedikleri gibi.. agalik veya beylik eli acik vermekle olur... yigitlik cesur olup vurmakla olur...
Her insanın kalbinde sadece esip gürlemek için fırsat bekleyen, başkalarına acı verme arzusu duyan hatta şayet yoluna çıkacak olurlarsa onları hiç gözünü kırpmaksızın öldüren vahşi bir hayvanın yattığı kesin bir gerçektir. Arthur Schopenhauer - İnsan Doğası Üzerine
Her zaman söylerim iyi olan insanlar kötülüktede çok iyidir. Ben hayatım boyunca vicdanımı zorlayacak herşeyden ama herşeyden kaçtım. Empati kurmaya çalıştım. Ama ben ugrastikca bazıları gerçekten kaşınıyor kötü olmam için. Kötü tarafımı göstermem ama görenlere geçmiş olsun, baya ugrasmislardir görmek için ne diyim.
Ahahahahhw vitrine konulmayan ama insanın iç dünyasının büyük bir bölümü olan tarafmi? Benim yok diyen yalan söyler. Ben söyleyim: yalan, arkadan iş çevirme ve ihanet gibi ne varsa gördüğüm o an kendimi kaybederim ve kimsede aptal yerine koyamaz! Pat pat yüzüne çarparım yaptıklarını! Ve kanadımı kırdığı yerden kırarım 'ıh' demem...
Kaybedecek bir şeyi olmayan insanlardan korkunn 🤞🌸🙆♀️ vardır..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Olmaz mı.. Bana herkesin nasılsın diye soranlara iyiyim demekten yoruldum.. Aslında iyi degilim anlatmıyorum cunku ayni cevaplari almaktan sıkılıyorum.. Karanlık tarafim beni teslim almış durumda