Mutluluğu ertelemek diye bir şey vardır.. Sebebine gelince, geçmişe takılı kalıp devamlı pişmanlıkları yaşayıp, keşke deyip durmak mutluluğu ötelemekten başka bir şey değildir.. Mutlu olmak bizim elimizdedir.. Kimse gelip vermez.. #54srp
Aslında bir şeyi erteledigim yok. Sadece Allah'ın sevki ilahisi ile hayat gayesini yerine getiriyorum.
Sanki Mevla beni bir Cam Fanus içinde başka bir hayat içinde beni insanlardan alıkoyuyor, oyalıyor O' nun iradesinde istediği hayatı idrak ediyorum.
Hayatımda istediğim Aşk sevgi ya da hayırlı kısmet yok. Sanki bunlar belli bir zamana esir kılınmış, ertelenmiş gibi. İstesem de, ne kadar dua da etsem bu halimden Mevla'm buna kâfi gelmemi bekliyor sanki.
Hayat gayem kızım ve oğlum elbette. Belki de bir müddet daha istediğim o duygular, dualar yerini bulmayacak. Kim bilir ne zaman. Elbette Allah bilir. Biz O' ndan hâyırlı olanı isteriz. O yüzden şikayetçi değiliz. Ama yine de O' ndan talep ederiz.
Hayatı erteliyorum sanırım uzun seneler boyunca bir türlü istediğim ve arzuladım hayata başlayamadım. Zaman geçti yaş başını aldı gitti bu saatten sonra olur mu olursa da ne kadar olur bilemiyorum.
Ertelediğim bir çok şey var sanırım ama spesifik olarak şu ya da bu demek istemiyorum.. Sonuç olarak ertelesek bile bazen hesapta olan değil nasipte olan gerçekleşiyor.. Hayatı anda yaşamayı ve ne olursa olsun bunun bitecek bir oyun olduğunu düşünmeyi tercih ediyorum.. Keyifli geceler..
şu an bütün her şeyi erteliyorum. İş tekliflerini , görüşmek isteyen insanları , seyahatleri gerçekten her şeyi. Sadece ders çalışıyorum kendimle ve ailemleyim. Yürüyüşe gittiğimde insanların yüzünü görmek bile canımı sıkıyor.
Daha çok sevebilmeyi, sevdiğini daha fazla belli etmeyi, sevdiğini haykırmayı... Bunları erteliyorum. Çünkü bazı şeyler ertelenince daha hayırlı olur. Vaktinden önce çiçek açmaz.